Previous
Next

ASIGURĂM LIVRARE CONTRA COST ÎN ZONELE LIMITROFE ( BIHOR)!

Dimensiune produs: 40-100mm.

Bucati/ ambalaj:
vrac.

1,49 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Carbune Brun Mosti Kotska, Date tehnice:

-umiditate 26 %;
-cenusa aprox. 12 %
-putere calorica aprox. 20.000 Kj/kg
-continut Sulf 1,4 %

Carbunele este o roca sedimentara de culoare bruna sau neagra cu proprietati combustibile formata prin carbonizarea resturilor unor plante din epocile geologice. Procesul de incarbonizare a plantelor preistorice s-a produs cu milioane de ani in urma, prin doua procese mai importante:

1. faza biochimica produsa de bacterii si ciuperci care transforma celuloza si lignina din plante ( componentul carbunelui brun- lignitului).

2. faza geochimica, faza propriu zisa de incarbonizare, care se produce la temperaturi si presiuni ridicate formandu-se intr-un timp indelungat huila si antracitul. Acest proces are ca rezultat o imbogatire de peste 50 % din volum in carbon. Datorita energiei termice ridicate degajate prin ardere huila mai poarta numele de aurul negru. Materia initiala de baza din care ia nastere carbunele sunt resturi de plante fosile, care constau mai ales din feriga uriasa.

Dupa moartea lor aceste plante se scufundau in mlastina unde fiind izolate de aerul atmosferic urmeaza o serie de procese anaerobe, dand nastere in primele faze turbei. Prin migratia marilor aceste mlastini au fost acoperite cu sedimente, creandu-se temperaturi si presiuni ridicate. Care intensifica procesele de incarbonizare, presiunea elimina apa din turba astfel ia nastere carbunele brun – lignitul.

Daca aceste presiuni mari persista mai departe se continua eliminarea apei din carbunele brun rezultand carbunii cu cea mai mare putere calorifica, huila si in final antracitul, care este in acelasi timp si carbunele cel mai vechi. La antracit procentul de carbon ajunge la 90 – 96 %.

Zacamintele de huila s-au format cu cca. 280 – 345 milioane de ani in urma, constituind azi una dintre principalele resurse energetice ale globului. Carbunele brun este un carbune mai tanar formandu-se in perioada tertiara in urma cu 2,5 – 65 milioane de ani.

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?