Erbicid NICOGAN 40 SC - 5 Litri

Erbicid NICOGAN 40 SC - 5 Litri
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real

NICOGAN 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca: Sorghum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).


Credit module TBI Bank 3.2.3

80.17 Lei x 4 rate

Erbicid porumb NICOGAN 40 SC

• Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l

• Certificat de omologare nr. 2605/14.12.2005

• Formulare: SC (Suspensie concentrata)

• Clasificare: Xi (Iritant); N (Periculos pentru mediu)

Mod de actiune Erbicid Nicogan 40 SC

NICOGAN 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crus-galli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca: Sorghum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir).

De asemenea, NICOGAN 40 SC are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).

Mod de utilizare Erbicid Nicogan 40 SC


Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara. Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza.

Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament.

Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la NICOGAN 40 SC in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de NICOGAN 40 SC in faze ceva mai avansate (10-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol.

Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegatatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet.


Plantele de porumb reusesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din NICOGAN 40 SC si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urma de fitotoxicitate.


Porumb

Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din samanta) (porumb 4 – 6 frunze, buruieni monocotiledonate anuale 2 – 4 frunze)

Doza omologata: 0,8 l/ha (postemergent)

Buruieni combatute: Sorghum (costrei) din rizomi (porumb 4 – 6 frunze, costrei din rizomi 15 – 20 cm)

Doza omologata: 1 – 1,5 l/ha (postemergent) (in functie de gradul de infestare si talia plantelor de costrei)

Specificatii:

Tip produs

Erbicide

Substanta activa

Nicosulfuron

Ambalaj

5 L

Cultura

Porumb

Actiune produs

Sistemica

MF.4769
90 Produse

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?