Avantajele utilizării de îngrășăminte bio în agricultură

Avantajele utilizării de îngrășăminte bio în agricultură Leave a comment

Pe piață se găsesc o mulțime de îngrășăminte sintetice, anorganice, și adeseori prețul lor este extrem de accesibil. Tocmai din această cauză, numeroși agricultori ajung să se întrebe care este motivul pentru care ar alege să folosească îngrășăminte bio în locul celor sintetice. În final, interesul este ca recolta să fie cât mai bogată și aspectuoasă, motiv pentru care mulți tind să creadă că orice îngrășământ își atinge scopul în același mod.

Cu toate astea, este bine de știut că agricultura ecologică pune accentul pe sănătatea generală a solului și a plantelor. Astfel, găsim aici o primă diferență esențială între îngrășămintele organice și cele anorganice. Îngrășămintele organice protejează solul și plantele, în timp ce îngrășămintele anorganice acționează pe moment, fără a avea efecte benefice odată cu trecerea timpului.

Îngrășămintele bio sunt îngrășăminte fabricate din materiale organice, materiale naturale provenite de la plante și animale. Sunt lipsite de elemente chimice sau sintetice și conțin doar ingrediente naturale. Atunci când sunt utilizate îngrășăminte bio, solul primește substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea optimă a plantelor.

Îngrășămintele bio întăresc solul și le oferă plantelor vitaminele care susțin o creștere sănătoasă. Este ușor să folosești îngrășăminte bio. Acestea sunt disponibile atât în formă lichidă, cât și sub formă de granule. Dar haide să vedem care sunt principalele avantaje pe care le are utilizarea de îngrășăminte bio.

Ce avantaje obții când folosești îngrășăminte bio?

Îngrășămintele bio acționează lent. Pentru ca acestea să acționeze, solul trebuie întâi să le descompună. Asta înseamnă că atât solul, cât și plantele din e primesc nutrienții de care au nevoie, atunci când au nevoie. Astfel, deși îngrășămintele anorganice le oferă rapid plantelor nutrienții necesari, adeseori ei hrănesc prea mult plantele, ajungând să le distrugă prin ardere.

Îngrășămintele organice îmbunătățesc solul. Materialele și îngrășămintele organice îmbunătățesc textura solului, permițându-i să rețină apa pentru mai mult timp și sporesc activitatea bacteriană și fungică din sol. Așadar, acestea nu doar asistă plantele în creșterea lor, ci ajută și solul.

Este sigur să utilizezi îngrășăminte bio. Asta deoarece îngrășămintele organice sunt sigure pentru mediu, oameni și animalele de companie.

Îngrășămintele bio sunt ușor de utilizat. Ele se aplică pe sol la fel de simplu precum îngrășămintele sintetice. Indiferent dacă le adaugi în sol sau le aplici pe frunzele plantelor, îngrășămintele bio oferă numeroase beneficii pentru culturile tale.

Așadar, îngrășămintele bio au beneficii nemăsurate, de care te vei bucura pe deplin. Alături de beneficiile pe care le oferă îngrășămintele anorganice, cele organice au chiar mai multe avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *