Previous
Next

Fungicid Kupferol

8,00 lei
(Pretul include TVA)
La comandă
Ambalaj 50ml

- Garantia unui produs original

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Kupferol este un fungicid de contact cu actiune preventiva. Se utilizeaza in culturile de vita de vie, pomi, legume, plante ornamentale si hamei cu scop de a preveni si stopa mana si unele bacterioze.

Kupferol este un fungicid de contact cu actiune preventiva. Se utilizeaza in culturile de vita de vie, pomi, legume, plante ornamentale si hamei cu scop de a preveni si stopa mana si unele bacterioze.

Mod de actiune fungicid Kupferol:

Substanta activa, cuprul, are actiune de contact si de eliberare treptata de ioni de cupru, care este preluat de sporii ciupercii pe perioada germinatiei. Ca si proprietate a fungicidului 75% din ioni sunt eliberati imediat, in timp ce 25% se elibereaza treptat. Fungicidul Kupferol opreste dezvoltarea agentului patogen si pentru cele mai bune rezultate se aplica inainte de perioada de germinare a plantelor. Fungicidul are o actiune curativa de 7-10 zile. Este rezistent la umezeala si poate sa fie utilizat indiferent de conditiile meteorologice.

Mod de utilizare fungicid Kupferol:

Vita de vie: Primul tratament se aplica la avertizare, pana la aparitia primelor simptome de dezvoltare a bolii. Urmatoarele tratamente se repeta la interval de 7-10 zile. Pentru combaterea manei, doza recomandata este de 4-5.3 litri/ha in 1000 litri apa (0.4-0.5%). Cartof: se utilizeaza un volum de apa cuprins intre 300 si 600 litri/ha. Tomate: 300-1000 litri/ha in functie de stadiul de dezvoltare al plantelor.

Instructiuni de utilizare fungicid Kupferol:

Fungicid se utilizeaza in amestec cu apa pentru a se forma o suspensie stabila. Se umple rezervorul masinii de stropit cu ⅓-½ apa, dupa care se porneste sistemul de amestecare al masinii. Agitati energic fungicidul inainte de utilizare. Turnati cantitatea necesara de Kupferol, dupa care adaugati diferenta necesara de apa. Solutia se foloseste imediat dupa pregatire si este necesara acoperirea uniforma a suprafetei tratate.

Compatibilitate fungicid Kupferol:

Fungicidul Kupferol este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide. In cazul utilizarii in combinatii necunoscute, recomandam efectuarea, in prealabil, a unui test de compatibilitate, pe cultura respectiva.
La soiurile de mar sensibile la produsele cuprice, tratarea dupa inflorit poate cauza “plasa” pe fructe.

Tabel de tratament fungicid Kupferol:

 

Cultura

 

Agentul patogen

 

Doza                                   

 

Perioada aplicare 

 

Timp de pauza

 

Vita de vie

 

Plasmopara viticola (Mana vitei de vie)

 

4.0-5,3 litri/ha

 

(in functie de nivelul infectiei)

 

Tratament post-floral

 

21 zile

 

Mar

 

Venturia inaequali (Rapanul marului)

 

Enwinia amylovora (Focul bacterian)

 

0.35%

 

3.5 litri/ha in 1000 litri apa/ha

 

Tratament pre-floral

 

-

 

Samburoase

 

(cais, piersic, cires, visin, prun)

 

Monilinia spp (Monilioza)

 

0.35%

 

3.5 litri/ha in 1000 litri apa/ha

 

In timpul vegetatiei, la avertizare

 

21 zile

 

(dupa inflorit)

 

Tomate

 

Phytophtora infestans (Mana tomatelor)

 

Alternaria solani (Alternaria)

 

3-4 litri/ha

 

(in functie de nivelul infectiei)

 

In timpul vegetatiei, la avertizare

 

10 zile (pentru industrializare)

 

3 zile pentru consum proaspat)

 

Cartof

 

Phytophthora infestans (Mana cartofului)

 

3-4 litri/ha

 

(in functie de nivelul infectiei)

 

In timpul vegetatiei, la avertizare

 

7 zile

 

Legume bulboase



(exceptie ceapa de primavara)

 

Peronospora destructor (Mana cepei)

 

5.3 litri/ha

 

De la a 4-a frunza, pana la desfacerea totala a frunzelor

 

(BBCH 14-47)

 

3 zile

 

Cucurbitacee

 

Pseudoperonospora cubensis (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

De la aparitia cotiledoanelor si pana la coacere deplina

 

(BBCH 10-89)

 

3 zile (castravete si dovlecel)

 

7 zile (pepene verde si pepene galben)

 

Salata



(sere si solarii)

 

Bremia lactuceae (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

De la a 2-a frunza si pana la formarea capatanii

 

(BBCH 12-49)

 

7 zile

 

Ardei

 

Phytophthora capsici (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

De la a 5-a frunza si pana la coacere deplina

 

(BBCH 15-89)

 

7 zile

 

Tomate, vinete



(sere si solarii)

 

Phytophtora infestans (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

De la a 5-a frunza si pana la coacere deplina

 

(BBCH 15-89)

 

10 zile (pentru industrializare)

 

3 zile (pentru consum proaspat)

 

Samburoase

 

(cais, piersic, nectarine)

 

Taphrina deformans (Basicarea frunzelor de piersic)

 

2.6 litri/ha

 

De la aparitia mugurilor si pana la formarea inflorescentelor

 

(BBCH 01-51)

 

21 zile (dupa inflorit)

 

Hamei

 

Pseudoperonospera humuli (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

De la a 4-a pereche de frunze si pana la 50% conuri compacte

 

(BBCH 14-85)

 

14 zile

 

Plante ornamentale

 

Peronospora spp (Mana)

 

5.3 litri/ha

 

La aparitia infectiei

Planta (Fungicide)Ardei Cartofi Hamei Măr Roșii Salată Sâmburoase Tomate Vinete Viță De Vie
Substanță Activă (Fungicide)Cupru
Afecțiune (Fungicide)Altenarioză Focul Bacterian Mana Cartofului Mana Cepei Mana Tomatelor Mană Monilioza Rapănul La Măr Și Păr
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Casa Și Grădină Legume Pomi Fructiferi

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?