Top 15 cele mai rezistente plante și flori de grădină

plante rezistente

Îți dorești să ai plante frumoase în apartament sau grădină, dar nu ai timp, răbdare sau nu te pricepi să le îngrijești? Chiar și așa poți avea plante și flori minunate. Important este să alegi plante rezistente, care nu necesită prea multă îngrijire și nu sunt pretențioase la diverse condiții de sol, apă sau lumină. În acest articol îți prezentăm câteva plante rezistente pe care le poți crește în apartament sau grădină.

Cele mai rezistente plante pentru apartament

Câteva ghivece cu plante și flori dau viață oricărui apartament, purifică aerul, aduc lumină și un plus de culoare. În plus, dacă vrei să ai plante care sunt ușor de îngrijit, este esențial să te asiguri că alegi plante rezistente la întuneric și care au nevoie de puțină apă. Iată câteva plante rezistente, pe care le poți crește în apartamentul tău.

1. Iedera diavolului (Pothos Epipremnum)

Este o plantă de interior care se întreține foarte ușor. Necesită puțină apă și lumină, precum și puțină atenție. Crește și se răspândește ușor.

2. Papucul doamnei sau Calceolaria (Raphis)

Este o plantă care rezistă foarte bine cu puțină lumină și are nevoie de apă o dată pe săptămână. Întrucât crește foarte încet, este recomandat să cumperi o plantă mai mare, pentru a avea un impact mai mare asupra mediului din apartamentul tău.

3. Aspidistra sau Planta de fier

Planta este originară din China și Japonia și este indestructibilă. Este o plantă care moare foarte greu, astfel că este ideală pentru persoanele care își doresc plante rezistente în apartament.

4. Planta banilor sau planta ZZ (Zamioculus zamiofolia)

Este o plantă care necesită o cantitate mică de apă, o dată la patru zile.

5. Ficusul

Este o plantă cu textură de cauciuc. Pe lângă faptul că este rezistent, ficusul are o culoare superbă, care poate înfrumuseța cu ușurință orice spațiu.

6. Crinul păcii (Spathyphylum)

Această plantă poate fi udată puțin o dată la patru zile, însă dacă uiți să ții socoteala, este în regulă, deoarece este o plantă rezistentă, iar frunzele ei cad atunci când are nevoie de apă.

7.Limba soacrei (Sansevieria Moonshine)

Este, probabil, cea mai rezistentă plantă dintre toate. Are nevoie de foarte puțină lumină, iar apă doar o dată la trei sau patru săptămâni.

8. Filodendronul

Nu necesită multă lumină, iar apă are nevoie doar atunci când pământul din ghiveci este uscat. Este o plantă care preferă umiditatea, însă nu suportă să fie udată prea mult.

Flori de grădină care se întrețin ușor

Dacă stai la casă și ai puțin spațiu disponibil, o curte sau o grădină, cu siguranță vrei să îl înfrumusețezi cu diverse plante și flori. Există diverse flori și plante rezistente la frig, care își păstrează frumusețea și pe timpul iernii. În plus, dacă aplici un strat de mulci la rădăcină, acesta le va proteja în timpul lunilor geroase. Iată câteva dintre cele mai rezistente plante și flori pentru grădină.

1. Saxifraga

Este o plantă care rezistă la vânt puternic, la ger, la sol sărac și chiar și la lipsă de apă. În schimb, necesită multă lumină. Saxifraga este o plantă târâtoare, cu frunze rotunde și flori mici, mov, cu un aspect pufos datorită țepilor. Înflorește vara, iar în acest anotimp are nevoie să fie udată mai des.

2. Iasomia de iarnă (Jasminum nudiflorum)

Iasomia de iarnă este un arbust decorativ care poate ajunge la maturitate la o înălțime de trei metri. Înflorește în perioada decembrie-aprilie și are flori în formă de steluțe. Florile pot fi albe sau galbene. Este rezistentă la condiții de ger și înflorește atunci când vremea este mai blândă.

3. Bergenia

Este o plantă perenă de talie mică, atingând o înălțime de 30-50 cm. Are tulpini în nuanțe de maro, frunze ondulate cu aspect de inimă, și flori mici, în formă de trompetă.

4. Crucea voinicului – Hepatica

Este o plantă cu înălțime mică, de aproximativ 20 cm, care crește des în munți și stânci. Crește la umbră și înflorește de al finalul lunii februarie, timp de două luni.

5. Cârciumăresele

Cârciumăresele sunt disponibile într-o mare diversitate de culori, printre care roz, roșu, mov, galben și portocaliu. Au flori mari și compacte, asemănătoare cu niște pampoane. Cresc înalte și au flori numeroase, de la începutul verii și până târziu în toamnă. Sunt rezistente chiar și la rupere, întrucât tulpina căzută pe pământ formează rădăcini noi.

6. Crăițele

Sunt flori vesele, în nuanțe deschise de galben, portocaliu și galben cu maro. Sunt ușor de îngrijit, mai ales că nu necesită deloc atenție. Cresc rapid și fac numeroase flori, iar tot ce trebuie să faci este să le uzi uneori. Pentru a stimula formarea unor flori noi, este suficient să rupi florile uscate.

7. Begonia

Begonia de grădină este o plantă foarte rezistentă și nu este pretențioasă deloc. Poate fi plantată în ghivece, coșuri sau în grădină.

Concluzie

După cum vezi, există numeroase flori și plante rezistente, pe care le poți crește atât în apartament, cât și în grădină. Cu oricare dintre acestea vei avea parte de culoare, lumină și un ambient plăcut, fără să depui prea mult efort pentru a îngriji plantele.