Previous
Next

Fungicidul Folicur Solo 250 EW este un produs pe bază detebuconazol 250 grame / litru, fiind un sistem fungicid sistemic, care pătrunde în plante și este distribuit în interiorul țesuturilor, blocând extinderea fungului prin înhibarea procesului de sinteză a ergosterolilor.

47,04 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Mod de prezentare

1 L

Compozitie/Substanta activa

Tebuconazol

Concentratie substanta activa

250 gr/litru

Producator

Bayer

Combate activitatea

Fainare, Rapan, Monilioze, Putregai aln, Patarea bruna, Phoma lingam

Plante tratate

Cires, mar, piersic, prun, rapita, visin, vita de vie

Formulare

EW – emulsie in apa

Tipuri Aplicare

Pulverizare


Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic, ce are ca substanta activa tebuconazol 250 gr/litru si este recomandat pentru combaterea bolilor la samburoase, vita de vie, mar si rapita. Substanta activa tebuconazol continuta in fungicidul Folicur Solo patrunde in partile aeriene si este distribuit acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra agentilor patogenilor , are actiune preventiva,curativa chiar si eradicativ.

Mod de actiune:

La vita de vie – fungicidul Folicur Solo este recomandat pentru combaterea fainarii , cantitatea de solutie recomandata este de 0,4 l/ha. Sunt recomandate 1-2 tratamente postflorale, cand presiunea bolii este mare. Mai poate fi folosit si in tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic. Pentru a asigura protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, fungicidul Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte fungicide specifice acestor boli .

Specii de samburoase – fungicidul Folicur Solo este un fungicid eficient in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Numarul necesar de tratamente cu Folicur solo este de 2-4, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul perioadei de vegetatie. Primele doua tratamente cu fungicid se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv scuturarea petalelor, au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori. Urmatoarele doua tratamente cu Folicur Solo se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilinia fructigena (dar si a speciei Monilinia axa) si au ca scop prevenirea si combaterea atacului bolii pe fructe. Cantitatea de solutie necesara este de 0,075% – 0,1%, pentru un volum de 1000 l/ha. Tratamentele cu fungicid Folicur Solo se repeta la un interval de 10-14 zile.

La mar- fungicidul Folicur Solo se foloseste pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Cantitatea de solutie necesara este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al agentului patogen. Producatorul recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului cu Folicur Solo sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate la acest fungicid.

La cultura de rapita – fungicidul Folicur Solo este recomandat in cantitate de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci cand semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a rapitei.Fungicidul Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie buna a culturii de rapita fata de atacul unor boli cum ar fi fainarea, care afecteaza frunzele. Fungicidul Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitand cresterea tulpinilor , creaza rezistenta la iernare.

Cantitatea de solutie pentru tratamentul de toamna cu fungicid Folicur solo este de 300 l/ha. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie cu fungicid Folicur Solo au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atat la rapita de toamna cat si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Cantitatea de solutie recomandata este de 300-400 l/ha.

Plante tratate: vita de vie, specii samburoase, mar, rapita

Boli combatute: fainare, rapan, monilioze, putregai alb, patarea bruna, phoma lingam

Cultura

Organismul tinta

Doza

Vița de vie

Făinare (Unchiula necator)

0,4 l / ha

Măr

Făinare (Podospaera leucotricha)

Răpan (Venturia Inaequalis)

0,05% (750 ml / ha)

Sâmburoase

Monilioze (Monilia spp.)

0,075 - 0,1%

Rapița de toamnă

Putregai alb (Sclerotinia sclerotiorum)

Pătarea brună (Alternaria brassicae)

Făinare (Erysphe communis)

1 l / ha

Rapița

Tratament pentru creșterea rezistenței plantelor la iernare și pentru combaterea patogenului Phoma lingam

0,5 l / ha (un tratament aplicat toamna)

Planta (Fungicide)Măr Rapiță Pentru Ulei Rapiță de Toamnă Sâmburoase Viță De Vie
Substanță Activă (Fungicide)Tebuconazol
Afecțiune (Fungicide)Făinarea Monilioza Putregaiul Alb Pătare Brună
Stare Formă (Fungicide)Emulsie În Apă (EW)
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Legume Plante Tehnice Pomi Fructiferi

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?