Erbicid Salsa

  • Stoc epuizat
    Erbicid Salsa
Erbicid Salsa
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real
PLATĂ ÎN RATE

Salsa se aplica în toamnă sau primăvara devreme, de la răsărirea culturii până la începutul alungirii tulpinii, pentru combaterea buruienilor cu frunza lata anuale in stadiul optim de 2-5 frunze. Aplicarea peste buruieni mici, turgescente aflate în creştere intensă şi pe vreme favorabilă asigură maximul de eficacitate. 


Credit module TBI Bank 3.2.3

184.63 Lei x 4 rate

Spectru si mod de actiune


Salsa este un erbicid selectiv, sistemic, sulfonilureic, pentru controlul post-

emergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de rapiţă. Este absorbit prin

frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea

celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile

sensibile. Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, dar

simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-

25 zile de la aplicare. Salsa are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor, de la răsărire la 5-6 frunze ale acestora.

 

Mod de utilizare
Salsa se aplica în toamnă sau primăvara devreme, de la răsărirea culturii până la începutul alungirii tulpinii, pentru combaterea buruienilor cu frunza lata anuale in stadiul optim de 2-5 frunze. Aplicarea peste buruieni mici, turgescente aflate în creştere intensă şi pe vreme favorabilă asigură maximul de eficacitate. Buruienile ţintă sunt în special cele din familia Cruciferae care nu sunt combătute de erbicidele frecvent utilizate şi mai ales în anii secetoşi când erbicidele peliculare nu au efectul aşteptat.

Pentru a asigura o bună translocare a produsului într-un timp mai scurt, în caz de vreme secetoasă, în cazul buruienilor dificil de umectat se recomandă adăugarea surfactantului non-ionic Trend, 0,25 L/ha sau 0,1% la volumul deapă utilizat. Este esenţială acoperirea integrala a foliajului cu suspensia de stropit şi aplicarea erbicidului pe timp favorabil când temperatura medie zilnică nu scade sub 12 °C pentru a permite translocarea produsului în plantă. Temperarurile scăzute şi/sau seceta întârzie efectul erbicidului şi reduc eficacitatea.

Pentru combaterea buruienilor rezistente la Salsa se recomandă amestecul in rezervorul masinii cu produse omologate la doza lor intreagă.

Adăugarea în rezervorul maşini de fertilizanţi foliari intensifică ritmul deabsorbţie şi translocare al erbicidului în buruienile ţintă.

 

Substanta activa: etametsulfuron metil 75%

Producator:
FMC

Formulare: Granule solubile

Ambalaj: 100gr.

Culturi: rapita

Doza: 25 g / ha

Compatibilitate

Salsa poate fi amestecat cu erbicidele, fungicidele si insecticidele folosite in cultura de rapita in functie de necesitatile technologic.

MF.3960

Specificatii produs:

Domeniu de utilizare (Erbicide)
Erbicide Plante Tehnice
Tip Erbicid
Erbicid Postemergent
Plante Tehnice
Rapita

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?