Previous
Next

Pictor este un fungicid sistemic, omologat pentru combaterea bolilor aparute la floarea soarelui si rapita pentru ulei.

Pictor asigura intotdeauna, pe langa efectul fungicid, si cresteri de productie.

2.554,99 lei
(Pretul include TVA)
Ambalaj 5 litri
În stoc

Credit module tbi bank 3.3.5

138.47 Lei x 24 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Fungicid Pictor 1 litruSubstanta activa: boscalid 200 g/ldimoxistrobin 200 g/lGrupa de toxicitate: 3 - moderat toxice (Xn)Formulare: SC - suspensie concentrataMod de actiune: sistemic si translaminar

Avantajele si beneficiile utilizarii fungicidului PictorFungicidul Pictor, prin cele doua substante active (boscalid si dimoxistrobin), are actiune preventiva, curativa si eradicativa in combaterea celor mai pagubitoare boli ale florii soarelui si rapitei (Sclerotinia, Botrytis cinerea, Phomopsis, alternarioza, Phoma, fainarea).Fungicidul Pictor are secundar efecte fiziologice de vitalizare a plantelor.Substanta activa boscalid din componenta fungicidului Pictor apartine grupei de substante antibotritice si este specifica pentru combaterea putregaiurilor (putregaiul alb, putregaiul cenusiu).

Cum se foloseste fungicidul Pictor?Se recomanda aplicarea fungicidului Pictor intr-un program preventiv, in doza de 0,5 l/ha.

CulturaBoli combatuteDoza omologataTimp de pauzaNumar tratamente
Floarea soareluiPutregai albPutregai cenusiuPatarea si frangerea tulpinilorAlternariozaFainare
0,5 l/ha2 in vegetatie
Rapita pentru uleiPutregai albPutregai cenusiuPutregai negruAlternariozaFainare
0,5 l/ha30 zileMomentul optim de aplicare a fungicidului PictorLa floarea soarelui:Boala care poate determina pierderi insemnate de recolta este putregaiul alb (Sclerotinia) care se dezvolta la umiditate ridicate si temperaturi de peste 10 grade C. Patarea si frangerea tulpinilor (Phomopsis) si patarea neagra (Phoma) sunt, de asemenea favorizate de aceleasi conditii de umiditate si temperaturi ridicate.Datorita unei mari flexibilitati in aplicare, fungicidul Pictor poate fi utilizat atunci cand este nevoie, putand aplica un tratament la inceputul diferentierii calatidiului.Doua tratamente pe sezon sunt necesare cand exista atac de Phoma, Phomopsis, Alernaria, alaturi de Sclerotinia pe tulpinile de floarea soarelui. Un prim tratament se poate face In stadiul de 4-6 frunze pana la diferentierea calatidiului, iar al doilea, impotriva Sclerotiniei se face pe calatidiu.La rapita pentru ulei:Pentru a combate cat mai eficient Sclerotinia, tratamentul din perioada infloritului se va face preventiv, atunci cand incep sa cada primele petale. Acest tratament asigura protectie si impotriva altor boli cum ar fi Alternaria si Botrytis.

Cum actioneaza fungicidul Pictor?Fungicidul Pictor, prin cele doua substante active (boscalid si dimoxistrobin), are o actiune sistemica si translaminarea; dupa penetratrea prin suprafata frunzei, substantele sunt translocate acropetal in interiorul plantei. De asemenea, ambele substante au actiune secundara fiziologica.Fungicidul Pictor are actiune preventiva, curativa si eradicativa, impiedica germinarea sporilor si cresterea miceliului ciupercilor, cu efect asupra dezvoltarii tuburilor germinative si sporularii.Mod de ambalare: flacon de 1 litru

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?