legume

Cultivarea legumelor: Criterii esențiale pentru utilizarea erbicidelor din oferta noastră Leave a comment

În cazul solurilor pe care se cultivă diferite sortimente de legume, nivelul de fertilitate este unul foarte ridicat. Acesta este și motivul pentru care dezvoltarea buruienilor reprezintă un fenomen întâlnit adesea de agricultori pe astfel de culturi. 

Nu doar că un astfel de mediu reprezintă este proprice pentru dezvoltarea buruienilor, însă acestea pot prezenta și o viteză de dezvoltare mult mai rapidă, comparativ cu legumele, dovedind totodată și o rezistență deosebită la precipitații și alte condiții meteo nefavorabile. 

Ce riscuri prezintă buruienile crescute printre legume? 

Buruienile din grădina de legume oferă o imagine neplăcută întregului perimetru, fiind și asociate unor riscuri de care trebuie să ții cont, vizavi de sănătatea răsadurilor de care te ocupi. De altfel, problemele asociate buruienilor sunt prezente la orice nivel de cultivare, nu doar în cazul grădinilor de mici dimensiuni, ci și în agricultura industrială. 

Buruienile crescute necontrolat pot sufoca legumele cultivate pe pământul respectiv. Această creștere haotică a plantelor din această categorie poate fi cu ușurință asociată dezvoltării anumitor dăunători, așadar, apariției unor boli ce pot afecta creșterea roșiilor, castraveților, ardeilor, dar și a altor culturi de legume ce cresc pe solurile roditoare. 

Bolile specifice culturilor de legume reprezintă o caracteristică majoră pentru aceste plante dăunătoare. De aceea, intervenția din timp asupra lor, pe baza unor soluții pe care fiecare agricultor le poate achiziționa online de pe site-ul plantmaster.ro, reprezintă o acțiune menită să mimizeze riscurile la care poate fi supusă o cultură de leguminoase. 

Cum se alege erbicidul corect pentru legume? 

Erbicidele sunt produse chimice utilizate în agricultură, cu rol precis în combaterea buruienilor și protejarea culturilor de legume sau cereale. În cazul culturilor de legume, alegerea corectă a unor erbicide determină efecte garantate asupra dăunătorilor, fără a afecta planta de cultură. 

Așadar, un prim criteriu de care agricultorii trebuie să țină cont, atunci când comandă online de pe site erbicide pentru legume, este selectivitatea soluției folosite pentru plantele din cultura respectivă. 

Secundar, un alt criteriu important în această alegere este gradul de fitotoxicitate pentru buruienile dezvoltate pe solul roditor din care cresc și legumele puse. Contează la fel de mult în alegerea corectă a erbicidului și nocivitatea reziduurilor din sol, alături de alte criterii pe care le analizăm împreună în rândurile de mai jos. 

Când se aplică erbicidul în gradina de legume?

Timpul propice pentru aplicarea unui erbicid la culturile de legume este determinat de o serie de factori precum: tipul de substanță utilizată pentru acest tip de tratament, specificul legumelor din sol și tipul de buruiană ce amenință dezvoltarea armonioasă a acestora. 

În cazul culturilor de leguminoase, aplicarea erbicidelor specifice reprezintă o etapă ce precede procesul de însămânțare. Însă există și soiuri de leguminoase pentru care aplicarea erbicidelor se poate realiza în paralel cu însămânțarea, sau chiar în perioada de vegetație a acestora. 

O treia categorie de leguminoase poate fi supusă tratamentului cu erbicide calitative chiar și preemergent, adica în intervalul de timp situat între două etape importante din creșterea acestor plante de cultură: semănatul și răsărirea legumelor (alături de buruieni). 

Cea de-a patra variantă de aplicare a erbicidelor pentru legume, determinată de timp, propune o aplicare postemergentă, atunci când plantele de cultură au ajuns la un stadiu ridicat al dezvoltării, însă buruienile nu au depășit 2-3 frunze în rozetă (în cazul buruienilor dicotiledonate), sau 5-6 cm în înălțime (în cazul buruienilor monocotiledonate). 

Ce temperatură este optimă pentru aplicarea erbicidului?

Încă un criteriu esențial pentru tramentele cu erbicide, aplicate pe culturile de leguminoase, ține de temperatura și condițiile atmosferice. Vremea are o influență directă asupra efectelor erbicidelor utilizate pentru problemele cauzate de buruieni, așadar, iată un criteriu de care agricultorii trebuie să țină cont. 

Ideal este ca erbicidele să se aplice atunci când temperatura se încadrează în intervalul termic 16-20°C. Datorită nivelului ideal de umiditate, asocitat acestor temperaturi, erbicidele acționează imediat asupra plantelor vizate. La temperaturi mai mici sau mai mari de intervalul termic mai sus amintit, rezultatele au efect întârziat, iar efeciența erbicidelor scade. 

Umiditatea este la fel de importantă pentru aplicarea eficiența erbicidelor. Dacă optezi pentru un erbicid de contact postemergent, asigură-te că umiditatea din aer atinge un nivel ridicat la momentul aplicării, astfel încât aceste tratamente pentru legume să genereze un efect cât mai rapid. 

ATENȚIE: Îți recomandăm să amâni erbicizarea legumelor din grădină, în cazul în care vântul înregistrează viteze mai mari de 25-30 km/h. Viteza vântului influențează tratamentul, prin împrăștierea stropilor de erbicid de pe buruieni, astfel încât asupra acestora va acționa o cantitate mult mai mică. 

Cum se comportă erbicidele în fața precipitațiilor?

Dacă ești pregătit să aplici erbicide pentru legume în perimetrul agricol pe care îl administerzi, precipitațiile reprezintă un alt criteriu ce condiționează această etapă de lucru. Amână erbicizarea legumelor de cultură imediat după ploaie, atunci când plantele sunt încă umede. Evită, totodată, demararea acestui proiect, dacă se anunță precipitații abundente. 

Motivul este unul cât se poate de simplu: pentru ca soluția aleasă de pe plantmaster.ro să ofere cele mai bune rezultate, este ideal ca aceasta să se aplice pe planta uscata și fără a exista riscul ca erbicidul să fie spălat de prima ploaie. Cu toate acestea, experții susțin că o ploaie moderată, la 5-6 ore de la aplicare, poate spori eficiența erbicidului utilizat. 

Nu a plouat deloc în următoarele 7 zile de la erbicizare? Este important să realizezi irigarea culturilor de legume prin aspersiune. În cazul contrar, eficiența tratamentului va fi una redusă, deoarece se va reduce considerabil absorbția substanței de către buruieni. 

Te așteptăm pe site cu erbicide variate pentru nevoile tale, dar și pentru bugetul de care dispui pentru realizarea acestui proces vital în administrarea culturilor de leguminoase. 

Vezi ultimele oferte pe care le-am pregătit pentru tine în subcategoriile “Erbicide totale” și “Erbicide selective”, sortează produsele în funcție de preț, domeniul de utilizare, planta de cultură sau buruienile combătute, apoi plasează comanda ta! 

Pentru alte informații esențiale în procesul de alegere a celor mai bune insecticide pentru realizarea obiectivelor propuse, cere-ne chiar acum sfatul, apelând la datele de contact de pe site. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *