Previous
Next

Calciamec a fost special dezvoltat pentru a stimula asimilarea radiculara a Calciului de catre plante chiar si in cele mai stresante conditii. Acesta este recomandat pentru imbunatatirea asimilarii de Calciu in conditii de salinitate extrema si pentru imbunatatirea semnificativa a fermitatii fructelor.

67,00 lei
(Pretul include TVA)
La comandă

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Calciamec este un ingrasamant special dezvoltat pentru a stimula asimilarea radiculara a Calciului de catre plante chiar si in cele mai stresante conditii: seceta, salinitate excesiva, pH acid sau bazic, atac de nematozi etc.

Aplicarea sa previne si corecteaza problemele de fermitate, integritate, flexibilitate si elasticitate ale tesuturilor fructelor tinere aflate in crestere intensa, cu efecte benefice in perioada de dupa recoltare si mentinerea prospetimii fructelor un timp mai indelungat.

Asigura un foarte bun control si regleaza toate problemele legate de alterarea mecanismelor naturale de hranire radiculara a plantelor aflate in fazele de maxima dezvoltare.

Raspunsul rapid si eficient este rezultatul continutului bogat de Calciu si Magneziu aflat intr-o combinatie unica cu molecule AMEC® - transportori in planta de ultima generatie.

Acest amestec imbunatateste semnificativ fiziologia plantelor, reduce transpiratia prin intarirea si impermeabilizarea peretilor celulari, creste rezistenta plantelor la stres, creste si prelungeste rezistenta fructelor la transport si depozitare, disponibilizeaza resursele de Calciu si Potasiu blocate din sol si le pune la dispozitia plantelor.

Aplicatii:

Calciamec este recomandat pentru:

  • Imbunatatirea asimilarii de Calciu si alte elemente nutritionale in perioadele cu cerinte maxime de nutrienti;

  • Imbunatateste semnificativ fermitatea fructelor, intareste frunzele slab dezvoltate si prelungeste rezistenta la transport si depozitare a fructelor;

  • Asigura o dezvoltare optima a masei radiculare si asimilare maxima de Calciu in conditii de salinitate extrema sau in lipsa rezervelor solubile de Calciu din sol;

  • Disponibilizarea resurselor de Calciu din sol.

Compozitie:

Calciu total solubil in apa (CaO) - 20% w/w
Magneziu total solubil in apa (MgO) - 2% w/w

Doze si mod de aplicare:

Calciamec este un produs solid creat pentru aplicare la sol pentru toate tipurile de culturi: legume, flori, pomi, arbusti, citrice, plante ornamentale;

Doza recomandata este de 200 - 300 g/1000 m² pe saptamana.

In perioadele cu cerinte maxime se poate aplica o doza de  500 g/1000 m² pentru mentinerea la parametri optimi a radacinilor, asigurarea asimilarii maxime de Calciu si nutrienti esentiali de catre planta.

Este recomandata prepararea unei solutii stoc de concentratie initiala de 1,5% (300 grame Calciamec in 20 L apa), impartirea solutiei in parti egale si apoi aplicarea de cel putin 3 ori pe saptamana cu o doza de 100 gr/1000 m²/aplicare. Solutia de Calciamec 1,5% este stabila timp de o saptamana.

Compatibilitate:

Calciamec se poate aplica singur sau in combinatie cu alti agronutrienti/ingrasaminte in functie de problemele aparute sau efectul urmarit.

Important

Dozele prezentate sunt orientative, utilizatorul poate sa reduca sau sa creasca aceste doze in functie de faza de dezvoltare a culturii si starea ei fiziologica!

Îngrășăminte pentru plantaAlte Pomi fructiferi Ardei Cactus Canepa Cartofi Castraveti Ceapa Ciresi Conifere Căpșuni Fasole Floarea Soarelui Gazon Grâu Gutui Hamei Lucernă Mazare Mazariche Mazăre Furajeră Meri Morcov Muscate Ohidee Orez Orhidee Orz Orzoaică Ovăz Pepeni Verzi Peri Plante cu flori Pomi Fructiferi Porumb Rapita pentru ulei Regulatori de creștere Rosii Secară Sfecla de zahar Soia Toate plantele Trandafiri Trifoi Triticale Tuia Tutun Varza Vinete Vita de vie
Domeniu de utilizare (Îngrășăminte)Citrice Îngrășăminte Casa și Grădină Îngrășăminte Cereale Îngrășăminte Legume Îngrășăminte Plante Furajere Îngrășăminte Plante Tehnice Îngrășăminte Pomi Fructiferi

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?