10 recomandări pentru a utiliza corect o motosapă Leave a comment

În articolul anterior, am vorbit despre cum să alegi motosapa potrivită, în funcție de lucrările agricole pe care le desfășori. Acum, că ai ales o motosapă potrivită, care să te ajute să lucrezi ușor și eficient, este necesar să știi cum să folosești corect motosapa. În continuare, îți oferim zece recomandări pentru utilizarea corectă a motosapei, astfel încât să o poți folosi pe o perioadă îndelungată, în mod cât mai eficient.

Recomandări pentru a utiliza corect o motosapă

  1. Momentul potrivit pentru a lucra solul este primăvara. Pentru a te asigura că utilizarea motosapei este ușoară, este recomandat să uzi zona în care o vei folosi, cu câteva zile înainte de a începe munca agricolă. Asigură-te că pământul nu este prea umed atunci când folosești motosapa. Când lucrezi un sol plin de apă, riști să îi deteriorezi structura.
  2. Poți utiliza motosapa pentru a sparge solul dur înainte de plantare, pentru a controla buruienile și pentru a utiliza îngrășământ.
  3. Pentru a reduce uzura motosapei, este indicat să îndepărtezi rădăcinile vechi, plantele și crenguțele înainte de utilizarea motosapei.
  4. Asigură-te că nu lovești bolovani sau pietre mari atunci când folosești motoutilajul, deoarece acestea îl pot deteriora.
  5. Folosește întotdeauna o motosapă potrivită pentru pământul pe care îl lucrezi.
  6. Înainte de folosirea motosapei, verifică dacă este necesar să ascuți cuțitele.
  7. Motosapa se utilizează pe câte un rând la o trecere, exact în același mod în care tunzi gazonul.
  8. Pentru a face terenul mai echilibrat, este recomandat să faci mai multe treceri într-o zonă, în loc să de îndrepți până la profunzimea completă a cuțitelor la prima trecere.
  9. Odată ce ai ajuns la săpătura dorită, lasă solul să se așeze una-două zile, apoi efectuează o ultimă trecere peste zona respectivă. Pentru ultima trecere, setează adâncimea de săpare la maxim.
  10. Pentru a asigura mai multă substanță nutritivă solului, adaugă material organic în sol în timpul săpării.

Urmând aceste recomandări, te asiguri că utilajul tău nu se va deteriora în timpul utilizării. Astfel, vei putea beneficia o perioadă îndelungată de motosapa pe care ai ales-o.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *