Previous
Next

Transvital este un bioregulator care se aplica la plantarea sau transplantarea pomilor, copacilor maturi sau puietilor dar si a butasilor inradacinati din rasadnita sau pepiniera.

68,00 lei
(Pretul include TVA)
La comandă

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Transvital, bioregulator pentru inradacinare 100 grame

Transvital se foloseste la plantarea sau transplantarea plantelor lemnoase: vita de vie, arbori, arbusti, puieti de pomi fructiferi, puieti ornamentali sau copaci maturi. Acesta accelereaza si intensifica cresterea sistemului radicular secundar care are rol in absorbita apei si a substantelor nutritive, reducand mult perioada de soc. Ca urmare, plantele respective se prind mai repede si mai bine, iar ulterior acestea cresc si dezvolta intr-un ritm mai bun.

Cum se foloseste produsul Transvital?

Pentru plantarea / transplantarea puietilor:

Se procedeaza in doua moduri:

1) Intr-o galeata de 10 L se dizolva continutul unui plic de 10 grame Transvital in 1-2 litri de apa prin amestecare energica cu un bat din lemn. Dupa aceea se adauga 1 parte lut, 1 parte balega proaspata de vaca, 1 parte nisip si apa pana se obtin 10 litri de pasta de consistenta smantanii. In aceasta pasta se introduce fiecare puiet si se planteaza in groapa sapata anterior si presarata cu nisip si mranita afanata. Se acopera cu pamant aproximativ jumatate, se taseaza bine pamantul, se uda cu apa curata dupa care se umple groapa cu restul de pamant. La final se musuroieste.

2) Dupa ce se planteaza puietul, se acopera cu jumatate din pamant, se taseaza bine, se uda cu solutie apoasa de 0,1% Transvital (1 plic de 10 grame la 10 litri de apa), dupa care se procedeaza ca la punctul 1.

Pentru transplantarea copacilor maturi cu bulgare de pamant:

Radacinile taiate de la suprafata laterala a bulgarelui se ung bine cu o pasta obtinuta prin amestecarea de argila, balega proaspata de vaca, turba macinata fin si solutie apoasa 0,1% Transvital (1 plic de 10 grame dizolvat intr-o galeata cu 10 litri de apa). Copacul astfel tratat se aseaza in groapa sapata din timp si presarata cu nisip si mranita afanata, se acopera cu pamant si se uda in mod obisnuit cu apa curata. Dupa 10-12 zile de la transplantare se recomanda o udare cu solutie 0,1% Transvital (cantitatea de solutie trebuie astfel apreciata pentru a fi siguri ca s-a umectat bine radacina copacului).

Pentru plantarea butasilor inradacinati din rasadnita sau pepiniera:

Se recomanda mocirlirea fiecaruia in parte cu pasta preparata la punctul anterior, apoi se uda cu apa curata iar dupa 10-12 zile o udare cu solutie 0,1% Transvital.

Cu solutia de Transvital obtinuta prin dizolvarea unui plic de 10 grame intr-o galeata cu 10 litri de apa, se pot uda si vita de vie, copaci, arbori, arbusti sau alte plante transplantate anul anterior si netratate atunci cu Transvital, pentru intensificarea cresterii sistemului de radacini si o dezvoltare mai buna. Nu se recomanda saparea pamantului din jurul acestor plante, ci doar udarea cu solutie, intr-o asemenea cantitate, pana apreciem ca s-a udat bine solul deasupra radacinilor. Se vor mai uda de 1-2 ori, la intervale de 2-3 saptamani cu aceeasi solutie concentrata.

Pe langa asigurarea unei prinderi mai bune a plantelor lemnoase, se constata si o crestere mai accelerata a lor si o serie de alte avantaje care rezulta din acestea.

Mod de ambalare: 10/100 gr

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?