Previous
Next

Insecticid Movento 100SC

Cod produs MF.003673 Categorie Insecticide

Movento este un insecticid sistemic foliar pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun, cais, piersic, cires, vita de vie, ceapa, usturoi, ceapa esalota, salata, varza, hamei, capsuni in camp si spatii protejate,combaterea musculitei albe.

9,50 lei
(Pretul include TVA)
La comandă
Timpul de livrare Termen estimativ livrare: 4-10 zile lucrătoare
Ambalaj
Inchide
 • Avantaje

  +
  • — Garantia unui produs original
  • — Notificare SMS
  • — Drept de retur 14 zile
  • — Depozit controlat termic
 • Plata

  +
  • — Plata la curier in momentul livrarii
  • — Plata cu cardul Online
  • — Plata prin tranfer bancar
 • Livrare

  +
  • — Livram oriunde in Romania la 29 RON
  • — Livrare gratuita peste 800 de RON
 • Parteneriat

  +

Informatii

Movento este un insecticid sistemic foliar pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun, cais, piersic, cires, vita de vie, ceapa, usturoi, ceapa esalota, salata, varza, hamei, capsuni in camp si spatii protejate

Continut in substanta activa: 100 g/l spirotetramat (nr. CAS 203313-25-1).

Omologat in romania cu certificat de omologare nr. 2850/ 17.12.2009.


Formulare: suspensie concentrata (SC).

Termen de valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Produs clasificat periculos pentru utilizatori!

 

Cultura

Spectrul de combatere

Doza

Timp de pauza

Mar

Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum)

Paduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus)

1,875 l/ha

21 zile

Par*

Purici meliferi (Psylla spp.)

1,875 l/ha

21 zile

Prun*

Viespea samburelui de prun (Eurytoma schreineri)

1,875 l/ha (0,1875%)

21 zile

Tomate in solarii**

Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum)

Afide (Macrosiphon euphorbiae)

0,75 l/ha

3 zile


* Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea de 2,5 m de coroana

** Cantitatea de produs este calculata pentru înaltimea plantei de 1 metru

Mar

Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum), afide (Aphis pomi), tantarasul frunzelor (Dasyneura spp.) si paduchele din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus) in doza de 1,875 L/ha produs comercial per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/13,3 m². Se efectueaza la avertizare maxim 2 tratamente/sezon, la un interval minim de 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins intre sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81), folosind un volum maxim de 1500 de litri de solutie la hectar. Timp de pauza inaintea recoltarii: 21 zile. Pentru paduchele din San-Jose, momentul optim de aplicare se diferentiaza dupa conditiile climatice astfel: a) in conditii normale se aplica la inceputul migrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile); b) in conditii de seceta se trateaza cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile)

Par

Pentru combaterea puricilor meliferi (Psylla piri), afidelor (Aphis pomi), tantarasului frunzelor (Dasyneura spp.) si a paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus) la doza de 1,875 L/ha per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/13,33 m²). Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins inre sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Faza optima pentru primul tratament se localizeaza dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben-portocaliu pana la maxim L1 (larva de varsta I-a). Se foloseste un volum de maxim 1500 litri de solutie la hectar. Timp de pauza inaintea recoltarii: 21 de zile.

Prun

Pentru combaterea viespii samburelui de prun (Eurytoma schreineri), paduchelui cenusiu (Hyalopterus pruni) si paduchelui testos al prunului (Parthenolecanium corni) – la doza de 1,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1000 L/ha. Se efectueaza un numar de maxim 2 tratamente/sezon, la 14 zile intre tratamente. Pentru combaterea viespii samburelui de prun momentul aplicarii este de la sfarsitul infloritului pana la a doua cadere fiziologica a fructelor (BBCH 69-73), iar pentru combaterea paduchilor momentul aplicarii este de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.

Cais, piersic

Pentru combaterea paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus), la doza de 1,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1500 L/ha. Se efectueaza maxim 2 tratamente /sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 21 de zile.

Cires

Pentru combaterea paduchilor negri ai ciresului (Myzuz cerasi) si a paduchelui din San-Jose (Quadraspidiotus perniciosus), o doza de 41,875 L/ha (2,5 ml/1,33 L solutie/13,33 m²) intr-un volum de solutie de maxim 1500 L.ha. se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic de la sfarsitul infloritului pana la inceputul colorarii fructelor (BBCH 69-81). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 21 de zile. Tratamentele se efectueaza pe vegetatie folosind echipamente de stropit terestre specifice pentru pomicultura. Pentru obtinerea rezultatelor scontate este necesara monitorizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.

