Previous
Next

Amiral Proffy 6 FS este un produs cu actiune fungicida ce contine 60 gr. tebuconazol/litru, conditionat sub forma de suspensie apoasa, de culoare rosie. La depozitare prelungita, pot apare depuneri insa, printr-o usoara agitare, revin in suspensie.

• AMIRAL® PROFFY 6 FS se aplica pe semintele de grau, secara, triticale, orz si orzoaica, destinate insamantarilor, produsul actioneaza ca un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol.

17,92 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Omologari fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 FS

 

Cultura/Omologare 

 

Agent daunator

 

Doza (Concentratia)

 

Grau, secara, triticale

 

Malura comuna "Tilletia spp."

Fuzarioza "Fusarium spp."

 

0,5 l/to. samanta 

 

Orz, orzoaica

 

Taciunele zburator "Ustilago nuda" Sfasierea frunzelor "Pyrenophora graminea" 

 

0,5 l/to. samanta


Proprietati fizico-chimice


Amiral Proffy 6 FS este un produs cu actiune fungicida ce contine 60 gr. tebuconazol/litru, conditionat sub forma de suspensie apoasa, de culoare rosie. La depozitare prelungita, pot apare depuneri insa, printr-o usoara agitare, revin in suspensie.

Mod de actiune fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 FS


• Tratamentul cu AMIRAL® PROFFY 6 FS previne sau reduce evolutia si a altor boli care pot prejudicia culturile de cereale paioase inca din primele stadii de crestere si dezvoltare (cum sunt: septorioza, fainarea, helmintosporioza, ruginile si altele) sau in faza de inspicare (cum este taciunele zburator al graului).

• AMIRAL® PROFFY 6 FS se aplica pe semintele de grau, secara, triticale, orz si orzoaica, destinate insamantarilor, produsul actioneaza ca un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol.

• In timpul germinarii si cresterii plantutelor, substanta activa este absorbita prin radacini si este distribuita prin toate organele plantelor, protejandu-le fata de unele din cele mai pagubitoare boli cu infectie interna si externa care se intalnesc in culturile de cereale paioase netratate.

Mod de utilizare fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 FS

• Fungicidul este omologat pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, in doza de 0.5 litri/tona de seminte, pentru combaterea malurii comune "Tilletia spp.", a fuzariozei radacinilor, coletului si plantutelor "Fusarium spp.", la grau, secara si triticale, a taciunelui zburator "Ustilago nuda", si a sfasierii frunzelor "Pyrenophora graminea" la orz si orzoaica. Pe langa acestea, tratamentul cu Amiral Proffy 6 FS, previne sau reduce evolutia si a altor boli care pot prejudicia culturile de cereale paioase inca din primele stadii de crestere si dezvoltare (cum sunt: septorioza, fainarea, helmintosporioza, ruginile si altele) sau in faza de inspicare (cum este taciunele zburator al graului).
• Tratamentul semintelor se face cu echipamente corespunzatoare, prevazute cu sisteme de agitare continua a solutiei de tratat, asigurandu-se respectarea dozei recomandate si o acoperire uniforma a semintelor.

• Inainte de golire, ambalajul se agita bine pentru omogenizarea continutului. Dupa golire, ambalajul se clateste bine (de 3 ori) cu apa care se adauga in rezervorul cu solutia de tratat.

• In functie de caracteristicile echipamentelor din dotare, produsul se dilueaza:


   3-5 litri apa/0,5 litri produs/tona de seminte (inclusiv apa rezultata din clatirea ambalajului) sau

   pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte, cu conditia ca semanatul sa se faca imediat dupa tratamentul semintei.


• La insacuirea semintelor tratate, mai ales a celor tratate cu adaos de apa, care se depoziteaza in vederea insamantarii, nu se vor folosi saci din folie de plastic, iar depozitarea pana la insamantare se va face in spatii uscate, bine ventilate, separat de samanta destinata consumului.

• Samanta tratata nu se poate folosi de la un an la altul.

• Este interzisa folosirea semintelor tratate in hrana oamenilor, a animalelor sau in alte scopuri decat pentru semanat.

Compatibilitate fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 F
S

• Fungicidul AMIRAL® PROFFY 6 FS este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, avandu-se in vedere si recomandarile din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri, in functie de daunatorii existenti in diferitele zone de cultura. Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 l, pentru evitarea supraumectarii semintelor.

Masuri de igiena, protectia muncii si prim ajutor

In timpul manipularii produsului, tratarii si manipularii semintelor tratate, se poarta echipamentul de protectie, nu se fumeaza, nu se consuma bauturi alcoolice si nu se mananca. Echipamentele pentru tratarea semintelor se instaleaza in spatii bine aerisite. Imbracamintea de protectie deteriorata sau contaminata se schimba. In caz de inghitire accidentala, fiind nociv, sau daca la un lucrator apar manifestari ce ar putea fi puse pe seama contactului cu acest produs, se apeleaza la un serviciu medical. La aplicarea tratamentelor si la manipularea semintelor tratate se va evita participarea femeilor insarcinate, existand riscul afectarii copilului nenascut.


Conditii de depozitare, manipulare si transport


Produsul se depoziteaza si se pastreaza numai in original, inchis etans, in spatii destinate produselor de uz fitosanitar, inaccesibile copiilor si altor persoane neavizate, la temperaturi ce pot fi intre 0ºC si 30ºC.


Masuri pentru protectia mediului

Pentru evitarea oricaror riscuri, samanta tratata nu trebuie sa fie accesibila pasarilor sau altor animale domestice sau salbatice. La insamantare se va evita imprastierea si lasarea semintelor tratate la suprafata solului. Dupa terminarea tratarii semintelor, apele de spalare a echipamentelor se dilueaza intr-o cantitate suficienta de apa care se pulverizeaza pe terenurile care urmeaza sa fie insamantate cu cereale paioase, cu acordul proprietarilor acestora fiind interzisa aruncarea in canalizari, in ape de suprafata sau imprastierea pe alte terenuri. Putand sa fie nociv pentru unele organisme acvatice, cu efecte adverse pe termen lung asupra mediului acvatic, a nu se contamina apele cu produsul sau cu ambalajul sau. Ambalajele goale clatite de 3 ori cu apa se predau si se colecteaza gratuit, in vederea eliminarii, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA (0800872272). 

Planta (Fungicide)Grâu Orz Secara Triticale
Substanță Activă (Fungicide)Tebuconazol
Afecțiune (Fungicide)Fusarioză Malura Comună Sfașierea Frunzelor Taciunele Zburator
Stare Formă (Fungicide)Suspensie Concentrată Tratarea Seminței (FS)
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Cereale Plante Tehnice

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?