Agricultură modernă cu ajutorul dronelor industriale

Continut

Agricultură modernă cu ajutorul dronelor industriale

Dronele sunt avansate, inteligente și versatile, întrucât pot fi folosite în diverse industrii. Iar una dintre industriile în care pot fi folosite dronele industriale este agricultura. Odată cu dezvoltarea tehnologică și cu investițiile făcute de producători pentru a modifica reglementările în ceea ce privește utilizarea dronelor industriale, acestea au început să fie tot mai des folosite pentru a-i ajuta pe fermieri. În prezent, dronele industriale reprezintă un pas important pentru o agricultură modernă, care ține pasul cu schimbările tehnologice.

4 beneficii ale dronelor industriale în a dezvolta o agricultură modernă

Dronele se folosesc de zeci de ani în sectorul privat, dar abia în ultima perioadă au început să își câștige popularitatea în lumea agricolă. Agricultura este una dintre cele mai promițătoare industrii pentru drone. Dronele sunt pregătite să abordeze provocări semnificative și să eficientizeze numeroase aspecte ale industriei. Experții estimează că populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde până în 2050, iar odată cu creșterea populației, crește și consumul agricol. Pentru a face față acestei creșteri, este nevoie să abordăm o agricultură modernă, capabilă să facă față noilor cerințe și provocări.

În continuare, îți prezentăm patru beneficii pe care le are utilizarea dronelor industriale în procesul de a realiza o agricultură modernă, în pas cu evoluția lumii și creșterea populației.

1. Productivitate crescută și costuri reduse

Unul dintre principalele beneficii ale dronelor este că ele pot spori productivitatea sectorului agricol. Pe măsură ce populația lumii continuă să crească, va crește și cererea de produse agricole. Dronele satisfac nevoile industriei agricole aflate în creștere. De exemplu, ele oferă forme mult mai avansate de monitorizare a culturilor, inspecții mai rapide, precizie și tactici avansate de măsurare, care îi ajută pe agricultori să economisească apă și chimicale.

2. Acuratețe și eficiență

Fermele sunt spații mari. Inspectorii umani sunt puțin limitați în ceea ce pot obține într-o singură zi. Parcurgerea câmpurilor și chiar și vizualizarea lor dintr-un elicopter oferă o acuratețe limitată. În plus, acestea sunt consumatoare de timp și costisitoare.

Din fericire, dronele industriale reprezintă o altă opțiune, demnă de luat în considerare. Ele sunt ușoare, silențioasă și ușor de implementat într-o agricultură modernă. În plus, dronele industriale sporesc acuratețea și eficiența oricărei operațiuni agricole. Dacă sunt echipate cu senzori termici și geografici avansați, dronele pot furniza informații pe care inspectorii umani nu au cum să le obțină.

3. Reduc poluarea, beneficiu esențial pentru o agricultură modernă

Poluarea este una dintre problemele principale ale omenirii și agriculturii. Surse de apă importante sunt anual poluate din cauza pesticidelor și îngrășămintelor folosite în agricultură. Însă specialiștii spun că fermierii pot reduce eroziunea și sedimentarea cu 20-90% prin aplicarea unor practici de gestionare care controlează volumul și debitul scurgerii apei, mențin solul la locul său și reduc transportul solului. Când vine vorba de aplicarea corectă și măsurată a pesticidelor, este recomandat să se recurgă la pulverizarea cu drone. Permițând fermierilor să evalueze cu precizie ce cantitate de pesticide ar trebui să se aplice și când, dronele reduc poluarea agricolă și ajută la transformarea mediului într-un loc mai sigur.

4. Dronele industriale utilizate pentru a obține o agricultură modernă cresc randamentele

Se așteaptă ca în viitor, fermele să reprezinte o proporție de 80% din piața comercială a dronelor, având la bază și un motiv întemeiat pentru asta. Dronele industriale ajută la creșterea randamentelor și a profiturilor.

6 moduri în care se pot folosi dronele pentru o agricultură modernă

Dronele industriale au numeroase utilizări în agricultură. Iată șase dintre acestea:

1. Monitorizarea culturilor. Dronele asigură o monitorizare aeriană fără pilot a culturilor, care este mai eficientă și mai puțin costisitoare în comparație cu tehnicile tradiționale de monitorizare.

2. Stropirea culturilor. Dronele oferă măsurători precise de stropire și îi pot ajuta pe agricultori să reducă utilizarea apei și chimicalelor.

3. Analiza solului și a terenului. Dronele pot prelua probe avansate de sol și teren, apropiind imaginea pentru a număra și evalua plantele individuale și a identifica zonele de interes.

4. Planificarea recoltei. Datorită cartografierii avansate și tehnologiilor GPS, dronele îi pot ajuta pe agricultori să planifice recoltele viitoare și să identifice cele mai promițătoare zone.

5. Asigurări. Asigurările reprezintă un aspect important în agricultură. Din fericire, dronele industriale îi pot ajuta pe agricultori să rămână în conformitate și să își mențină fermele asigurate.

6. Evaluarea stării de sănătate a culturilor. Dacă un virus pătrunde într-un câmp, fermierii experimentează pierderi însemnate. Din fericire, dronele pot efectua evaluări individuale ale sănătății plantelor și evaluări colective ale câmpurilor în ansamblu, pentru ca agricultorii să poată lua măsurile necesare de protejare a culturilor împotriva bolilor.

Concluzie privind utilizarea dronelor industriale pentru o agricultură modernă

Întrucât omenirea evoluează și populația lumii crește, agricultura trebuie să țină pasul, apelând la metode inovatoare care să îi ajute pe fermieri să desfășoare o agricultură modernă, capabilă să facă față cerințelor actuale. O astfel de metodă inovatoare o reprezintă utilizarea dronelor pentru agricultură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *