Previous
Next

RIVAL STAR 75 GD este un preparat sub formă de granule fine, dispersabile în apă, conține 75% tribenuron-methyl.

44,70 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Substanta activa: 37,5% chlorsulfuron + 37,5% tribenuron- metil.

Modul de actiune:

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD acţionează ca un erbicid sistemic, selectiv faţă  de culturile de cereale păioase. După tratament cele două substanţe active sunt absorbite prin frunze şi prin rădăcini, având o acţiune erbicidă complementar – sinergică, buruienile dicotiledonate fiind distruse în 7 – 21 zile, eficienţa acţiunii erbicide fiind influenţată de condiţiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferică şi la sol, reacţia soluţiei solului, temperatura ambiantă), de sensibilitatea şi stadiul de creştere a buruienilor, precum şi de momentul aplicării tratamentelor. Eficienţa erbicidă maximă se obţine când buruienile se află în faza de răsărire în masă şi de creştere activă a plăntuţelor, în condiţii agrotehnice normale.

Modul de intrebuintare:

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD

 acţionează asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4-D. Este omologat pentru tratamente postemergente, la următoarele culturi si doze:

Cultura

Agentul de dăunare

Doza

GRÂU,ORZ,ORZOAICĂ DE PRIMĂVARA,OVĂZ

Amaranthus spp. (ştir)Agrostemma githago(neghina)*

Anagalis spp. (scânteiuţă)

Anthemis spp. (romaniţă)

Atriplex spp. (căpriţă)*

Bifora radians (iarba puturoasă)

Brassica rappa (rapiţă sălbatică)

Capsella pastoris (traista ciobanului)

Centaurea cyanus (albăstrele)

Chenopodium spp. (loboda sălbatică)*

Chrisanthemum spp.(spiculeţe)

Cirsium arvense (pălămida)*

Convolvulus spp. (volbura)*

Delphinium spp. (nemţişor)

Fumaria officinalis (fumăriţa)

Galeopsis spp. (lingurica)*

Galinsoga parviflora (busuioc sălbatic)

Galium aparine (turiţă)*

Lathyrus tuberosus (sângele voinicului)

Lamium spp. (urzica moartă)

Lepidium draba (urda vacii)

Matricaria spp. (muşeţel),

Mercurialis annua (trepădătoare)

Papaver rhoeas (mac sălbatic)*

Polygonum convolvulus (hrişcă)*

Polygonum persicaria (iarba roşie)*

Polygonum avicularae (troscot)

Raphanus raphanistrum (ridiche sălbatică)

Sinapis arvensis (muştar sălbatic)

Sisymbrium spp. (brâncuţă)

Sonchus spp. (susai)

Spergula arvensis (hrana vacii)

Stellaria media (rocoină)*

Thlaspi arvense (punguliţă),

Veronica hederifolia (iarba şarpelui)*

Vicia spp. (măzăriche)

Viola spp. (trei fraţi pătaţi)*

Xanthium spp. (scaiete)*

15 – 20 g/ha (**)* Fiind mai rezistente, se vor aplica dozele mari omologate. Pentru unele din aceste buruieni, rezistenţa la erbicidare este dată de o răsărire eşalonată şi/sau de o creştere mai avansată la data erbicidării.

** Dozele mici se aplică la îmburuienări moderate şi/sau cu dominanta speciilor sensibile


Perioada optimă de erbicidare este faza de început înfrăţire – formarea primului internod, respectiv  când buruienile dicotiledonate sunt răsărite în masă şi se află în faza de 2-4 frunze ( iar pălămida sau scaietele au sub 10 cm înălţime).În aceste faze, o eficacitate maximă se obţine dacă erbicidarea se face în condiţii normale de umiditate atmosferică şi la sol. Nu se recomandă executarea erbicidării dacă culturile de cereale se află într-o stare critică de secetă la sol. În aceste condiţii, erbicidarea se va face fie după prima  ploaie, fie după irigarea culturii. Dacă buruienile sunt răsărite în masă, erbicidarea se poate face şi cu o săptămână înainte de înfrăţire. Dacă din diferite cauze se depăşeşte perioada optimă arătată mai sus, erbicidarea se poate face până la intrarea în faza de burduf, dar cu riscul unei eficacităţi mai reduse, din cauza stadiului mai avansat de creştere şi dezvoltare a buruienilor.

Este omologat pentru erbicidare postemergenta a culturilor de grâu și ovăz, în doza de 15-20 g/ha, și a culturilor de orz, orzoaica de primăvara, în doza de 10-15 gr/ha. Pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene, inclusiv a celor rezistente la 2.4-D.

Dozele mici se aplică la îmburuienări moderate și/sau cu dominanța celor mai sensibile. Perioada optimă de erbicidare a culturilor este începutul înfrățirii-formarea primului internod. Respectiv când buruienile dicotiledonate sunt răsărite în masă și se află în faza de 2-4 frunze, la temperaturile de peste 5°C, în condiții normale de umiditate atmosferică și la sol. Dacă buruienile sunt răsarite în masă, erbicidarea se poate face și cu o săptămână înainte de înfrățire, iar dacă perioada optimă este depășită din diferite cauze, erbicidarea se poate face și până la intrarea în faza de burduf, dar cu riscul unei eficacități mai reduse, din cauza stadiului mai avansat de creștere a buruienilor.

Nu se recomanda executarea erbicidarii daca culturile se află într-o stare critică de secetă la sol.


Modul de aplicare:
Erbicidarea se face cu mijloace de stropit terestre, cu volume normale de apă(200-400 l apă/ha sau 500 l apă/ha în condiții de secetă moderată), pe timp liniștit. Pentru evitarea împrăștierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere învecinate unde poate provoca efectele fiototxice. În funcție de zona și de starea de îmburienare a culturilor. RIVAL STAR 75 GD se poate aplica împreuna cu alte erbicide postemergente , avându-se în vedere recomandările din tehnologiile de cultură a cerealelor păioase privind cele mai eficiente asocieri. Se poate aplica în amestec cu ferilizanți foliari(cum este Microfert-U) și cu regulatori de creștere autorizați.

Rotația culturilor: În condiții normale, nu este restricționată rotația culturilor. În cazul culturilor compromise din diverse cauze după erbicidarea cu acest produs, se pot însămânța numai cereale de primăvara.

Îngrășăminte pentru plantaGrâu Orz Orzoaică Ovăz
Domeniu de utilizare (Erbicide)Erbicide Cereale
Buruieni Combătute (Erbicid)Albăstrele Caprița Frișcă Fumarița Hrana Vacii Iarba Roșie Iarba Sarpelui Laptuci Lungurica Mac Sălbatic Mazariche Mușețel Muștar Sălbatic Nemtisorul de câmp Palamida Pungulița Rapița sălbatică Ridiche Sălbatică Romanița de Câmp Scanteiuta Spiculețe Stirul Sugel Susai Traista Ciobanului Trepadatoare Troscot Turita
Spectru Combatere (Erbicide)Erbicide Dicotiledonate

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?