Previous
Next

Retengo este un produs fungicid cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă pentru controlul bolilor specifice culturilor de Grâu, Orz, Secară, Triticale, Porumb și Floarea soarelui.

313,60 lei
(Pretul include TVA)
La comandă

Credit module tbi bank 3.3.5

78.56 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Date tehnice Fungicid Retengo

• Substanță activă: 200 g/l piraclostrobin

• Formulare: Concentrat emulsionabil

• Număr certificat omologare: 184PC/03.06.2016


Avantaje Fungicid Retengo

• Combate bolile și crește în mod constant producția.

• Crește producția datorită efectelor AgCelence®.

• Reduce îmbătrânirea prematură a plantelor.

• Îmbunătățește calitatea producției.

• Crește productivitatea la recoltare.

Mod de acțiune Fungicid Retengo


Retengo® este un produs fungicid cu acțiune în principal preventivă, și parțial curativă și eradicativă pentru controlul bolilor specifice culturilor de grâu, orz, secară, triticale, porumb și floarea-soarelui. Piraclostrobinul este o strobilurină cu acțiune translaminară și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea.

De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătățirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, creșterea rezistenței plantelor la stres și la arsurile solare precum și la secetă, mai puține frunze îmbătrânite prematur, tulpini mai rezistente la frângere. Retengo® oferă o protecție de aproximativ 21 de zile.

Omologări Fungicid Retengo

Floarea-soarelui

Boli combatute: Alternarioza, Pătarea brună și frângerea tulpinilor, Pătarea neagră, Putregaiul alb

Doza: 0,5 -1 l/haPorumb


Boli combatute: Pătarea cărbunoasă a frunzelor, Pătarea cenușie a frunzelor (helmintosporioza), Pătarea în ochi a frunzelor de porumb, Rugina porumbului


Doza: 0,7 - 1 l/ha

Grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum și spelta (alac)


Boli combatute: Pătarea reticulară a frunzelor, Rugina brună, Rugina galbenă

Doza: 0,5 - 1,25 l/ha


Orz de toamnă, orz de primăvară

Boli combatute: Rugina brună (pitică), Arsura frunzelor, Pătarea brună a frunzelor

Doza: 0,5 - 1,25 l/haSecară

Boli combatute: Arsura frunzelor, Rugina brună

Doza: 0,5 - 1,25 l/ha


Triticale

Boli combatute: Rugina brună

Doza: 0,5 - 1,25 l/ha 

Momentul aplicării


Retengo
se aplică preventiv pentru a obține maximum de siguranță. În general se poate aplica la culturile de cereale maxim 2 tratamente, de la înfrățire și până la sfârșitul înfloritului (BBCH 25-69).

Pentru cultura de porumb se aplică maxim 1 tratament pe perioada de vegetație BBCH 30-65, respectiv de la începutul alungirii tulpinii până la înflorirea etajelor superioare și inferioare ale paniculului, iar stigmatele pe deplin emergente. Pentru cultura de porumb, recomandăm aplicarea preventivă a fungicidului Retengo.

A se evita aplicarea produsului atunci cand seceta este deja instalată. Pentru cultura de floarea-soarelui se pot aplica maxim 2 tratamente, la un interval de 21 zile între tratamente, pe perioada de vegetație BBCH 16-75, respectiv de la apariția frunzei a 6-a până când semințele din treimea mijlocie a inflorescenței au culoarea gri și au mărimea finală.

Timp de pauză: 35 de zile - grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum și alac, orz de toamnă, orz de primăvară, secară, triticale; 21 de zile - floarea-soarelui.
Pregatirea soluției

Se umple rezervorul maşinii de tratat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.

Tehnica de aplicare


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a fungicidelor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării fungicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit şi este de 100-400 l/ha.

Compatibilitate

Retengo este în general miscibil cu insecticide şi fungicide, ca şi cu îngrăşăminte foliare, dar amestecul trebuie verificat în prealabil. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Curațarea echipamentului

Utilajele vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.

Măsuri de igienă si protecţia muncii


A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru.

Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul lucrului. Dacă este necesară consultarea medicului, țineți la îndemâna recipientul sau eticheta produsului. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Citiți eticheta înainte de utilizare. Spălați temeinic părțile contaminate ale corpului, după utilizare.

A nu mânca, bea sau fuma în timpul utilizării produsului. A se utiliza numai în aer liber sau în spații bine ventilate. Nu scoateți îmbrăcămintea de lucru contaminată în afara locului de muncă. Purtați mănuși de protecție și îmbrăcăminte de protecție. Clătiți gura. Nu provocați voma. În caz de iritare sau de erupție cutanată: consultați medicul. Scoateți imediat toată îmbrăcămintea contaminată.

Măsuri de prim ajutor

Indepartati imediat toata imbracamintea contaminata. Daca apar stari de rau consultati un medic.

Ambalajul, eticheta si/sau fisa de siguranţa a produsului trebuie prezentate medicului.

• Dupa inhalare: repaus, aer proaspat, asistenta medicala.

• Dupa contactul cu pielea: se spala imediat cu apa si sapun. In caz de iritatie cereti sfatul medicului.


• Dupa contactul cu ochii: spalati imediat ochii afectati cel putin 15 minute sub apa curgatoare cu pleoapele deschise; consultati un oftalmolog.

• Dupa ingerare: clatiti imediat gura si apoi beti multa apa; solicitati ajutor medical. Se va provoca voma numai la recomandarea unui centru toxicologic sau a medicului.

Nu se va induce niciodata vomitatul si nici nu se va administra nimic pe cale bucala, daca persoana accidentata este inconstienta sau se plange de crampe.

• Indicatii pentru medic: tratament simptomatic (decontaminare, functii vitale).

• Antidot: Nu se cunoaste un antidot specific.

Măsuri de protecția mediului

Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu se aplică pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă. Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă.


SP1 – A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său. A nu se curăța echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafață. A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri. SPe3 – Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.


 Ambalaj:
1 L 

Substanță Activă (Fungicide)Piraclostrobin
Domeniu De Utilizare (Fungicide)Cereale Plante Tehnice

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?