Previous
Next

Caracteristici: Este o ingrijire fungicida previne si stopeaza mana si unele bacterioze  la vita de vie, cartofi, legume.Se utilizează pentru combaterea moniliozei, arsurii bacteriene și a rapanului în cazul pomilor fructiferi.

43,68 lei
(Pretul include TVA)
Ultimele produse in stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Nu necesita adaugare de adezivi deorece aderă bine pe suprafața frunzelor (particulele de cupru sunt încărcate electrostatic). Fungicidul asigură o protecție ridicată împortiva bolilor datorită formulării superioare și particulelor fine.


Mod de acțiune: Componenta activă, cuprul, acționeaza prin contact având efect multilateral asupra fungilor și bacteriilor. Forma sub care este prezentat cuprul (sulfat de cupru tribazic), permite eliberarea treptată a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberați imediat, iar 25% progresiv). În acest mod este eliminată posibilitatea apariției fenomenului de fitotoxicitate, îndeosebi în primăverile reci și ploioase.

Mod de utilizare: Se recomandă aplicarea Cuproxat Flowable pentru primele și ultimele tratamente. Cuprul acționează ca agent de prevenire a formării cristalelor de gheață primăvara, iar toamna târziu contribuie la maturarea lemnului.

În legumicultură:
 Se recomandă aplicarea preventivă sau apariția simptomelor de mană sau arsuri bacteriene. În cazul aplicării la rasaduri, acestea sunt rol de dezinfecție a solului.

La cartof: Pentru mana, se aplică în special la primele și ultimele tratamente.

La vița de vie: Aplicarea se va face la primele și ultimele tratamente.Aplicat la începutul vegetației, se obține o rezistență mărita la frigul timpuriu, iar la sfârșit, o maturare mai bună a unei coarde.

La pomii fructiferi: Se aplică la iesirea din repausul vegetativ, primăvara devreme, pentru combaterea formelor hibernante ale agenților patogeni, în special pentru focul bacterian, răpan și monilioza. Toamna, se aplică la caderea frunzelor, pentru diminuarea formelor rezistente și menținerea igienei culturale.

În cazul legumelor, cantitatea de soluție recomandată este de 800-1000 l/ha. Pentru viile pe rod se recomandă administrarea soluției ca tratament postfloral în cantitatea de 1000 l/ha. Dozele se folosesc diferențiat în funcție de presiunea de infecție.

 

Cultura

 

Agentul patogen

 

Doza Kg/Ha

 

Timp de pauza

Sâmburoase (cais, piersic, cireș, vișin, prun)

Monilioza (monilinia spp.)

0.35%

21 zile

Măr

Rapanul marului (Venturia inaequalia)

Focul bacterian al rosaceelor - prefloral (Erwinia amylovora)

0.35%

0.35%

21 zile

Tomate

Mana (Phytophtora infestans)

Alternarioza (Alternaria solani)

3-4 l/ha

3 zile

Vița de vie

Mana vitei de vie (Plasmapora viticola)

3-4 l/ha (in functie de presiunea de infectie-tratamente postflorale)

28 zile

Cartof

Mana (Phytophtora infestans)

3-4 l/ha (3 l/ha cand presiunea de infectie este scazuta si 4 l/ha cand presiunea de infectie este ridicata si sunt conditii favorabile de mana)

7 zile

Planta (Fungicide)Caiși Cartofi Cireși Piersic Prun Sâmburoase Vișin Viță De Vie
Substanță Activă (Fungicide)Cupru
Afecțiune (Fungicide)Altenarioză Focul Bacterian Al Rosaceelor Mana Viței De Vie Mană Monilioza Rapănul La Măr Și Păr
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Legume

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?