Transformă-ți balconul în grădină în câțiva pași Leave a comment

Grădinăritul este o activitate deosebit de relaxantă și plăcută. În plus, este și foarte sănătos, deoarece te apropie de natură. Însă, dacă locuiești la bloc, probabil te-ai gândit că nu poți să faci o astfel de activitate. Ei bine, urmând câteva trucuri și recomandări, poți să îți transformi balconul într-o minunată grădină. Chiar și dacă ai un balcon mic, poți utiliza diverse trucuri, pentru a maximiza spațiul și a beneficia din plin de fiecare loc de care dispui. În continuare, îți vom spune cum poți să îți transformi balconul în grădină.

Creează o grădină pe verticală în balcon

Grădinarii utilizează metoda pe verticală pentru a cultiva plante agățătoare, cum sunt dovleceii și fasolea. Însă, atunci când ai un balcon mic, această metodă se poate dovedi deosebit de utilă. Te ajută să profiți de tot locul disponibil, fără să îți transformi balconul într-un spațiu aglomerat. Pentru a transforma balconul în grădină pe verticală, urmează aceste recomandări:

  • Folosește un perete pe care bate soarele.
  • Construiește suportul pe verticală doar atât de înalt cât să poți să ajungi confortabil la plante, pentru a le uda.
  • Asigură-te că sistemul construit este suficient de rezistent pentru a susține greutatea ghivecelor cu pământ și plante.
  • Asigură-te că peretele pe care construiești sistemul de grădină verticală este protejat de umezeală.

Ce plante poți folosi pentru a-ți transforma balconul în grădină?

Dacă îți dorești să ai un balcon decorativ și iubești florile, atunci trandafirii în ghivece sunt alegerea perfectă. De asemenea, poți opta pentru alte flori, în funcție de preferințele pe care le ai.

Dacă, în schimb, îți dorești o grădină practică în balcon, atunci poți opta pentru legume și plante aromatice, precum ardei, roșii, busuioc și coriandru.

Pentru a avea un plus de verdeață în balconul tău, alege să folosești și plante suspendate. Poți amplasa aceste plante în jardiniere cu un design inedit sau în coșuri împletite, pentru a crea o atmosferă deosebită.

Transformă-ți balconul în grădină cu decorațiuni de grădină

Dacă ai un balcon mare, atunci este ideal pentru a fi transformat într-o adevărată grădină. Alături de ghivecele cu flori sau plante, adaugă diverse decorațiuni de grădină, care îi vor oferi balconului tău un aer de grădină autentică. De exemplu, poți folosi căsuțe pentru păsări, lămpi pentru grădină, pitici de grădină sau alte astfel de decorațiuni.

Cu puțină imaginație, vei reuși să îți transformi balconul în grădină și să te bucuri de verdeață și aer curat, chiar dacă stai la bloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *