Adevărul despre Erbicidele Totale

Majoritatea erbicidelor totale au substanța activă de 360g/l de glifosat. Acesta se vinde în comert ca și erbicid total dar adevărul este ca pentru nu a avea surprize, înainte să îl utilizăm ar fii bine să ne uităm peste terenul infesat. Am întâlnit oameni care spun că erbicidul total nu a funcționat cel mai bine deoarece aveau niște buruieni pe care nu le-a combătut, uscat total. Glifosatul are cel mai bun efect pe plante monocotiledonate adică cele cu frunza îngustă Există unele buruieni cu frunză lată care au o rezistență sporită față de glifosat cum ar fi, rug, mur sălbatic, ciulini, cornaci(xantium), iarba grasă, acestea sunt cele mai des întâlnite.

Dacă observi că ai măcar una dintre aceste buruieni în grădina ta te rog să nu faci supradoză de erbicid total pentru că nu te va ajuta. Am foarte mulți clienți care cred că cu supradozajul rezolvă problema, dar prin experința proprie, am descoperit că cel mai bun efect am dacă combin cu un alt erbicid a cărui efect este major asupra plantelor cu frunză lată. Așa că vă indic ca în solutia preparată cu erbicid total adaugați și Dicopur Top astfel vei avea efectul maxim cu cheltuieli minore.

Iar cel mai bun “cocktail” ce îl recomand este adăugarea unui adjuvant în amestec astfel putem evita posibilitatea de evaporare sau spălarea soluției după o ploaie, adjuvantele cele mai des folosite în acest sens sunt: Solvant, Lido, Siltim și Trend. Adjuvantul este indicat să fie adăugat ultimul în amestec astfel putem evita spumarea ei.

Astfel poți obține rezultate maxime și, vă garantez că nu veți lucra pe degeaba. Spor la stropit!

Daca ți-a plăcut sau ai întrebări sau idei legate de temă, te rog să lași un comentariu.

Iar dacă crezi că acest articol este interesant și de folos te rog să dai un share. Ne-ar ajuta enorm!

Ing. Abraham Gloria