Previous
Next

Fungicid Bumper 250 EC 1 litru

Categorie Fungicide

BUMPER 250 EC este un fungicid din grupa triazolilor condiționat sub forma unui concentrat emulsionabil nearomatic cu conținut de 250 gr/l propriconazol. Se prezintă ca un lichid stabil, clar, de culoare galben-cafeniu, cu miros caracteristic.


Credit module tbi bank 3.3.5

37.88 Lei x 4 rate

151,20 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat
Inchide
 • Avantaje

  +
  • — Garantia unui produs original
  • — Notificare SMS
  • — Drept de retur 14 zile
  • — Depozit controlat termic
 • Plata

  +
  • — Plata la curier in momentul livrarii
  • — Plata cu cardul Online
  • — Plata prin tranfer bancar
 • Livrare

  +
  • — Livram oriunde in Romania la 29 RON
  • — Livrare gratuita peste 800 de RON
 • Parteneriat

  +

Informatii

Proprietăți fizico-chimice:

BUMPER 250 EC este un fungicid din grupa triazolilor condiționat sub forma unui concentrat emulsionabil nearomatic cu conținut de 250 gr/l propriconazol. Se prezintă ca un lichid stabil, clar, de culoare galben-cafeniu, cu miros caracteristic.

Mod de acțiune: BUMPER 250 EC
 este un fungicid sistemic cu spectru larg de actiune asupra unui mare număr de agenți fitopatogeni din ordinul Basidiomycetes (Puccinia spp.), ascomycetes (Erysiphe, Mycospherella, Sphaeroteca etc.) și deuteromycetes (Septoria, Cercospora etc.) prezent în culturile de cereale, pomi, viță de vie, legume și flori.

Produsul BUMPER 250 EC are acțiune preventivă, curativă și de eradicare; după stropire se absoarbe rapid prin frunze, pătrunzând în întregul sistem circulator al plantei, protejând frunzele și creșterile noi. Viteza de absorbție variază între o oră la cereale și 6 ore la pomi.

Instrucțiuni de utilizare: Produsul BUMPER 250 EC se aplică prin stropiri în timpul vegetației, la avertizare, folosind mașinile clasice de stropit sau aviația utilitară. La cereale, se recomandă efectuarea unui tratament la apariția primelor simpotome ale bolii sau doua tratamente în cazul unor infecții puternice cu manifestare timpurie.

În general, produsul asigura o protetecție bună pe o perioada de 21-35 de zile. La măr și piersic se recomandă 2-3 tratamente, efectuate preventiv pentru infecțiile primare, succedate la un interval de 10-14 zile. Produsul având o acțiune sistemica, eficacitatea nu este influentață de precipitații daca acestea survin la minimum 6 ore de la efectuarea tratamentului, sau de variația temeperaturii în timpul unei zile de lucru.

Pentru tratamentul cherestelei prin imersie 1 litru de BUMPER 250 EC asigură protecția a 15 mc de cherestea. BUMPER 250 EC este avizat in Romania pentru urmatoarele culturi:

Cultura

Boala(agentul patogen)

Doza

Grâu

Făinarea(Erysiphe graminis), rugina(Puccinia spp.), septarioza(Septoria tritici), fusarioza(Fusarium spp.)

0.5 l/ha

Orz

Complex boli foliare făinarea(Erysiphe graminis, f. sp. hordei), rincosporioza(Rhynchosporium secalis), sfâșierea frunzelor(Helminthosporium spp.)

0.5 l/ha

Măr

Făinare (Podosphaera leucotricha)

0.03%

Vița de vie

Făinare (Uncinula necator)

0.2 l/ha

Castraveți câmp și sera

Făinare (Sphaerotheca fuliginea)

0.015%(0.15 l/ha)

Piersic

Făinare (Sphaerotheca pannosa)

0.03%

Plantații silvice și pepiniere

Făinare stejarului (Microsphaera abbreviata)

0.03%(0.3 l/ha)

Garoafe

Rugina (Uromyces dianthi)

0.02%

 

Cantitatea de soluție recomandată pentru un tratament variază în funcție de cultura, stadiu de vegetație și echipamentul de stropit:

- instalații de stropit terestre: 300-500 l apă/ha culturi de câmp, 500-1000 l apă/ha legume, flori; 1000-2000 l apă/ha pomi, 25-100 l apă/ha;

- aeronave: 1000-2000 l apă/ha pomi, 25-100 l ap/ha;.

Soluția se poate pregăti direct în rezervorul instalației de stropit, cu condiția asigurării unei barbotari corespunzătoare normelor.

Timp de pauză: După aplicarea ultimului tratament și până la recoltare trebuie să treaca un timp minim de 21 de zile la măr, 10 zile la piersic, 14 zile la castraveți și 40 de zile la grâu și orz.

Compatibilitate: Produsul BUMPER 250 EC este compatibil cu majoritatea insectofungicidelor folosite în mod curent în România, exceptând polisulfura de bariu și calciu, zeama bordolează și alte produse cu reacție puternic alcalină. Pentru o utilizare corecta, consultați tabelele de compatibilitate.

Specificatii

Planta (Fungicide)Castraveți Garoafe Grâu Măr Orz Piersic Viță De Vie
Substanță Activă (Fungicide)Propriconazol
Afecțiune (Fungicide)Fusarioză Făinarea Ruginile Septorioza
Stare Formă (Fungicide)Concentrat Emulsionabil (EC)
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Cereale Legume Pomi Fructiferi

Review-uri All reviews

Te-ar putea interesa și...

Aveți întrebări?