Ghid complet: Erbicid total pentru curățarea terenurilor 21

Ce este erbicidul total?

Erbicidul total este un amestec chimic utilizat pentru combaterea buruienilor din diverse culturi, cum ar fi culturile de viță de vie, pomi fructiferi, culturile de legume sau chiar gazonul. Un erbicid total este un tip de erbicid care distruge toate buruienile cu care intră în contact. Tocmai din acest motiv, este esențial să acorzi o atenție sporită atunci când îl aplici, pentru a evita ca acesta să intre în contact cu plantele pe care nu îți dorești să le distrugi.

În general, erbicidarea totală se efectuează în sezonul vegetativ. Primăvara, aplicarea erbicidului total se realizează pentru a elimina vegetația nedorită și a pregăti o nouă cultură. Toamna, erbicidul total se utilizează pentru a elimina complet resturile de vegetație dintr-o cultură.

Cum funcționează erbicidul total?

Erbicidul total distruge toate plantele cu care intră în contact, fie că au frunza îngustă sau lată. Pentru a obține rezultatele dorite, este necesar să știi când se dă cu erbicid total. Acesta se aplică pe buruiana verde, netăiată. Buruiana trebuie să aibă măcar 5-10 cm, pentru ca erbicidul să îi afecteze sistemul radicular. În cazul unui teren mediu sau puternic îmburuienat, este recomandat să se aplice erbicid total de două sau trei ori pe an.

Pentru ca buruienile să dispară în totalitate în urma erbicidării, este recomandat să nu tai buruienile după ce ai aplicat erbicidul, deoarece acesta pătrunde în plante prin intermediul frunzelor. Astfel, plantele se usucă și dispar în aproximativ 7 zile de la erbicidarea totală.

De asemenea, este important să aplici erbicidul total când plantele sunt în curs de dezvoltare sau dezvoltate, astfel încât acestea să poată să absoarbă substanțele chimice din erbicid.

Erbicidul total nu are efect asupra semințelor din sol. Deși omoară buruienile care există deja, nu elimină riscul de reapariție a lor. După aplicare, erbicidul intră în plante și începe să acționeze, oprindu-le creșterea. Primele rezultate încep să apară în termen de 5-7 zile de la aplicare. Plantele stropite se înroșesc și apoi mor.

Erbicidarea totală: pas cu pas

În continuare, îți vom spune cum se realizează erbicidarea totală, pas cu pas.

1. Pregătirea terenului pentru erbicidare

Erbicidul total trebuie utilizat doar pe pământul unde nu există plante pe care îți dorești să le salvezi. Astfel, vei putea realiza o curățare totală a solului, fără a afecta plantele pe care îți dorești să le păstrezi. În cazul în care terenul pe care dorești să realizezi aplicarea erbicidului total are deja legume, flori sau alte plante, asigură-te că erbicidul nu intră în contact cu frunza lor.

2. Prepararea erbicidului total

Pentru a prepara erbicidul total, este recomandat să citești întotdeauna cu atenție specificațiile de pe ambalajul produsului utilizat. Erbicidul se diluează în funcție de specificul buruienilor și de suprafața pe care îți dorești să îl aplici.

Pentru suprafețe mici, se diluează o cantitate de 100-200 ml de soluție cu 10 litri de apă.

În cazul unor culturi mari, se recomandă o doză de 3-4 litri/hectar de soluție, dizolvată în 250-300 litri de apă.

3. Aplicarea erbicidului total

Pentru aplicarea corectă a erbicidului total, este esențial să ții cont de mai multe elemente, inclusiv echipamentul pe care îl vei folosi pentru aplicare, cantitatea recomandată, precum și suprafața terenului pe care urmează să aplici erbicidul total.

Pe suprafețe mici, poți aplica erbicidul total cu ajutorul unui vermorel (pulverizator) sau a unui atomizor. Pe suprafețe mari, în schimb, aplicarea erbicidului total se realizează cu ajutorul instalației de stropit tractată de un tractor.  

Erbicidul total se aplică direct pe frunze, stropind plantele pe toată suprafața verde, de sus până jos în cazul plantelor înalte.

Cum alegi cel mai bun erbicid total pentru combaterea buruienilor?

Pentru a alege cel mai bun erbicid total, este important să știi ce rezultate îți dorești să obții de la el.

Top 3 erbicide totale recomandate de Plantmaster

În continuare, îți arătăm un top trei erbicide totale pe care le recomandăm la Plantmaster:

1. Erbicid Total Glypho

Erbicidul total Glypho este un erbicid sistemic total, care se recomandă pentru combaterea în postemergență a buruienilor monocotiledonate și decotiledonate anuale și perene. Este un erbicid pe bază de glifosat, potrivit pentru combaterea buruienilor cu frunză îngustă și cu frunză lată, atât anuale, cât și perene.

Erbicidul Glypho se aplică pe buruienile deja răsărite, iar primele rezultate apar la 24 de ore de la aplicare. În funcție de specie, buruienile se usucă complet în termen de trei săptămâni de la aplicare.

2. Erbicid Total Roundup Classic Pro

Erbicid Total Roundup Classic Pro 1 litru | Plantmaster.ro

Erbicidul total Roundup Classic Pro este ideal pentru a controla toate speciile de buruieni anuale și perene. Este un erbicid pentru floarea-soarelui și are numeroase segmente de aplicare. Este potrivit pentru combaterea buruienilor precum: pir, costrei, pălămidă, turita, stuf, volbură.

