Insecticid pentru legume Closer, Corteva

Closer™ este un insecticid sub formă de suspensie concentrată pentru prepararea unei soluții apoase (SC), cu acțiune de contact și ingestie. Produsul are mobilitate sistemică prin xilem, dar și translaminară, asigurând astfel un control eficient al afidelor la nivelul tuturor organelor plantei atacate.

920,00 lei
(Pretul include TVA)
Ambalaj 1 litru
Ultimele produse in stoc

Credit module tbi bank 3.3.5

230.48 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Closer™ - Insecticid selectiv destinat controlului afidelor din culturile de varză, salată, spanac și cartof.

Closer™ este un insecticid sub formă de suspensie concentrată pentru prepararea unei soluții apoase (SC), cu acțiune de contact și ingestie. Produsul are mobilitate sistemică prin xilem, dar și translaminară, asigurând astfel un control eficient al afidelor la nivelul tuturor organelor plantei atacate.

Contactul afidelor cu insecticidul are loc prin contact sau ingestie prin intermediul stiletului (tubul de alimentare al afidelor). După ingestie, insecticidul acționează direct asupra receptorilor specifici de acetilcolină. Simptomele de combatere apar aproape imediat iar moartea dăunătorilor survine la câteva ore de la aplicare.


Mobilitatea sistemică și translaminară a insecticidului permite un control eficient al afidelor atât la suprafaţă cât și în interiorul căpăţânii legumelor din genul Brassica.

Closer™ prezintă interacțiuni complexe și unice cu receptorii importanți din sistemul nervos al insectelor, diferite față de cele observate la neonicotinoide. Closer™, pe bază de Isoclast™, nu prezintă rezistență încrucișată la insectele care sunt rezistente la neonicotinoide, organofosforice sau piretroizi, aceasta reprezentând un avantaj extraordinar pentru gestionarea populațiilor rezistente.
Closer™ se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător. Datorită formulării deosebite este un produs stabil în razele UV.
Isoclast™ are o rezistență deosebită la spălare. În urma testelor de laborator s-a demonstrat că eficacitatea produsului nu este afectată atunci când ploaia apare la o oră de la aplicare.


Avantaje :
-  Mod unic de acțiune, având un efect rezidual excelent.
-  Absorbție rapidă în plantă, protejează planta la scurt timp de la aplicare și are o rezistență deosebită la spălare.
-  Acționează rapid asupra dăunătorilor prin contact și ingestie.
-  Controlul eficient al dăunătorilor diminuează transmiterea bolilor care pot afecta producțiile din punct de vedere calitativ și cantitativ.
-  Flexibil și sigur în aplicare, poate fi amestecat cu alte produse de protecția plantelor.
-  Partener ideal pentru alternarea tratamentelor cu insecticide din clase chimice diferite pentru îmbunătățirea managementului rezistenței.
-  Un instrument nou în Programul de Management Integrat al Dăunătorilor (IPM).

Compoziţie :

Sulfoxaflor (IsoclastTM active) : 120 g/l (11,3%)

Mod de Utilizare şi doze recomandate :

Omologări insecticid Closer™:
-  Varză, salată, spanac, brocoli, varză de Bruxelles, conopidă:
Dăunători combătuți: Afide Păduchele verde al piersicului (Myzus persicae) Păduchele cenuşiu al verzei (Brevicoryne brassicae).
Doza : 0.2 L/ha.
Volumul de apă / hectar : 200-1000 L/ha.
Momentul aplicării: Insecticidul Closer se poate aplica începând cu faza formării a 9 frunze adevărate (BBCH 20), până la faza atingerii mărimii tipice a plantelor (BBCH 49).Tratamentul se aplică după apariția primelor colonii de afide.
Număr aplicări /an : 1.
Timp de pauză : 7 zile.
-  Cartof:
Dăunători combătuți: Afide- Păduchele pătat al cartofului (Aulacorthum solani) Păduchele castraveţilor (Aphis frangulae gossypii) Păduchele verde al prunului (Brachycaudus helichrysi) Păduchele verigarului (Aphis nasturtii) Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae) .
Doza : 0.2 L/ha.
Volumul de apă / hectar : 200-600 L/ha.
Momentul aplicării: Insecticidul Closer se poate aplica începând cu faza de formare a ramurilor laterale, până în faza primilor muguri florali din prima inflorescență vizibili (BBCH 20-59) și/sau până la faza primelor bace vizibile (BBCH 70) Eticheta produsului fitosanitar Closer.Tratamentul se aplică după apariția primelor colonii de afide. Cantitatea maximă de produs aplicat într-un sezon pe 1 ha - 0,4 L.
Număr aplicări /an : 2.
Interval între aplicări : 21 zile.
Timp de pauză : 7 zile.
Salată, spanac – Afide.
Momentul aplicării: Insecticidul Closer se poate aplica începând cu faza formării a 9 frunze adevărate (BBCH 20), până la faza atingerii mărimii tipice a plantelor (BBCH 49).
Tratamentul se aplică după apariția primelor colonii de afide.
Brocoli, varză de Bruxelles, conopidă- Afide.
Termen utilizare: Insecticidul Closer se poate aplica începând cu faza formării a 9 frunze adevărate (BBCH 20), până la faza atingerii mărimii tipice a plantelor (BBCH 49).
Tratamentul se aplică după apariția primelor colonii de afide.
Salată, spanac, brocoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă -Nu folosiți pe plantele de cultură în timpul activității albinelor, prezenței buruienilor care înfloresc în cultură și eliminați buruienile înainte de înflorirea lor.


Cartof -Nu folosiți în perioada de înflorire și în timpul activității albinelor în cultură și în perioada prezenței buruienilor care înfloresc în cultură și eliminați buruienile înainte de înflorirea lor. Nu folosiți mai târziu de 6 zile înainte de înflorirea plantelor de cultură. Nu folosiți în locurile, unde albinele își colectează hrana (nectar).
Precipitațiile apărute la min. 1 oră de la finalizarea tratamentului nu ar trebui să influențeze eficiența preparatului.

Compatibilitate:

CLOSER™ este compatibil cu alte produse. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.

Dăunător (Insecticide)Insecticid Afide Insecticid Păduchi Păduchele Cenusiu Al Verzei Păduchele Verde
Domeniu de Utilizare (Insecticide)Legume
Tip (Insecticide)Insecticid De Contact Insecticid Sistemic
Stare (Insecticide)Insecticid Emulsie În Apă (EW)

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?