Cum scapi cel mai Rapid de Buruieni? Leave a comment

Este indicat ca înainte de înființarea noului gazon cu 3 săptămâni să aplicați o erbicidare totala. Amestecul meu preferat este de 250ml de orice erbicid total (cu substanță activă de 360g/l glifosat) + 50ml de Dicopur Top + 10ml de Lido (adjuvant) dizolvat în 10 l apă pentru o suprafață de cam 500 m². Cu această lucrare vom scăpa de buruieni care se înmulțesc prin rizomi (rădăcină). Dar să nu uităm de semințele buruienilor care au germinație și după 80 ani.

Deși semănăm semințele de gazon pe un teren aparent curat, în sol vor exista semințe de buruieni. Datorită acestui fapt în iarbă proaspăt răsărită vei găsi nenumerate buruieni, dar soluții există, simple cu costuri și eforturi minime.

Dupa a două tunsoare putem erbicida cu un erbicid pentru combaterea dicotiledonatelor. Pentru suprafețe mici și mijlocii, vă recomand Dicopur Top 35ml în 10 l apă pentru cam 500 m² costul acestui produs se află undeva în jur de 10 ron / 100ml asta ar însemna un cost de 4ron/ 500 m² și nu în ultimul rând scapi de multe ore de plivit. La suprafețe mai mari de hectare întregi există și alte erbicide.

Aceată aplicare în primul an va trebui să repeți încă o dată. Dar în anii viitori doar la necesitate, pentru semințele aduse de vânt și răsărite, dar infestările voi fi semnificativ reduse.

Sper că ți-am putut fi de ajutor, să ai un gazon mai frumos, mai curat cu eforturi mai puține.

Dacă crezi ca acest articol este interesant și de folos te rog să dai un share, ne-ar ajuta foarte mult!

Daca ți-a plăcut sau ai întrebări sau idei legate de temă, te rog să lași un comentariu.

Ing. Abraham Gloria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *