Previous
Next

Salvie, o planta medicinala cu radacini perene si parte exterioara anuala, care atinge o inaltime de 1,5 metri. Se seamana toamna in septembrie-octombrie sau primavara in februarie-martie la o adancime de 2-3 cm. Se utilizeaza ca planta medicinala, precum si ca condiment. Frunzele si florile se culeg in orele racoroase ale zilei.

2,00 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Salvie, o planta medicinala cu radacini perene si parte exterioara anuala, care atinge o inaltime de 1,5 metri. Se seamana toamna in septembrie-octombrie sau primavara in februarie-martie la o adancime de 2-3 cm. Se utilizeaza ca planta medicinala, precum si ca condiment. Frunzele si florile se culeg in orele racoroase ale zilei.

Ambalaj: 0.4 gr de seminte 

Perioada de insamantare:februarie-mai sau toamna: septembrie-octombrie.

Specificatii tehnice:

  • Adancime 2-3 cm

  • Insamantat incepand cu luna februarie-mai, septembrie-octombrie

  • Tipuri de productie din seminte, din rasad

Generalitati:

  • Plantare februarie-mai, octombrie

  • Recoltare iunie-septembrie

  • Vegetatie 120 zile

Dupa ce ati cultivat salvia, aceasta poate fi folosita in urmatoarele tratamente:

Tratament pe baza de salvie:

Salvia (Salvia officinalis). Salvia este o planta medicinala, ce se dezvolta pe campii si povarnisuri.

Cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele ei tamaduitoare, salvia este intrebuintata cu succes si in arta culinara, fiind o mirodenie foarte apreciata.

Denumirile populare ale salvei sunt: jale, jales, buruiana malcedului, salbie, salvie de campuri, salvie salbatica, serlai, salvir.

Salvia este recomandata in tratarea hipertensiunii arteriale, afectiunilor intestinelor si stomacului, ale maduvei spinarii, tremurului membrelor, inflamatiilor cailor respiratorii, oboselii fizice si psihice, nervozitatii, dar si in stimularea menstruatiei, calmarea ciclurilor menstruale dureroase, reechilibrarea sistemului neuroendocrin, diabet, astenie, febra, stres, tonus sexual scazut, afte, stomatite, ulceratii ale pielii, tuse, bronsita, abcese dentare, transpiratie (in special nocturna), obezitate, celulita.

Ceaiul de salvie este un remediu eficient in atacurile pe apoplexie, asupra paraliziilor, ficatului afectat de boala, balonarilor, trateaza colici, gastrite hipoacide, stomacuri atone, dischinezie biliara.

Ca uz extern, ceaiul de salvie este recomandat in boli de gat (amigdalita), abcese dentare, inflamatii ale cavitatii bucale.

O alta recomandare a ceaiului este in tratarea frigiditatii. Se beau patru cani de ceai pe zi, cate una dupa fiecare masa principala, dar de asemenea si spalaturile si dusurile cu acest ceai sunt recomandate in acest caz.

Ambalaj: 0,4 gr

Tip SemințeSemințe Hobby

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?