Vita de vie


Pentru combaterea paduchilor testosi (Parthenolecanium corni) se aplica un numar de maxim 2 tratamente, la un interval de 14 zile intre tratamente, la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/33 m²) in maxim 1000 L/ha. Momentul aplicarii: de la sfarsitul infloritului pana cand fructele incep sa se coloreze (BBCH 69-81). Timp de pauza. 14 zile.


Varza


Pentru combaterea musculitei albe (Aleyrodes sp.), paduchelui cenusiu al verzei (Brevicoryne brassicae), paduchelui verde (Myzus persicae) si a afidelor (Aphis sp.), se aplica un numar de maxim 2 tratamente, la un interval de 14 zile intre tratamente, la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/ 33 m²) in maxim 1000 L solutie /ha. Momentul aplicarii: a doua frunza pe deplin formata pana la formarea completa a capatanii (BBCH 12-49). Se recomanda aplicarea impreuna cu un aditiv. Timpul de pauza: 3 zile de la ultimul tratament.

Capsuni (in camp si in spatii protejate)

Pentru combaterea afidelor (Aphis sp.), acarienilor (Tarsonemus sp.) si a musculitei albe (Trialeurodes vaporarium) la o odza de 1 L/ha per aplicare (2,5 ml/3 L solutie/25 m²) in maxim 1000 L de solutie. Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul fenologic cuprins intre a treia frunza pe deplin formata pana la alungirea inflorescentei (BBCH 13-56). Timp de pauza: nu se aplica.

Ceapa, usturoi, ceapa esalota

Pentru combaterea tripsilor (Thrips tabaci), la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5 ml/2 L solutie/33 m²), maxim 4 aplicari pe sezon, la 7 zile intre tratamente. Volumul de solutie este 300-1000 L/ha. Momentul aplicarii: de la a 5-a frunza vizibila pana la uscarea frunzelor (BBCH 15-49). Timp de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 7 zile.

Salata


Pentru combaterea afidelor (Aphis sp., Nasonovia ribisnigri) la o doza de 0,75 L/ha per aplicare (2,5ml/3 L solutie/33 m²) in maxim 800 L solutie/ha. Se aplica maxim 2 tratamente pe sezon, in intervalul cuprins intre a cincea frunza pe deplin formata pana la formarea completa a frunzelor (BBCH 15-49), la 14 zile intre tratamente. Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 7 zile.

Hamei

Pentru combaterea paduchelui negru al hameiului (Phorodon humuli) la o doza de 1,5 L/ha (2,5 ml/3 L solutie/17 m²), o aplicare pe sezon , de la faza de lastari ajunsi la 10% din inaltimea firului de la varf pana la conuri dezvoltate la jumatate din dimensiunea finala cu toate conurile vizibile, moi si stigmatele inca prezente (BBCH 31-75). Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare: 14 zile. Volum de solutie: 1000-3000 l/ha.

Spe8: periculos pentru albine! Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare, nu aplicati pe plante in timpul infloritului. Distrugeti buruienile inainte de inflorire!

Specificatii

Dăunător (Insecticide)Insecticid Afide Insecticid Musculița Alba Insecticid Pentru Păduchele Ianos Insecticid Purici Insecticid Viespi Păduchele de San Jose
Domeniu de Utilizare (Insecticide)Casa Și Grădină Legume Pomi Fructiferi
Tip (Insecticide)Insecticid Sistemic
Stare (Insecticide)Insecticid Suspensie Concentrată (SC)
Ingredient Activ (Insecticide)Spirotetramat
Planta (Insecticide)Hamei Insecticid Caiș Insecticid Ceapă Insecticid Cireși Insecticid Căpșuni Insecticid Măr Insecticid Piersic Insecticid Prun Insecticid Păr Insecticid Roșii Insecticid Salată Insecticid Tomate De Câmp Insecticid Usturoi Insecticid Varză Insecticid Vita De Vie

Review-uri All reviews

Te-ar putea interesa și...

Aveți întrebări?