Cum îți pregătești grădina pentru venirea primăverii? Leave a comment

Când se apropie primăvara, grădinarii știu că a sosit momentul să își pregătească grădina pentru a putea începe diversele culturi. Pentru a obține o recoltă bună, este necesar să cultive solul și să utilizeze îngrășămintele necesare. Tocmai din acest motiv, primăvara este momentul în care se realizează cele mai multe lucrări în grădină. Încă din primele zile calde, grădinarii încep să îmbogățească solul și să îl pregătească pentru însămânțare. Dacă ești nou în acest domeniu, te ajutăm, spunându-ți cum să îți pregătești grădina pentru venirea primăverii.

Alege cu atenție materialul săditor

Pentru a te asigura că vei avea o recoltă bună, este important să examinezi cu atenție materialul săditor pe care îl vei folosi. Dacă materialul are putregai alb, acesta îți va strica atât recolta din respectiva cultură, cât și va infecta zona înconjurătoare. Tocmai pentru a evita astfel de situații, este important să verifici toate materialele săditoare înainte de a pregăti solul.

O altă recomandare privind materialul săditor vine din partea experților, care spun că este bine să tratezi toate semințele de plante cu o soluție din mangan. Pentru asta, poți folosi o găleată de aproximativ 10 litri, pe care o vei umple cu apă la temperatura camerei și în care vei adăuga apoi două linguri de permanganat de potasiu (KMnO4).

În general, grădinarii cu experiență recomandă începerea plantării răsadurilor la finalul lunii martie. Este vorba în special de plantele și florile care nu pot fi plantate direct în sol.

Cum pregătești grădina pentru venirea primăverii?

Încă înainte de a începe să semeni plantele, este esențial să realizezi o curățenie generală în întreaga grădină. Asta înseamnă că este momentul să îndepărtezi diferitele resturi, să cureți suprafața diverselor materiale de construcție, să înlături frunzișul și ramurile uscate. Este esențial să faci asta, deoarece reziduurile de acest gen favorizează apariția, creșterea și reproducerea unui număr crescut de dăunători, care distrug culturile în timpul primăverii.

După ce ai curățat pământul de reziduuri, este momentul să treci la pasul următor care te ajută să îți pregătești grădina pentru venirea primăverii, și anume, afânarea pământului. Aceasta se realizează cu o cazma, în cazul în care suprafața grădinii tale nu este foarte mare. În cazul în care ai o suprafață mai întinsă, este recomandat să folosești o motosapă sau o freză. Atunci când se realizează afânarea pământului, este recomandat ca solul să nu fie îmbibat cu prea multă apă.

Atunci când sapi pentru a semăna legume, asigură-te că nu lași bucăți mari de pământ în urmă, întrucât îți va fi mai greu să nivelezi solul dacă sunt bucăți mari de pământ rămase pe teren.

Aplică îngrășăminte pe sol, înainte de a semăna. Este recomandat să utilizezi îngrășăminte organice, deoarece acestea nu se încorporează în sol, precum cele chimice.

Să îți pregătești grădina înseamnă să controlezi și dăunătorii

Pentru a avea o recoltă proaspătă și sănătoasă, este esențial să te asiguri că plantele tale nu vor fi atacate de paraziți și boli ale plantelor. Pentru a scăpa de dăunători, sunt necesare diverse tratamente chimice, care se utilizează în special la începutul primăverii.

Aceștia sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când îți pregătești grădina pentru venirea primăverii. Tu ai început deja lucrările?

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *