Fungicid Aliette 80 WG

Fungicid Aliette 80 WG
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real
Fungicid Aliette 80 WG Fungicid Aliette 80 WG

Fungicid Aliette 80 WG este cu acțiune sistemică pentru combaterea focului bacterian la măr, păr, gutui, a manei la hamei, castraveți și ceapă.

Conținut în substanța activă: 800g/kg (80%) fosetil de aluminiu.

Proprietati fizico-chimice: Aliette WG 80 este conditionat sub forma de granule fine, omogene ca dimensiune, fără tendința de sfăramare, de culoare gri.

Mod de acțiune:

ALIETTE 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare în plante foarte bună. Odată pătruns în plantă, el se remarcă printr-o mobilitate foarte mare în toate țesuturile și printr-o distribuție descendentă și ascendentă. Fapt care permite protejarea pe o lungă perioadă de timp a organelor vegetative și fructifere, inclusiv a creșterilor noi.

De asemenea, fosetilul de aluminiu prezintă o proprietate unică de stimulare a sistemelor de autoapărare a plantelor și nu se dezvoltă fenomene de rezistență. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene în special din grupa Phycomycete (care produc mane) dar și focul bacterian al rozaceelor. ALIETTE 80 WG are acțiune preventivă foarte bună prin inhibarea germinației sporilor și de blocare a dezvoltării miceliului în plantă.

Instrucțiuni de folosire: În România produsul este omologat pentru a fi utilizat în combaterea bolilor la următoarele culturi, doze, concentrații si condiții:


- măr, păr, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplică un tratament din fenofaza de buton roz - începutul înfloritului până la scuturarea petalelor pentru a preveni infecția care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de soluție variază între 1000-1500 l în funcție de tipul, vârsta plantațiilor și echipamentul de stropit.

- hamei: 0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza între fenofazele: apariția primului lastar lateral până la sfârșitul înfloritului. Se aplică preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.

- castraveți: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectuează 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 - 10 zile în intervalul: de la a 9 frunza normală pe tulpina principală până la al 9-lea fruct de dimensiune tipică situat pe tulpina principală.

- ceapă: 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la începutul formării bulbului până la 75% din diametrul final.

Timp de pauză: 21 zile pentru măr, păr, gutui; 4 zile pentru castraveți; 7 zile pentru ceapă; 21 zile pentru hamei.


Compatibilitate:
Produsul nu este compatibil cu îngrașăminte foliare pe bază de azot și cu soluții nutritive utilizate în horticultură. Pentru orice combinații noi se face un test de compatibilitate fizico-chimica.

MF.002164
0 Produse

Specificatii produs:

Planta (Fungicide)
Castraveți
Ceapă
Gutui
Hamei
Măr
Păr
Afecțiune (Fungicide)
Focul Bacterian Al Rosaceelor
Mană
Stare Formă (Fungicide)
Emulsie În Apă (EW)
Domeniu De Utilizare (Fungicide)
Legume
Pomi Fructiferi
Produs excelent! Am scapat de focul bacterian la un par.
rating 5
2021-09-17
Alina Pavel
Produs excelent! Am scapat de focul bacterian la un par.

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?