Filtrează:
Pret
lei lei
Brand
mai mult... mai puțin
Domeniu de utilizare
Pomi Fructiferi
Plante Tehnice
Îngrășăminte pentru planta
mai mult... mai puțin
Filtre
Slider Offer Banner

Ultimele review-uri

Ingrasaminte - BIO

Categoria "Îngrășăminte - BIO" se referă la o gamă de produse de îngrășăminte care sunt obținute din surse naturale și sustenabile. Acestea sunt concepute pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea plantelor într-un mod ecologic și prietenos cu mediul înconjurător.

Caracteristicile principale ale îngrășămintelor BIO includ:

  • Origine naturală: Aceste îngrășăminte sunt obținute din surse organice, cum ar fi resturi vegetale, compost, guano (excrementele păsărilor marine), fân, alge marine, etc. Acest lucru le face mai puțin predispuse la a conține substanțe chimice sau sintetice dăunătoare.
  • Absența substanțelor chimice nocive: Îngrășămintele BIO nu conțin în general îngrășăminte chimice sintetice, cum ar fi azotatul de amoniu, fosfații sau pesticide. Astfel, ele sunt mai puțin susceptibile să polueze solul și să cauzeze daune mediului înconjurător.
  • Echilibru nutrițional: Aceste produse sunt concepute pentru a furniza plantelor un echilibru optim de nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, într-o formă ușor asimilabilă.
  • Îmbunătățirea structurii solului: Îngrășămintele BIO contribuie la îmbunătățirea structurii solului și la stimularea activității microorganismelor benefice, ceea ce poate duce la o mai bună reținere a umidității și a nutrienților.
  • Certificare organică: Majoritatea îngrășămintelor BIO sunt certificate organic, ceea ce înseamnă că au fost produse conform standardelor agențiilor de certificare ecologică, precum și că nu conțin OMG-uri sau alte substanțe interzise în agricultura organică.
  • Siguranță pentru sănătatea umană: Utilizarea îngrășămintelor BIO în grădinăritul și agricultura casnică este considerată sigură pentru sănătatea umană, deoarece nu există riscul de expunere la substanțe chimice toxice.

În general, folosirea îngrășămintelor BIO este o opțiune excelentă pentru a susține un mediu înconjurător mai sănătos, a proteja biodiversitatea și a promova practici agricole sustenabile. Este important să citiți instrucțiunile de pe ambalaj și să urmați ghidurile producătorilor pentru a asigura o utilizare corectă și eficientă a acestor produse în grădinărit și agricultură.

Aveți întrebări?