Seminte ridichi de luna - Icicle, Agrosem 4Gr.

Previous
Next

Ridichile de luna se cultiva prin semanat direct in camp, in cultura de primavara sau de toamna, dar si in culturi protejate si fortate. In mediu protejat, se cultiva esalonat in perioada octombrie – aprilie la interval de 10-15 zile.
Cultura de primavara se practica in culturi succesive sub forma de cultura secundara anterioara. Speciile bune premergatoare: tomate, castraveti, ardei, fertilizate organic (cu gunoi de grajd) in anul anterior. 

2,00 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Soi timpuriu recomandat pentru culturi in camp. Radacinile sunt lungi, albe, crocante, gust placut. Nu se lemnifica. Se preteaza pentru consum in stare proaspata.

Continut plic: 4 g

Informatii suplimentare

Ridichea de luna (Raphanus sativus convar sativus), planta anuala si ridichea de vara si iarna (Convar niger) plante bienale, apartin familiei Brasicaceae (Cruciferae).

Ridichile de luna se cultiva prin semanat direct in camp, in cultura de primavara sau de toamna, dar si in culturi protejate si fortate. In mediu protejat, se cultiva esalonat in perioada octombrie – aprilie la interval de 10-15 zile.
Cultura de primavara se practica in culturi succesive sub forma de cultura secundara anterioara. Speciile bune premergatoare: tomate, castraveti, ardei, fertilizate organic (cu gunoi de grajd) in anul anterior. Terenul trebuie sa fie foarte bine pregatit prin maruntirea corespunzatoare a solului. 
Semanatul se face in luna martie, esalonat la 10-15 zile pana in aprilie, la distantele: 15 cm intre randuri sau 45-50 cm intre benzi a cate 6 randuri. Adancimea de semanat este de la 1,5 la 2 cm.

Intretinerea culturii consta in raritul plantelor, lasandu-se 3-4 cm intre ele, una-doua prasile, si o udare-doua cu norma de 0,2 mc/10 mp aplicata numai in perioadele secetoase.
Ridichile sunt plante rezistente la frig ale caror seminte germineaza la 2-3 grade Celsius, suporta temperaturi de -2 pana la -6 grade Celsius, iar  
optimul in perioada de vegetatie este de 15-17 grade Celsius ziua si 10-12 grade Celsius noaptea.

Recoltarea ridichilor se face dupa 4- 6 saptamani de la semanat, esalonat in momentul in care radacinile au ajuns la maturitatea de consum.
In cultura protejata si fortata a ridichilor de luna se obtin productii de 2-2,5 kg/mp in sere si 2,5-3 kg/mp in solarii

Tip SemințeSemințe Hobby

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?