Previous
Next

Pachet economic Păioase 2 HA

Pachetul economic conține următoarele produse:

·        Dio Master NPK 21-21-21 (10KG)

·        Erbicid Helmstar 2x20 Gr

·        Fungicid Tebustar 1 Litru


Credit module tbi bank 3.3.5

80.17 Lei x 4 rate

320,00 lei
(Pretul include TVA)
La comandă
Timpul de livrare Termen estimativ livrare: 4-10 zile lucrătoare
 • Avantaje

  +
  • — Garantia unui produs original
  • — Notificare SMS
  • — Drept de retur 14 zile
  • — Depozit controlat termic
 • Plata

  +
  • — Plata la curier in momentul livrarii
  • — Plata cu cardul Online
  • — Plata prin tranfer bancar
 • Livrare

  +
  • — Livram oriunde in Romania la 29 RON
  • — Livrare gratuita peste 800 de RON
 • Parteneriat

  +

Informatii

Pachetul premium conține următoarele produse:

Helmstar 2x 20 Gr

Helmstar 75 WG este un erbicid sistemic, sulfonilureic aplicat în postemergență pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase. Este absorbit prin frunze și rădăcini și este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor la buruienile sensibile. Creșterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, acestea nu se mai hrănesc, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile. Moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare.

Helmstar 75 WG are eficacitate maximă când este aplicat în perioada de creștere activă a buruienilor pe vreme caldă și umedă.

MOD DE UTILIZARE:


GRÂU

Helmstar 75WG se aplică primăvara din stadiul de 2 frunze ale culturii până la apariția frunzei stindard (între BBCH 12 și BBCH 39). Eficacitatea maximă se obține dacă buruienile cu frunza lată anuale sunt în stadiul de 2-4 frunze, iar cele perene în stadiul de rozetă.

Doza recomandată este 15-20 g/ha în funcție de momentul aplicării, gradul de infestare și faza de vegetație al buruienilor de combătut. Astfel, dacă buruienile sensibile au depășit stadiul de 2-4 frunze, sau spectrul de buruieni constă din specii mediu sensibile, se va aplica 20 g/ha.

Pentru combaterea buruienilor sensibile în stadiul optim, se recomandă doză de 15g/ha.


ORZ
Doza recomandată: 10-15 g/ha.
Pentru combaterea buruienilor sensibile se aplică 10 g/ha.
În caz de vreme secetoasă, în cazul buruienilor dificil de combătut, la infestare puternică cu pălămidă sau cu samulastră de floarea soarelui se recomandă aplicarea unei doze de 15 g/ha.

Atât la grâu cât și la orz, pentru o mai bună combatere a turiței, se poate amesteca în rezervor 15-20 g/ha Helmstar 75WG produse, care au ca și substanță activă fluroxipir, 0,3-0,4 l/ha produs comercial. Pentru a crește eficacitatea produsului pe dicotilele perene, se poate amesteca Helmstar 75WG cu bromoxinil sau 2,4 D, la 2/3 din doza normală.

Pentru combaterea buruienilor graminee, Helmstar 75WG se poate amesteca în rezervorul mașinii cu graminicide omologate la doza lor întreagă.

Este foarte importantă acoperirea integrală a foliajului cu soluția de stropit, de aceea în cazul în care buruienile au frunzele ceroase sau erbicidarea se face pe vreme secetoasă se recomandă folosirea unui surfactant.

