Previous
Next

RIVAL ULTRA, erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de grâu.

Substanțe active:
• Metsulfuron-metil 143 g/kg
• Tribenuron-metil 143 g/kg

• Depozit controlat termic
• Ambalaj: 35 g 

50,00 lei
40,00 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

• Substanțe active: Metsulfuron-metil 143 g/kg + Tribenuron-metil 143 g/kg

• Formulare: Granule omogeneOmologări Erbicid RIVAL ULTRA


Grâu

Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate anuale si perene

Doză: 35 g/ha, postemergent (buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze)


RIVAL ULTRA este un erbicid sub formă de granule omogene, fără tendinţă de sfărâmare, solubile în apă, de culoare bej și maro. Rival Ultra este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de grâu. Este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile sensibile.

Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare. Buruienile mai puţin sensibile şi cele aflate într-un stadiu avansat de creştere este posibil să nu moară, dar rămân pitice şi nu mai concurează plantele de cultură în absorbţia apei şi a nutrienţilor. Rival Ultra are eficacitate maximă când este aplicat în faza de creștere activă a buruienilor.Mod de utilizare Erbicid RIVAL ULTRA


Rival Ultra se aplică în primăvară din stadiul de 2 frunze ale culturii până la apariţia frunzei stindard (între BBCH 12 și BBCH 39), pentru combaterea buruienilor cu frunza lată anuale şi perene. Momentul optim de aplicare este când majoritatea buruienilor anuale se află în stadiul de 2-4 frunze, iar cele perene în faza de rozetă. Nu se tratează mai târziu de frunza standard.

Pentru a mări eficacitatea în caz de vreme secetoasă, în cazul buruienilor dificil de umectat sau mediu sensibile, se recomandă adăugarea adjuvantului Vital 90, în concentraţie de 0,08-0,1 % (80-100 ml/100 l apă). Pentru combaterea buruienilor graminee, Rival Ultra se poate amesteca în rezervorul mașinii cu graminicide omologate la doza lor întreagă. 

Volumul de suspensie la aplicarea terestră 200-400 l/ha

Numărul maxim de tratamente pe an: 1

Timp de pauză: de la aplicare până la recoltare nu rămân reziduri în recoltă dacă se respectă doza și momentul aplicăriiPrepararea suspensiei de stropit


Asiguraţi-vă că echipamentul de stropit este curat şi în bună stare de funcţionare. Înaintea utilizării echipamentului este necesară calibrarea acestuia pentru asigurarea uniformităţii aplicării. Turnaţi cantitatea necesară de Rival Ultra în rezervorul maşinii pe jumătate umplut cu apă, cu agitatorul acţionând până când produsul este complet dispersat.

Continuaţi agitarea în timp ce se umple rezervorul cu apă. Se continuă agitarea soluţiei pe tot parcursul stropirii. Preparaţi numai cantitatea de soluţie necesară pentu stropirea curentă. Folosiţi soluţia imediat după preparare. Controlaţi periodic starea echipamentului de stropit. Dacă se recurge la amestecuri în rezervor, primul se adaugă Rival Ultra, apoi partenerul de amestec şi ultimul va fi adăugat adjuvantul Vital 90. Se amestecă numai conform recomandărilor din etichetă şi ale specialistului.

Nu se păstrează amestecurile de soluţie în rezervorul maşinii peste noapte pentru că revenirea în suspensie poate fi dificilă. In cazul în care soluţia de stropit rămâne nefolosită mai mult timp, înainte de refolosire, este obligatorie reagitarea soluţiei şi recircularea ei în echipamentul de stropit până la revenirea în suspensie normală.Compatibilitate


Rival Ultra poate fi amestecat cu alte erbicide şi fungicide omologate la cereale păioase. În combinație cu alte produse omologate se respectă cu strictețe recomandările partenerului. Este totuși recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate să se facă un test de compatibilitate fizico-chimică înainte de utilizare, observându-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc).

Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creştere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs.


Măsuri de igienă, protecția muncii și prim ajutor


În timpul erbicidărilor se va purta echipamentul de protecţie corespunzător, evitându-se contactul cu pielea, cu ochii sau inhalarea aerosolilor. În timpul manipulării produsului şi al aplicării tratamentelor nu se fumează, nu se consumă băuturi alcoolice, nu se mănâncă.

După terminarea lucrului se spală bine mâinile și fața cu apă și săpun fără a se freca. A nu se lăsa produsul la îndemâna copiilor și altor persoane neautorizate și în zonele de acces ale animalelor. În cazul apariţiei oricăror manifestări ce ar putea să fie puse pe seama contactului cu acest produs, se va apela la un serviciu medical.

Se utilizează un ambalaj corespunzător pentru evitarea oricărei contaminări a mediului înconjurător. Nu se aplică pe terenurile agricole adiacente suprafeţelor de apă. Pentru evitarea contaminării apelor, produsul trebuie aplicat la o distanţă de 15 m de suprafeţele acvatice. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă. Nu deversaţi pe sol sau în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere, ape de suprafaţă sau ape subterane.

Domeniu de utilizare (Erbicide)Erbicide Cereale
Erbicide pentru plantaGrâu
Tip ErbicidErbicid Postemergent
Spectru Combatere (Erbicide)Erbicide Dicotiledonate

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?