Previous
Next

Bionid este un insecticid nepoluant pentru combaterea daunatorilor din diferite culturi. Acesta contine ingrediente organice, nepericuloase, admise in agricultura biologica.

Produsul este dezvoltat de "Centrul de cercetare-dezvoltare pentru biostimulatori BIOS-Cluj".

18,00 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Insecticid organic Bionid, 100 mililitri

Bionid este un produs de tip insecticid organic.

Compozitie: ingrediente organice, nepericuloase, admise in agricultura biologica.

Ce este Bionid si cum ajuta?

Bionid-ul previne si combate o serie de daunatori ai plantelor: paduchi de frunza de pe legume (varza, fasole, castraveti, pomi, arbusti fructiferi, trandafiri, etc.), paduchi testosi si lanosi, purici saritori de pamant, acarieni, omizi, musculita alba de sera, etc.

Unii dintre acesti daunatori, de exemplu paduchii de frunza, produc pagube insemnate. Ei inteapa si sug seva plantelor si se inmultesc foarte repede (10-15 generatii/an) si se aduna in colonii producand deformarea frunzelor, incetinind cresterea plantelor, iar in cazul pomilor, scazand chiar si rezistenta lor la ger.

Absorbind sucul frunzelor sau al lastarilor, paduchii elimina o mare cantitate de excremente sub forma unui lichid lipicios care murdareste frunzele, lastarii si fructele. Pe aceste excremente se dezvolta ciuperci saprofite care acopera suprafata frunzelor cu un praf de culoare neagra (fumagina), ingreunand astfel procesul de respiratie si nutritie al plantelor, debilitandu-le. Pe trandafiri apare asa-zisa boala a petelor negre.

Mod de utilizare

Bionid-ul este un preparat de contact. Tratamentele este bine sa se faca preventiv, deoarece are si rol repelent, sau cat mai devreme, de la primele semne de aparitie a daunatorilor pentru a se evita deformarea si rasucirea accentuata a frunzelor, conducand la stagnarea cresterii plantelor si deprecierea recoltei.

Se agita continutul flaconului dupa care se dilueaza Bionid-ul cu apa si se stropesc plantele afectate dimineata sau seara, pe racoare, folosind o doza de 5% (un flacon de Bionid de 100 ml in 2 litri de apa).

Daca atacul nu este prea puternic se fac 1-2 tratamente distantate intre ele prin 7 zile. Daca insa acesta atinge proportii considerabile, este nevoie sa se repede din 3 in 3 zile, pana la disparitia daunatorilor.

Atentie! A nu se depozita la temperaturi sub 10 grade Celsius.

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?