Volumul de soluție la aplicarea terestră este între 200-400 l/ha;

Se aplică maxim 1 tratament pe an, nu mai târziu de apariția frunzei stindard.
SPECTRUL BURUIENILOR COMBĂTUTE (Lista parțială)

Specii sensibile

Știr – Amaranthus retroflexus, Neghină – Agrostema githago, Rocoină – Stelaria media, Mușețel sălbatic – Matricaria spp, Lungurică – Galeopsis tetrahit, Iarba grasă – Portulaca oleracea, Ridichea sălbatică – Raphanus raphanistrum, Muștar sălbatic – Sinapis arvensis, Traista ciobanului – Capsella bursa pastoris, Loboda sălbatică – Atriplex patula, Spanac sălbatic – Chenopodium album, Zârnă – Solanum nigrum, Mărgelușă – Lithospermum arvense, Hrișcă – Polygonum convolvulus, Macul sălbatic – Papaver rhoeas, Măcriș – Rumex spp, Punguliță – Thlaspi arvense, Măzăriche – Vicia spp, Păpădie – Taraxacum officinale, Troscot – Polygonum aviculare, Pălămidă – Cirsium arvense, Susai – Sonchus spp, Piciorul cocoșului – Rananculus arvensis

Buruieni mediu combătute

Albăstriță – Centaurea cyanus, Turiță lipicioasă – Galium aparine, Trei frați pătrați – Viola arvensis, Spălăcioasă – Senecio vulgaris

Buruieni rezistente

Fumăriță – Fumaria officinalis, Volbură – Convolvulus arvensis

COMPATIBILITATE

HELMSTAR 75WG poate fi amestecat cu alte erbicide și cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor și

îngrășămintelor foliare, cu excepția celor cu reacție puternic alcalină sau acidă.

2.) Fungicid Tebustar EW 1 Litru


Tebustar EW este un fungicid sistemic din grupa triazolilor, cu un conținut de 250 g/L tebuconazol. Se prezintă sub formă de emulsie de ulei în apă, omogenă, mobilă, inodoră, de culoare galben-pai. Produsul nu este exploziv și nici coroziv. Este stabil în condiții normale de depozitare şi manipulare.

Mod de acțiune: Tebustar EW este un fungicid sistemic cu spectru larg de acțiune, în special asupra agenților patogeni care provoacă făinări la culturile de grâu, orz, măr și viță de vie. Tebustar EW are acțiune preventivă, curativă și uneori de eradicare, care se manifestă asupra patogenilor prin inhibarea sintezei ergosterolului, un component al membranelor celulare ale organismelor țintă. Utilizat în tratamente foliare, produsul este rapid absorbit de plantă și circulă ascendent prin sistemul circulator, protejând frunzele și creșterile noi. Are o bună acţiune reziduală care se manifestă pentru o perioadă îndelungată, în funcție de cultură și de condițiile locale.

Instrucțiuni de folosire:
Tebustar EW se aplică prin stropiri în timpul vegetației, la avertizare, sau la apariția primelor simptome de boală. Tratamentele cu Tebustar EW se pot repeta la un interval minim de 14 zile la cereale, rapiță, măr și viță de vie. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor, se recomandă alternarea tratamentelor cu alte fungicide sistemice, având alt mod de acțiune, sau cu fungicide de contact, în funcție de programul de com­batere adoptat. Se folosesc volume normale de soluție la hectar.

Tebustar EW este omologat la următoarele culturi și doze/concentraţii de aplicare:

grâu: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis), septorioză (Septoria tritici), rugini (Puccinia spp.) în doză de 0,5 L/ha; orz: Complex de boli foliare: făinare (Erysiphe graminis f. sp. hordei), sfâşierea frunzelor (Pyrenophora teres), arsura frunzelor (Rhyncosporium secalis), în doză de 0,5 L/ha; rapiță: putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenuşiu (Botrytis cinerea), alternarioză (Alternaria brassicae), făinare (Erysiphe communis), în doză de 1 L/ha; măr: făinare (Podosphaera leucotricha), în doză de 0,05% (0,750 L/ha în 1500 L apă); viță de vie: făinare (Uncinula necator) 0,4 L/ha.

3.) Îngrășământ Dio Master NPK 21-21-21 (10KG)

Perfect îngrășăminte complexe solubile în apă în diferite compoziții.

Specificatii

Review-uri All reviews

Te-ar putea interesa și...

Aveți întrebări?