Fungicid Cuproxat Flowable 1 litru

Fungicid Cuproxat Flowable 1 litru
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real
Caracteristici:  Este o ingrijire fungicida previne si stopeaza mana si unele bacterioze  la vita de vie, cartofi, legume.Se utilizează pentru combaterea moniliozei, arsurii bacteriene și a rapanului în cazul pomilor fructiferi.

Ai nevoie de Fungicid de calitate? Noi îți oferim Fingicidul Cuproxat Flowable de calitate Premium la un preț Extraordinar!

Nu necesita adaugare de adezivi deorece aderă bine pe suprafața frunzelor (particulele de cupru sunt încărcate electrostatic). Fungicidul asigură o protecție ridicată împortiva bolilor datorită formulării superioare și particulelor fine.Mod de acțiune: Componenta activă, cuprul, acționeaza prin contact având efect multilateral asupra fungilor și bacteriilor. Forma sub care este prezentat cuprul (sulfat de cupru tribazic), permite eliberarea treptată a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberați imediat, iar 25% progresiv). În acest mod este eliminată posibilitatea apariției fenomenului de fitotoxicitate, îndeosebi în primăverile reci și ploioase.Mod de utilizare: Se recomandă aplicarea Cuproxat Flowable pentru primele și ultimele tratamente. Cuprul acționează ca agent de prevenire a formării cristalelor de gheață primăvara, iar toamna târziu contribuie la maturarea lemnului.
În legumicultură: Se recomandă aplicarea preventivă sau apariția simptomelor de mană sau arsuri bacteriene. În cazul aplicării la rasaduri, acestea sunt rol de dezinfecție a solului.

La cartof: Pentru mana, se aplică în special la primele și ultimele tratamente.

La vița de vieAplicarea se va face la primele și ultimele tratamente.Aplicat la începutul vegetației, se obține o rezistență mărita la frigul timpuriu, iar la sfârșit, o maturare mai bună a unei coarde.

La pomii fructiferi: Se aplică la iesirea din repausul vegetativ, primăvara devreme, pentru combaterea formelor hibernante ale agenților patogeni, în special pentru focul bacterian, răpan și monilioza. Toamna, se aplică la caderea frunzelor, pentru diminuarea formelor rezistente și menținerea igienei culturale.

În cazul legumelor, cantitatea de soluție recomandată este de 800-1000 l/ha. Pentru viile pe rod se recomandă administrarea soluției ca tratament postfloral în cantitatea de 1000 l/ha. Dozele se folosesc diferențiat în funcție de presiunea de infecție.


Cultura

Agentul patogen

Doza Kg/Ha

Timp de pauzaSâmburoase (cais, piersic, cireș, vișin, prun)Monilioza (monilinia spp.)0.35%21 zile
MărRapanul marului (Venturia inaequalia)

Focul bacterian al rosaceelor - prefloral (Erwinia amylovora)
0.35%

0.35%
21 zile
TomateMana (Phytophtora infestans)

Alternarioza (Alternaria solani)
3-4 l/ha3 zile
Vița de vieMana vitei de vie (Plasmapora viticola)3-4 l/ha (in functie de presiunea de infectie-tratamente postflorale)28 zile
CartofMana (Phytophtora infestans)3-4 l/ha (3 l/ha cand presiunea de infectie este scazuta si 4 l/ha cand presiunea de infectie este ridicata si sunt conditii favorabile de mana)7 zile

Posibil interesat de

16 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?