Pluviometru ascutit

Pluviometru
NOTA: Datorita setarilor ecranului dvs, pot exista mici diferente intre imaginile afisate si produsul real

Pluviometru este un instrument de mare acuratete pentru masurarea caderilor de precipitatii.

Marcarea de pe aparat ajuta la citirea cu usurinta a gradatiilor in milimetri. Capacitatea este de 100 mm.

Utilizarea pluviometrului

Alegeti o pozitie in spatiu deschis precum o peluza, sau in gradina de flori, tineti aparatul la distanta de gard, cladiri, copaci care pot impiedica picaturile de ploaie sa ajunga la palnia aparatului si apoi in aparat si evitati amplasarea acestuia pe ciment. Pluviometrul se pozitioneaza la o distanta de cel putin doua ori mai mare decat inaltimea obiectelor inalte. De exemplu, la un copac cu inaltimea de 4 metri, pozitionati pluviometrul la o distanta de minim 8 metri.

Utilizati un suport rotund cu diametrul 25 mm si inaltimea de 60 cm. Introduceti suportul in pamant pe jumatate. Desi aparatul trebuie montat in apropierea solului, pentru informatii generale poate fi pozitionat pe gard.

Fixati suportul de montare vertical si pozitionati pluviometrul in support. Pentru rezultate optime pluviometrul trebuie sa fie citit in fiecare zi la aceeasi ora.

Citirea pluviometrului

Ridicati paharul de masurare din suport, tineti paharul vertical la nivelul ochilor si cititi masuratoarea opus nivelului apei. Dup ace ati efectuat citirea goliti paharul.

Pluviometrul are in partea superioara un totalizator, pentru a incepe setati totalizatorul la valoarea 0 iar dupa fiecare citire mutati totalizatorul la gradatia care indica valoarea precipitatiilor citita pe pahar.

Pozitionati paharul din nou in suport si inregistrati cantitatile in tabelul de pe verso.

MF.001440
73 Produse

Specificatii produs:

Tip Unealtă
Altele

Posibil interesat de

10 alte produse in aceeasi categorie:
Aveți întrebări?