Adevărul despre Erbicidele Totale 4

Majoritatea erbicidelor totale au substanța activă de 360g/l de glifosat. Acesta se vinde în comert ca și erbicid total dar adevărul este ca pentru nu a avea surprize, înainte să îl utilizăm ar fii bine să ne uităm peste terenul infesat. Am întâlnit oameni care spun că erbicidul total nu a funcționat cel mai bine deoarece aveau niște buruieni pe care nu le-a combătut, uscat total. Glifosatul are cel mai bun efect pe plante monocotiledonate adică cele cu frunza îngustă Există unele buruieni cu frunză lată care au o rezistență sporită față de glifosat cum ar fi, rug, mur sălbatic, ciulini, cornaci(xantium), iarba grasă, acestea sunt cele mai des întâlnite.

Dacă observi că ai măcar una dintre aceste buruieni în grădina ta te rog să nu faci supradoză de erbicid total pentru că nu te va ajuta. Am foarte mulți clienți care cred că cu supradozajul rezolvă problema, dar prin experința proprie, am descoperit că cel mai bun efect am dacă combin cu un alt erbicid a cărui efect este major asupra plantelor cu frunză lată. Așa că vă indic ca în solutia preparată cu erbicid total adaugați și Dicopur Top astfel vei avea efectul maxim cu cheltuieli minore.

Iar cel mai bun “cocktail” ce îl recomand este adăugarea unui adjuvant în amestec astfel putem evita posibilitatea de evaporare sau spălarea soluției după o ploaie, adjuvantele cele mai des folosite în acest sens sunt: Solvant, Lido, Siltim și Trend. Adjuvantul este indicat să fie adăugat ultimul în amestec astfel putem evita spumarea ei.

Astfel poți obține rezultate maxime și, vă garantez că nu veți lucra pe degeaba. Spor la stropit!

Daca ți-a plăcut sau ai întrebări sau idei legate de temă, te rog să lași un comentariu.

Iar dacă crezi că acest articol este interesant și de folos te rog să dai un share. Ne-ar ajuta enorm!

Ing. Abraham Gloria

4 Comments

 1. Nu stiu in ce proportie se combina Ierbicidul total cu Dicopur Top si cu Adjuvantul Trend.

  1. Indicam sa folositi 250 ml de erbicid total in combinatie cu 40ml Dicopur top si 10 ml de adjuvant Trend sau Lido in diluat intro cantitate de 10l de apa

 2. Buna ziua!
  Am un teren in suprafata de 2000 m.2, care a fost infestat cu Porumbar (prunus spinosa), Lemn cainesc (ligustrum vulgare), Paducel (crataegus monogyna) si Mur (robusfruticosus) care a fost defrisat in totalitate prin taieri si cosire.
  Dupa cosire aceste plante au reaparut.
  Va rog un sfat ce erbicide sau arboricide sa folosesc pentru a combate aceste plante, in idea in care pe teren se afla si iarba pe care doresc sa o pastrez.
  Mentionez ca lastarii reaparuti au inaltimea de 3-10 cm.
  Va multumesc anticipat!
  Astept raspunsul d-voastra daca se poate pe email.
  TEL. 0745662347

  1. Buna ziua. Daca doriti ca iarba sa ramana,va recomandam erbicidul Dicopur Top care combate buruienile dicotiledonate in dozaj de 40 ml/10l apa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *