Previous
Next

Erbicid cu aplicare in postemergenta, in toamna pentru combaterea buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din culturile de grau de toamna, orz de toamna, secara si triticale.Bizon este un erbicid cu actiune sistemica, cu trei substante active, diflufenican, florasulam si penoxsulam, avand moduri de actiune complementare. 

235,00 lei
(Pretul include TVA)
Ultimele produse in stoc

Credit module tbi bank 3.3.5

68.89 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Erbicid cu aplicare in postemergenta, in toamna pentru combaterea buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale din culturile de grau de toamna, orz de toamna, secara si triticale.

Bizon este un erbicid cu actiune sistemica, cu trei substante active, diflufenican, florasulam si penoxsulam, avand moduri de actiune complementare. Diflufenican substanta activa din grupul inhibitorilor biosintezei coloranÈ›ilor este preluat de buruieni in perioada de germinare, mai ales de catre cotiledoane, frunze si partial de radacini, fiind eficient in combaterea buruienilor in curs de rasarire. Florasulamul si penoxsulamul substante active din grupul inhibitorilor biosintezei aminoacizilor sunt preluate mai ales de cotiledoane, frunze si partial de radacini, determinand inhibarea cresterii si dezvoltarii buruienilor, si in final moartea lor. Eficacitatea cea mai buna se obtine cand erbicidul se aplica cand buruienile sunt in stadii timpurii de dezvoltare, adica in timpul germinarii sau la scurt timp dupa rasarire, de la faza de rasarire pana la faza aparitiei primelor 2-3 frunze. Datorita efectului combinat al celor 3 substante active (diflufenican, penoxsulam si florasulam), erbicidul are actiune atat la nivelul solului cat si la nivel foliar, avand un efect foarte bun chiar si in conditii mai putin favorabile.

Mod de utilizare: Se aplica toamna, in postemergenta, la culturile de grau de toamna, orz de toamna si triticale, incepand cu faza de o frunza pana la 3 frati, la secara se aplica pana la 3-4 frunze , iar buruienile dicotiledonate sa nu depaseasca faza de 4 frunze. Se va aplica un singur tratament pe sezon, pe aceeasi suprafata. Inainte de aplicarea produsului in cultura de secara, se recomanda consultarea detinatorului autorizatiei cu privire la cat de sensibil este soiul de secara cultivat. Se aplica cand temperatura aerului este cuprinsa intre 5 grade C si 25 grade C, pe plantele neatacate de boli si daunatori, neafectate de inghet, seceta si umiditate excesiva. Nu sunt restrictii pentru cultura postmergatoare. Prin aplicarea in toamna a erbicidului se reduce competitia buruienilor cu plantele de cultura, pentru hrana si apa, inca din primele stadii de vegetatie, asigurand un start mai bun al culturii de cereale si o trecere mai buna peste iarna.

Substanta activa:

- florasulam:  3.75 g/l
-diflufenican:  100 g/l
-penoxsulam: 15 g/l

Se aplica la culturile : secara, orz de toamna, grau de toamna, triticale de toamna. Spectru de combatere: buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Dozaj: 1.0 l/ha

Domeniu de utilizare (Erbicide)Erbicide Cereale Erbicide Plante Tehnice

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?