Previous
Next

Erbicidul Pulsar 40 este selectiv postemergent (in vegetatie) pentru combaterea buruienilor anuale cu frunze late si a unor buruieni cu frunza ingusta.

265,00 lei
(Pretul include TVA)
Ambalaj 1L
În stoc

Credit module tbi bank 3.3.5

66.39 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Omologari erbicid Pulsar 40

Soia


Buruieni combatute: Buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate.
Doza (concentratia): 0,75 - 1,0 l/ha postemergent timpuriu.

Lucerna
Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale, Sinapis - mustar salbatic, Raphanus - ridiche salbatica, Amaranthus - stir, Solanum - zarna, Xanthium - cornaci si unele monocotiledonate

Doza (concentratia): Singur 1,0 - 1,2 l/ha (doza mica la infestarea cu buruieni anuale sensibile). Stadiu: buruieni mici 2-4 frunze, lucerna min. 3 perechi

de frunze trifoliate. Asociat cu adjuvant 1,2 l/ ha + adjuvant (In condiții de faza avansata a buruienilor sau in conditii de seceta).

Floarea soarelui (hibrizi de tip Cleafield)

Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale (exclusiv Hibiscus - zamosita , Portulaca - iarba grasa, Chenopodium - spanac salbatic, Polygonum - troscot), partial monocotiledonate anuale, Orobanche cumana - Lupoaia.

Doza (concentratia): 1,2 l/ha singur sau asociat cu un adjuvant; postemergent (floarea - soarelui 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate anuale 2-4 frunze)

Mazare

Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale (exceptie Polygonum - troscot, Chenopodium - spanac salbatic) si unele monocotiledonate anuale (Setaria - mohorul, Echinochloa - iarba barboasa ).

Doza (concentratia): 0,75 – 1 l/ha, postemergent timpuriu (in functie de infestare si dominanta buruienilor).

Orez soiuri rezistente la erbicide imidazolinone (Clearfield)

Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale

Doza (concentratia): 0,875 l/ha postemergent (de la 3-4 frunze pana la faza de 5-6 frunze a plantei de orez) - 2 tratamente


Proprietati fizico - chimice si mod de actiune

Erbicidul Pulsar 40 se prezinta sub forma de lichid omogen, mobil de culoare brun-verzui.


Este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa, imazamox, este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini.

Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, produsul Pulsar 40 asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si a unui nou val de buruieni. Plantele mor la 7-14 zile de la aplicare. In planta substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara.

Produsul Pulsar 40 apartine grupei de erbicide B (HRAC).

Spectrul de combatere

Buruieni sensibile sunt majoritatea buruienilor dicotiledonate anuale de exemplu:

Abutilon theophrasti (Teisor)

Amaranthus spp. (Stir)

Ambrosia elatior (Ambrozie)

Datura stramonium (Ciumafaie)

Solanum nigrum (Zarna)

Xanthium strumarium (Cornaci)


Unele buruieni monocotiledonate anuale:

Digitaria sanguinalis (Meisor rosu)

Echinochloa cruss-galli (Iarba barboasa)

Setaria viridis (Mohor)

Panicum milliaceum (Mei salbatic)Are efect de stoparte a cresterii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate perene cum ar fi:

Cirsium arvense (Palamida)

Convolvulus arvensis (Volbura)

Sorghum halepense (Costrei)

Agropyrum Repens (Pir)

De asemenea, produsul Pulsar 40 combate Orobanche cumana (lupoaia).

Moment aplicare erbicid Pulsar


Soia, mazare: Se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotiledonate anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotiledonate anuale in faza de 1-3 frunze pana la infratire.

Lucerna: Se aplica in anul I al culturii respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor.

Pentru lucerna in anul II si urmatorii se va aplica in timpul repausului vegetativ.

Floarea-soarelui, hibrizi de tip Clearfield: se aplica postemergent, cand plantele cultivate au 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledoante anuale au 2-4 frunze si cele monocotiledonate anuale 1-3 frunze pana la infratire.

Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a culturii de florea-soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei, se aplica in faza de 6 frunze a culturii de florea-soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate.

Pulsar 40 combate rasele de Orobanche frecvent intalnite in Romania. Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului sau preemergent. Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un graminicid specific in postemergenta. Buruieni perene ca Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvense (Volbura), Sorghum halepense (Costrei din rizomi) sunt stopate din competitia cu plantele de cultura, dupa care in functie de conditiile de mediu, aceste buruieni pot regenera.

Orez Clearfield: se aplica de la faza de 3-4 frunze pana la 5-6 frunze a plantei de orez. Se poate amesteca cu adjuvantul DASH HC 0,5%.

Numarul maxim de tratamente pe sezon pentru soia, lucerna, floarea-soarelui hibrizi de tip Clearfield, mazare – 1 tratament, iar pentru orez Clearfield – 2 tratamente. A nu se aplica la hibrizii obisnuiti de floarea soarelui si orez!

Pregatirea solutiei:

Se umple rezervorul masinii de erbicidat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.

Tehnica de aplicare:


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp a erbicidelor lichide, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de solutie utilizat, este in functie de echipamentul folosit, incat sa se asigure o buna acoperire a buruienilor. Se recomanda utilizarea a 100-400 l/ha solutie de erbicidat.

Nota: Se va evita ca solutia de stropit sa ajunga pe alte suprafete sau culturi (ex. sfecla, in, legume, pomi fructiferi).


Compatibilitate

Este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului si se va face un test pentru a vedea reactia plantelor dupa stropire. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.


Rotatia culturii

In urma erbicidarii cu Pulsar 40 este posibila insamantarea:

Dupa 4 luni: grau, orz, ovaz.

Dupa 9 luni: porumb, cartof, legume.

Dupa 18 luni: rapita, sfecla de zahar.

In cazul intoarcerii culturii erbicidate cu Pulsar 40 se poate semana soia sau floarea soarelui (Clearfield).

Intrucat produsul Pulsar 40 se aplica postemergent timpuriu, nu este necesara respectarea unui timp de pauza inaintea recoltarii.

Domeniu de utilizare (Erbicide)Erbicide Cereale
Erbicide pentru plantaFloarea Soarelui Lucernă Mazăre Soia
Tip ErbicidErbicid Postemergent
Buruieni Combătute (Erbicid)Ambrozie Cinstet Ciumafaie Cornaci Iarba Bărboasă Mei Stirul Teișor Zarna
Spectru Combatere (Erbicide)Erbicide Dicotiledonate Erbicide Monocotiledonate

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?