Află ce semințe poți planta în ghiveci

Află ce semințe poți planta în ghiveci Leave a comment

Legumele proaspete sunt sănătoase și delicioase și oricine se poate bucura de savoarea lor. Chiar dacă stai la bloc, poți avea propria ta mini-grădină de legume, pentru a savura aromele proaspete ale lor. Asta deoarece anumite legume pot fi plantate în ghiveci. Astfel, tu vei avea legumele tale preferate la îndemână, pentru a le consuma proaspete sau a prepara mâncăruri delicioase, chiar și dacă nu ai o grădină. În continuare, îți vom spune ce semințe poți planta în ghiveci, pentru a avea legumele favorite în propriul tău apartament.

Ce semințe poți planta în ghiveci pentru legume proaspete?

Semințe de roșii

Semințele de roșii pot fi cultivate în ghivece cu adâncimea de aproximativ 35 de centimetri. Pentru a te asigura că roșiile cresc și se dezvoltă corespunzător, este necesar să le uzi zilnic în perioada de înflorire. De asemenea, ține cont de faptul că roșiile au nevoie de lumină de la razele soarelui timp de șase ore pe zi. asigură-te că montezi spaliere pentru a susține plantele.

Semințe de ridichi

Ridichile sunt legumele care se dezvoltă cel mai repede în ghiveci. În funcție de soiul ales și dimensiunea la care ajung ridichile la maturitate, vei avea nevoie de un ghiveci cu o adâncime de 6 până la 25 de centimetri.

Ardeii iuți sunt ideali pentru a fi plantați în ghiveci

Printre preferințele persoanelor care locuiesc la apartament cu privire la plantarea în ghivece a legumelor se numără ardeii iuți. Sunt ușor de cultivat și au nevoie de un ghiveci înalt, cu o adâncime de aproximativ 30 de centimetri, pământ bogat în resturi vegetale și un spațiu însorit.

Salată verde

Poți avea întotdeauna la îndemână câte o salată verde pentru a obține salate delicioase. Pentru asta, ai nevoie de un ghiveci mai lung, care are o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Salata verde nu este pretențioasă, astfel că o poți planta în ghiveci chiar dacă timpul tău este limitat. Tot ce este nevoie e să uzi salata verde în mod constant cu o cantitate moderată de apă.

Semințe de castraveți în ghiveci

Castraveții nu necesită apă din abundență pentru a se dezvolta corespunzător, astfel că sunt ideali pentru a fi plantați în ghiveci, dacă timpul tău este limitat. Este recomandat să montezi un spalier care să susțină planta în perioada de creștere.

Morcovii pot fi plantați în ghiveci

Dacă folosești mulți morcovi în mâncărurile tale, atunci avem o veste bună pentru tine: morcovii se adaptează foarte repede condițiilor din apartament, fapt pentru care pot fi plantați în ghiveci. Asigură-te că alegi un ghiveci lung, de preferință în formă dreptunghiulară, pentru ca morcovii să aibă suficient loc pentru a se dezvolta. De asemenea, este important să știi că morcovii preferă zonele răcoroase din apartament și au nevoie de apă din belșug.

Vinetele pot fi crescute în apartament

Poți cultiva vinete în apartament, iar pentru asta ai nevoie de vase cu o adâncime de 40 de centimetri. Este esențial ca pământul să fie fertilizat în mod constant pentru a permite dezvoltarea corespunzătoare a vinetelor.

Dovleceii, în special zucchini

Dintre soiurile de dovlecei, zucchini este cel mai potrivit soi pentru a se dezvolta în ghiveci. Dovleceii zucchini au nevoie de un recipient cu o adâncime de 40 de centimetri și de spaliere care să îi susțină pe perioada dezvoltării. Este recomandat să torni apă în farfuria ghiveciului, pentru a evita să ajungă apă pe fructele aflate în dezvoltare.

Poți planta și mazăre în ghiveci

Poți crește mazăre în apartament, însă este indicat să știi că locul cel mai prielnic pentru aceasta este balconul. În plus, mazărea are nevoie de un sol ușor umed în permanență și de foarte multă lumină.

Tu ai plantat vreodată semințe în ghiveci, pentru a crește legume în apartament? Dacă da, te invităm să ne spui ce legume ai crescut în apartament.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *