Antimus, impotriva muschilor si lichenilor la pomi, arbusti

Antimus, impotriva muschilor si lichenilor la pomi, arbusti
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real

Antimus este un tratament destinat pomilor si arbustilor fructiferi impotriva muschilor si lichenilor de pe trunchiurile si ramurile pomilor. Cu ajutorul acestui preparat livada va avea pomi mai sanatosi si o rodire mai abundenta.

Antimus, tratament impotriva muschilor si lichenilor de pe pomi, arbusti fructiferi

In livezile cu pomi batrani si in cele neintretinute, apar foarte multi licheni si muschi pe trunchirurile si ramurile pomilor.

Este necesar sa se curete partea de scoarta uscata care favorizeaza dezvoltarea muschilor si lichenilor, scoarta moarta in ale carei crapaturi se adapostesc diferiti agenti patogeni: insecte, adulti, pupe, larve si ouale acestora precum si sporii sau miceliile ciupercilor fitopatogene.

Daca muschii si lichenii nu se vor indeparta, multi pomi vor avea productii scazute, de slaba calitate si in final se vor usca ramurile sau chiar pomul intreg.

Care sunt avantajele utilizarii Antimus?

  • Dezvoltare mai buna a pomilor si arbustilor;
  • Livezi cu pomi mai sanatosi;
  • Numar mai redus de tratamente fitosanitare;
  • Fructe cu reziduuri mai putine pentru consumatori;
  • Rodire mai abundenta, productii mai mari.

Cum se utilizeaza Antimus, 100 g?

  • Se va razui scoarta trunchiului cu razuri speciale din fier, lanturi obisnuite, perii de sarma sau cutite netaioase, avand gria sa nu se vatameze scoarta vie, odata cu scoarta uscata se indeparteaza si o parte din muschi si licheni;
  • Lucrarea se executa mai usor in timpul iernii, pe vreme umeda, cand acestia se desprind mai usor de pe trunchi;
  • Toate resturile care rezulta de la razuire se aduna in saci, prelate sau rogojini si se distrug imediat;
  • Daca muschii si lichenii sunt putini, pentru indepartarea lor este suficienta operatia de razuire si o singura stropire cu Antimus dizolvat in apa in proportie de 3% (300 g in 10 l de apa);
  • Daca sunt multi, dupa razuire, se fac 2-3 tratamente cu solutie antimus 3%, distantate intre ele prin 10 zile, pana la distrugerea completa a muschilor si lichenilor.

ATENTIE! Aceste operatiuni se fac la sfarsitul iernii, cand temperaturile devin pozitive (aprox 5 grade Celsius), dar inainte de pornirea pomilor in vegetatie.

Mod de ambalare: 100/300 gr

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?