Previous
Next

Fastac® Active este un insecticid piretroid de sinteză, rezistent la lumină, care combate adulții, larvele precum și ouăle insectelor.

3,90 lei
(Pretul include TVA)
Ambalaj 5ml
Stoc epuizat

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Fastac® Active este un insecticid piretroid de sinteză, rezistent la lumină, care combate adulții, larvele precum și ouăle insectelor.

Insecticidul Fastac® Active este un piretroid de sinteză, destinat combaterii insectelor adulte, larvelor și ouălor insectelor. Insecticidul are acțiune prin contact și ingestie. Deoarece nu este un produs sistemic, e necesar să asigurați o cantitate mai mare de apă pentru acoperirea unei suprafețe mai mari cu tratament. Produsul Fastac® Active are un efect rezidual bun pe suprafața frunzelor. Tratamentul cu Fastac® Active rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă.
Omologare insecticid Fastac Active

Cartofi
Dauntori: Leptinotarsa decemlineata Gandacul de Colorado
Doza: 0,25 l/ha
Vita de vie

Dauntori: Lobesia botrana Molia vitei de vie, Eupoecillia ambiguella Molia vite de vie
Doza: 0,25 l/ha
Porumb

Dauntori: Ostrinia nubilalis Sfrederitorul porumbului
Doza: 0,6 l/ha
Fasole
Dauntori: Thrips  Trips, Aphis Afide
Doza: 0,6 l/ha
Mazare

Dauntori: Cydia nigricana Molia pastailor de mazare
Doza: 0,25 l/ha
In

Dauntori: Longitarsus parvulus Gandacul inului
Doza: 0,3 l/ha
Dauntori: Thrips linarius Tripsul inulu
Doza: 0,5 l/ha
Rapita, mustar alb, legume din familia Brassicaceae (exclusiv culturi pentru seminte)
Dauntori: Meligethes aeneus Gandacul lucios
Doza: 0,2 l/ha
Dauntori: Ceutorynchus napi Gargarita tulpinilor de rapita, Ceutorynchus quadridons Gargarita patata, Athalia rosae Viespea rapitei
Doza: 0,3 l/ha
Legume din familia Brassicaceae (numai cele care formeaza rozete si capatani)
Daunaori: Mamestra brassicae Omizi, Pieris brassicae Fluturele alb al verzei.
Doza: 0,3 l/ha
Ridichi pentru samanta
Dauntori: Athalia rosae Viespea rapitei
Doza: 0,3 l/ha
Grau, secara, triticale, orz, ovaz
Dauntori: Haplodiplosis marginata Viermele rosu al paiului, Aphids Afide, Lema melanopa Gandacul balos
Doza: 0,2 l/ha
Lucerna pentru samanta
Dauntori: Thrips Trips, Miridae Miride
Doza: 0,4 l/ha
Molid

Dauntori: Ips typogrphus Gandacul de scoarta si alte Scolytidae
Doza: 1% decontaminare si pregatirea capcanelor, 0,6% preventiv
Conifere
Dauntori: Xyloterus
Doza: 2% preventiv, 4% decontaminare
Dauntori: Hylobius
Doza: 1% preventiv
Pin, zada, arbori ornamentali
Dauntori: Scolytidae
Doza: 1% decontaminare si pregatirea capcanelor, 0,6% preventiv
Mod de actiune Fastac Active
Produsul are actiune prin contact si ingestie. Datorita faptului ca nu este un produs sistemic pentru asigurarea unei suprafete mai mari de acoperire cu tratament este necesara o cantitate mai mare de apa.
Produsul Fastac Active are un efect rezidual bun pe suprafata frunzelor. Tratamentul cu Fastac Active este rezistent la spalarea de ploaie, cu conditia ca solutia de stropit sa se usuce inainte de a incepe sa ploua.
Momentul aplicarii

Fastac Active se recomanda a se aplica la avertizare, la aparitia larvelor sau adultilor sau la depasirea pragului economic de daunare in functie de daunatorul tinta.
Este foarte important ca produsul sa fie aplicat astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a plantelor cu solutia de stropit.
Pregatirea solutiei
Se umple rezervorul masinii de tratat pana la jumatate, se adauga cantitatea adecvata de produs, si apoi se completeaza cu restul de apa. Se va agita bine solutia de stropit in timpul umplerii si aplicarii.
Tehnica de aplicare

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea in camp sau in pepiniere a produselor de protectia plantelor, utilizate in mod obisnuit la culturile sus mentionate.
Volumul de solutie utilizat este in functie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea volumului de solutie recomandat pentru fiecare cultura in parte.
Produsul nu poate fi aplicat prin tratamente avio

Nota: Nu se va aplica pe terenuri adiacente cursurilor de apa. Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine si zoofagi. Sa fie atentionati crescatorii de albine in perioada efectuarii tratamentelor.
Produsul este periculos pentru albine. Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare nu aplicati pe plante in timpul infloritului. Nu utilizati produsul in timpul sezonului activ al albinelor. Nu aplicati produsul in perioada de inflorire  a buruienilor. A nu se aplica decat la sfarsitul activitatii de zbor a albinelor.
Compatibilitate
Desi Fastac Active poate fi amestecat direct in rezervor cu fungicide sau cu ingrasaminte lichide specifice, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.
Managementul rezistentei
Pentru prevenirea fenomenului de rezistenta, nu aplicati acest produs sau alte produse similare (din categoria piretroizi de sinteza) consecutiv, fara alternarea tratamentelor cu alte insecticide cu mecanisme de actiune diferite.
Numar maxim de tratamente
Cartofi, vita de vie, fasole, mazare, in pentru Longitarsus parvulus, rapita, mustar alb, legume din familia Brassicaceae, ridichi pentru samanta, grau, secara, triticale, orz, ovaz – max. 2 tratamente (intervalul dintre aplicari 7-10 zile).
Pentru porumb, in pentru Thrips linarius, lucerna pentru samanta, molid, conifere, pin, zada, arbori ornamentali – max. 1 tratament.

Timp de pauza
• Cartofi - 14 zile
• Vita de vie - 21 zile
• Porumb - 84 zile
• Fasole - 7 zile
• Mazare - 10 zile
• In - 56 zile
• Rapita, mustar alb - 49 zile
• Legume din familia Brasicaceae - 10 zile
• Grau, secara, triticale - 21 zile
• Orz, ovaz - 35 zile.

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?