Previous
Next

ORIUS 25 EW este un fungicid sistematic pe bază de tebuconazol, substanță activă din grupa chimică a triazolilor. Acesta acționează prin înhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului în pereții celulari ai organismelor tință.

134,40 lei
(Pretul include TVA)
Stoc epuizat

Credit module tbi bank 3.3.5

33.67 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Mod de acțiune:

ORIUS 25 EW este un fungicid sistematic pe bază de tebuconazol, substanță activă din grupa chimică a triazolilor. Acesta acționează prin înhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului în pereții celulari ai organismelor tință. Odată absorbit țn țesuturi (în max. 2 ore de la aplicare). Produsul se translocă acropetal și este o remanență de circa 3-4 săptămâni. Datorită proprietăților sale, produsul are acțiuni preventive dar și curative și eradicante. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu ORIUS 25 EW la aceeași cultură și pe aceeași suprafață într-un sezon.

Recomandari de aplicare

Cereale paioase:

Momentul optim de tratament este primăvara, dupa înființarea cerealelor și pe parcursul încetinării, când sunt condiții optime de infecție.

Legume:

Se aplică tratamente cu un volum normal de soluție, ținând cont de gradul de dezvoltare a frunzisului de plante de cultură, cu mijloace de pulverizare teritorială. Momentul optim este la apariția primelor simptome de infecție incipientă sau preventiv, când și vremea caldă este cu umiditate relativă aerului ridicată.


Plantații pomicole din specii sâmburoase:

Se aplică tratamente în fenofazele sensibile sau la apariția primelor semne de infecție pe flori, lastari sau fructe. Volumul ultimei soluții depinde de înălțimea și densitatea coroanelor pomilor, asigurându-se o concentrație corespunzătoare de 0,075-0,1%, în funcție de momentul tratamentului și de presiunea de infectare.


Plantațiile de măr:

Tratamentele cu ORIUS 25 EW se fac în stadiul de buton roz (înainte de înflorirea deplină) și până la scuturarea petalelor. Acestea fiind fenofazele în care mărul este cel mai sensibil la instalarea infecțiilor primare. În condiții extreme se pot face tratamente cu ORIUS 25 EW chiar și în timpul înfloritului fără a afecta polenizarea și calitatea fructelor. În toate cazurile, produsul se va combina cu un fungicid de contact contra răpanului. Cum ar fi MERPAN 80 WDG sau FOLPAN 80 WDG pentru a preveni instalarea rezistentei. Se pot face tratamente si mai tarziu in cursul verii (mai ales contra infecțiilor secundare de făinare). Dar numai dacă anterior nu s-a mai aplicat ORIUS 25 EW la tratamentele contra răpanului și în alternanța cu produse antioidice de contact, astfel încat să se prevină instalarea rezistenței.

Viță de vie:
Tratamentele se fac în preajma înfloritului și până la compactarea ciorchinilor, asigurând o norma de 0,4 l/ha (de regulă în 1000 litri de soluție). Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părtilor mai puțin expuse ale butucilor de vie.


Rapița de toamnă:

Se fac tratamente preventive în primăvară sau curative la apariția primelor simptome de boală. Se recomandă de asemenea aplicarea unui tratament în toamnă în faza de rozeta a rapiței. În acest caz ORIUS 25 EW acționând ca un veritabil regulator de creștere (provoacă scurtarea tijei și concentrarea sucului celular, pregătind mai bine plantele pentru iernare), doza fiind în acest caz de 0,5 l/ha.

Planta (Fungicide)Măr Rapiță Pentru Ulei Rapiță de Toamnă Viță De Vie
Substanță Activă (Fungicide)Tebuconazol
Afecțiune (Fungicide)Rapăn
Stare Formă (Fungicide)Emulsie În Apă (EW)
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Plante Tehnice Pomi Fructiferi

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?