3. Erbicid Total Glister Ultra

Erbicid Total Glister Ultra 1 litru | Plantmaster.ro

Erbicidul total Glister Ultra este un erbicid total pentru vie, miriști, terașamente de cale ferată și terenuri fără destinație agricolă. Este potrivit pentru combaterea buruienilor anuale și perene în fază tânără.

Concluzie

Erbicidul total este o soluție menită să ajute la combaterea buruienilor pe terenuri de diverse suprafețe. El atacă buruienile aflate în faza de dezvoltare sau dezvoltate, însă nu are efect asupra semințelor din sol. Fiind un erbicid neselectiv, afectează toate plantele cu care intră în contact. De aceea, este esențial să fie utilizat cu atenție deosebită. Pentru a obține rezultatele așteptate, este important să te asiguri că urmezi întotdeauna instrucțiunile de utilizare specifice produsului pe care îl alegi.

Sursa foto: Pixabay și Plantmaster

21 Comments

 1. Dupa câte zile pot planta rasadurile?
  Mulțumesc.

  1. Bună ziua, aproximativ după 30 de zile după utilizarea erbicidului total.

   1. Va rog , cine stie dupa cate ore poate sa ploua ca totalul sa-si faca efectul totusi. Multumesc

    1. Buna ziua, in cazul incare folositi ajuvant imediat dupa aplicare poate primi precipitati in cazul in care nu folositi ajuvan esteindicat sa nu ploua vro 5 ore de la aplicare. Sa nu uitati efectul erbicidului total va fi vizibil in vreme insorita dupa cam 7-8 zile iar in care vremea e mai norosa in cam 10-12 zile urmand sa se usuce in totaslitate in cam 14-20 zile.

 2. Buna dupa cat timp dupa ce dau cu ierbicid total pot planta pepeni?

  1. Bună ziua, aproximativ 2 săptămâni după erbicidare.

 3. buna ziua ,
  la cat timp dupa erbicidare se poate semana gazon?

  multumesc

  1. Bună ziua, aproximativ 2 săptămâni după erbicidare.

 4. Va salut!daca am deja semănat dar inca nu a răsărit pot utiliza total?multumesc

  Radoveneanu gigi
  1. Buna ziua ,
   Am dat cu erbicid total pe pomi fructiferi !
   Ce se poate face pentru a remedia problema ?
   Multumesc.
   Va rog sa o tratati ca o greseala.

   Dulovet Stefan
   1. Bună ziua, câți ani au pomii?

   2. Buna ziua cat de bartani is Pomi? Daca au deja coaja formata(pestre 3 ani) si ati dat pe coaja ei nu voi suferi daca ati dat pe frunze frunzele care is verzi vor cadea si dezvoltarea lor de anul acesta va incetini cu foliare aplicate peste cam 1 luna puteti ajurta sa renvina mai repede dar nu vor muri daca is pomi tineri poate ca va trebui inlocuiti.

 5. Bună ziua! Aș avea nevoie de câteva lămuriri….

  Ce recomandări trebuie respectate pentru aplicarea erbicidului in situatia in care urmeaza sa plouă sau a plouat.
  De asemenea în ce moment al zilei este cel mai recomandat sa se realizeze erbicidarea?

  Multumesc anticipat!

  1. Bună ziua, o întrebare am și eu, în ce moment al zilei este corect sa erbicidezi?

   1. Cu erbicid total e bine sa erbicidati in soare plin astfel prin fotosinteza plantele asimileaza mai repede erbicidul. La restul erbicidelor este indicat sa dati cand temperaturile nu depasesc 25 grade in orice caz este indicat sa folositi un adjuvant pentru pentru o aderenta mai buna erbicidului.

  2. Buna ziua. Noi recomandam aplicarea erbicidului total impreuna cu un adjuvant (Lido) pentru o absorbtie mai buna si pentru a evita diminuarea efectului in caz de precipitatii. Altfel,daca se utilizeaza erbicidul total fara adjuvant,2-3 ore este timpul minim de care are nevoia erbicidul ca sa patrunda in frunze. O zi frumoasa .

 6. Dupa cite zile pot planta Legume

  Dumitru Georgeta
  1. erbicidul Total pe baza de glifosat chiar daca este combuinat cu dicopur au efect doar pe burueni rasarite, nu au remaninenta in sol astfel plantarea se poate face in cam 2 saptamani(atata timp necesita pentru uscarea buruenilor)

 7. L a ce distanță de hotarul vecinului pot să utilizez erbicid total. Mentionez ca vecinul are arbusti și gard viu

 8. Bună ziua

  Anul acesta 2021, nu am plantat legume în gradina. A tăiat cu sapa buruienile de trei ori. Vreau sa stropesc cu ierbicid Taifun 360. La primăvară, în 2022, adică peste 6-7 luni pot panta căpșuni, roșii, ceapa, deci legume? Un vecin mi-a zis ca el a găsit boabe de fasole intacte, nedezvotate, după ce a dat cu ierbicid.
  Dvs ce spuneți?

  Petre Luminita
  1. Buna ziua. Erbicidul total Taifun 360 pe baza de glifosat este un erbicid de contact,ceea ce inseamna ca nu are remanenta in sol si ataca doar buruienile deja rasarite. Dupa aplicarea erbicidului,terenul respectiv poate fi reinsamantat in aprox 14-21 zile. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *