Fungicid Orius 2 WS

Fungicid Orius 2 WS
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real
Fungicid Orius 2 WS Fungicid Orius 2 WS

ORIUS 2 WS este un fungicid din grupul triazolilor, sub formă de pulbere dispersabil în apă și care conține 2% tebuconazol. Se prezintă sub forma unei pulberi fine, omogene, fără tendință de aglomerare, mobilă, de culoare roz spre slab mov. Produsul nu este exploziv și nici coroziv.

Proprietati fizico-chimice:

Orius 2 WS este un fungicid din grupa triazolilor, conditionat sub forma de pulbere dispersabila in apa, care contine 2% tebuconazol.

Se prezinta sub forma unei pulberi fine, omogene, fara tendinte de aglomerare, mobila, de culoare roz spre slab mov, cu miros caracteristic.

Produsul nu este exploziv si nici coroziv. Este stabil in conditii normale de depozitare si manipulare.

Mod de actiune fungicid tratament samanta Orius 2 WS


Orius 2 WS are actiune sistemica impotriva agentilor patogeni localizati pe samanta de cereale sau in interiorul acesteia. Dupa tratament produsul patrunde in samanta si apoi in planta, impiedicand dezvoltarea miceliului ciupercilor prin inhibarea sintezei ergosterolilor.

Asupra semintelor si plantulelor are un efect protector de lunga durata, determinand in acelasi timp o crestere mai viguroasa in primele stadii de dezvoltare.

Orius 2 WS este avizat pentru utilizare la urmatoarele culturi si doze de aplicare:

Cultura

Boli combatute

 

Doza de aplicare

Grau

Malura comuna (Tilletia spp.)

Fuzarioza (Fusarium spp.)

1,5 kg/tona samanta

Orz

Taciunele zburator (Ustilago nuda)

Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)

1,5 kg/tona samanta


Fiind conditionat ca pulbere dispersabila, Orius 2 WS se utilizeaza in mediu umed (slurry). Se introduce volumul necesar de apa intr-un vas, se adauga cantitatea corespunzatoare de produs si se lasa sa disperseze complet in apa, dupa care suspensia rezultata se utilizeaza ca tratament.

Raportul intre cantitatea de produs si volumul de apa este cuprins intre 1:5 si 1:6 (kg produs/L apa). In acest caz, volumul de apa este dependent de caracteristicile tehnice ale masinii de tratat si de calitatea semintelor ce se trateaza, avand insa grija sa nu se adauge prea multa apa pentru a nu declansa prematur incoltirea. Este important ca in procesul de tratare sa se realizeze o dozare corecta a produsului si o distributie cat mai uniforma a sa pe toate semintele.

Compatibilitate

Produsul Orius 2 WS poate fi utilizat in amestec cu Seedoprid 600 FS. Pentru orice alte combinatii consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test inainte de utilizare.

MF.001011
97 Produse

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?