Previous
Next

Fungicid pentru combaterea bolilor la Măr și Păr.

8,96 lei
(Pretul include TVA)
Ambalaj 30g
La comandă

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Date tehnice Fungicid Luna Care WG 71.6

• Substanță activă: fluopiram 50 g/l+fosetil de aluminiu 666 g/l
• Formulare: WG (granule dispersabile în apă)
• Număr certificat omologare:  519PC/12.07.2019Omologari Fungicid Luna Care WG 71.6

Măr
Organism tinta: Făinare, Rapăn, Focul bacterian, Cancerul deschis al ramurilor, Arsura bacteriană comună
Doza: 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (în funcție de înălțimea pomilor; *mch=metru înălțime coroană)

Păr
Organism tinta: Făinare, Rapăn, Focul bacterian, Cancerul deschis al ramurilor, Arsura bacteriană comună, Pătarea brună
Doza: 3 kg/ha sau 1 kg/mch*/ha (în funcție de înălțimea pomilor; *mch=metru înălțime coroană)


Mod de acțiune Fungicid Luna Care WG 71.6

Produsul conţine fluopiram, o substanţă activă nouă, cu proprietăţi sistemice şi translaminare, ce aparţine grupei piridiletilamide. În ciclul de dezvoltare al patogenilor, fluopiram acţionează în toate stadiile, inhibând germinaţia sporilor, creşterea tubului germinativ, creşterea miceliului şi sporularea.

Este eficace împotriva unui spectru larg de patogeni în tratamente preventive. Fluopiram acţionează asupra ciupercilor din clasa Ascomycete şi Deuteromycete. Fosetil de aluminiu este o substanţă activă cu o capacitate de penetrare în plante foarte bună.

Odată pătruns în plantă, fosetilul de aluminiu se remarcă printr-o mobilitate foarte mare în toate ţesuturile şi printr-o distribuţie descendentă şi ascendentă, fapt care permite protejarea pe o lungă perioadă de timp a organelor vegetative şi fructifere, inclusiv a creşterilor noi.

De asemenea, fosetilul de aluminiu prezintă o proprietate unică de stimulare a sistemelor de autoapărare a plantelor. Nu se dezvoltă fenomene de rezistenţă la efectuarea mai multor tratamente.


Mod de utilizare Fungicid Luna Care WG 71.6

Măr: tratamentele se pot aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/ prima cădere fiziologica a fructelor (BBCH 71), până la “începutul coacerii” (BBCH 81). Nu se aplică la soiul Golden Delicios si nici la celelalte varietăți cu genetica Golden. Nu se aplică în timpul înfloritului.

Păr: tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de inflorit” (BBCH 51), până la „începutul coacerii” (BBCH 81). Se efectuează maximum 3 tratamente pe sezon, la avertizare, la interval de 7-12 zile. Timp de pauză: 28 zile. Cantitatea de soluție: 300-1500 l apă/ha. (*mch = metru înălțime coroană; 1 kg x 3 m = 3 kg produs comercial/ha). Nu aplicaţi foliar mai mult de 500 g/ha fluopiram/an calendaristic.


Selectivitate

Livezile cu măr cultivate în România sunt mixte, formate din diferite soiuri, ponderea cea mai mare având-o varietăţile Jonathan/ Idared şi Golden – soiuri cu risc ridicat pentru apariţia fenomenului de fitotoxicitate - completate de Starkrimson şi alte soiuri (Florina, Mutsu, Prima, Frumos de Voinesti, Fuji etc).

În aceste condiţii, pentru toate soiurile, NU recomandăm efectuarea tratamentului în timpului înfloritului pentru a evita apariţia fenomenelor de fitotoxicitate. Tratamentele se vor aplica doar postfloral, din momentul în care fructele au circa 1 cm în diametru/căderea fructelor (BBCH 71).

În livezile de păr tratamentele se pot aplica începând cu faza „înainte de inflorit” (BBCH 51), până la „începutul coacerii” (BBCH 81), fara a avea risc de apariție a fenomenului de fitotoxicitate.


Compatibilitate

Testele de eficacitate biologică au fost efectuate numai cu Luna Care 71,6 WG, de aceea orice altă combinaţie se face pe propria răspundere; înaintea utilizării în amestec cu alte produse (fungicide, îngrăşăminte lichide), se recomandă a se efectua un test de compatibilitate fizico-chimică într-un volum mai mic de soluţie, urmat de un microtest biologic.

Planta (Fungicide)Măr Păr

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?