Previous
Next

HELMSTAR 75WG, erbicid selectiv sub forma de granule dispersabile in apa, pentru controlul post-emergent al buruienilor cu frunza lata, la culturile de cereale paioase (grau, orz).

36,00 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Omologari erbicid Helmstar 75WG:

Cultura/Omologare

Buruieni combatute

Doza

(concentratia)

 Grau (la infratire - formarea primului internod, buruieni dicotiledonate 2-4 frunze)

Buruieni dicotiledonate (exceptie Convolvulus, Geranium, Viola)

15-20 g/ha postemergent

 Orz (la infratire - formarea primului internod)

Buruieni dicotiledonate anuale si perene (Convolvulus, Geranium, Viola)

10-15 g/ha postemergent (in functie de gradul de infestare)Mod de actiune erbicid Helmstar 75WG

Helmstar 75WG
 este un erbicid eficient, in doze mici de aplicare. Ingredientul activ este absorbit mai intai prin frunzele plantelor, inhiband rapid cresterea buruienilor sensibile. Dupa 1-3 saptamani de la aplicare, frunzele buruienilor sensibile au un aspect clorotic si se ajunge in final la moartea buruienilor.

Helmstar 75WG are viata reziduala scurta in sol si nu are nici un efect asupra recoltei. Conditiile de vreme calda si umeda maresc eficienta, in timp ce conditiile de vreme rece si uscata micsoreaza influenta produsului.

Mod de utilizare erbicid Helmstar 75W


Postemergent


Se aplica primavara, inainte de aparitia frunzelor tipice la cereale. Cel mai indicat moment de aplicare este in timpul cresterii buruienilor, dupa aparitia primelor 2 frunze, iar pentru Cirsium arvense si Helianthus annuus cand ating inaltimea de 10-15 cm.


Se folosesc 100 pana la 400 l de apa la hectar. Se va aplica dispersia pe culturile vecine. In acest sens, nu se va aplica atunci cand bate vantul. Deasemenea, nu se va aplica atunci cand se prevad ploi in urmatoarele 3 ore, intrucat acestea ar putea reduce eficienta produsului.

Helmstar 75WG va fi folosit o data pe sezon, intr-o doza care sa nu depaseasca 20 g/ha.

Pregatirea solutiei

Se va umple jumatate de pulverizator cu apa, se adauga cantitatea necesara de Helmstar 75WG, apoi se umple pulverizatorul cu apa, agitand amestecul. Se continua agitarea in timpul operatiunii de pulverizare, pentru a mentine produsul in suspensie.

In cazul unui amestec, se dizolva mai intai Helmstar 75WG si apoi se adauga celalalt produs in pulverizator. La amestecarea produsului se recomanda efectuarea unui test, pe o zona mica, inainte de aplicarea generala pe camp.

Rotatia culturilor


Graul si orzul (orzoaica) pot fi replantate oricand, dupa aplicarea produsului. Sfecla de zahar si rapita pot fi plantate la 60 de zile, iar orice alte culturi la 45 de zile de la aplicarea Helmstar 75WG.

Compatibilitati

Produsul este compatibil cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor foliare. A nu se folosi impreuna cu malation, intrucat se va deteriora recolta. Pe timp de seceta, amestecurile cu insecticide fosfato-organice pot produce ingalbenirea temporara a culturii. Nu se va utiliza produsul in solutii lichide de ingrasaminte, cu un pH mai mic de 3.

Spectru de combatere

Buruieni dicotiledonate anuale: Agrostemma githago (neghina), Anthemis spp. (musetel de camp), Bifora radians (buruiana pucioasa), Brassica Nigra (mustar negru), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Chenopdium spp (loboda salbatica), Chrysanthemum segetum (vetricea), Cirsium arvense (palamida), Diplotaxis spp (puturoasa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Galium aparine (turita), Helianthus annuus (floarea soarelui samulastra), Lactuca serriola (salata salbatica), Lamium spp (urzica), Matricaria spp. (musetel salbatic), Papaver rhoeas (mac), Polygonum spp (iarba rosie), Ranunculus spp (piciorul cocosului), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Silene conica (Pansele), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium spp. spp. (brincuta, galbenea), Spergula arvensis (hrana vacii), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Viola spp. (trei frati patati).

Buruieni rezistente: Convolvulus arvensis (volbura), Fumaria officinalis (fumarita).

Domeniu de utilizare (Erbicide)Erbicide Cereale
Erbicide pentru plantaGrâu Orz
Tip ErbicidErbicid Postemergent
Buruieni Combătute (Erbicid)Brincuța Galbenă Hrana Vacii Iarba Roșie Loboda salbatica Lungurica Mac salbatic Neghina Palamida Pansele Piciorul Cocoșului Pungulița Puturoasa Ridiche Sălbatică Rocoina Salata Salbatica Samulastra de Floarea Soarelui Traista Ciobanului Trei frați patați Turita Urzica Vetricea buruiana pucioasa
Spectru Combatere (Erbicide)Erbicide Dicotiledonate

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?