Coșul meu
Nu sunt produse in cos.
0 articole
0,00 lei
Livrare Total 0,00 leiMararul este unul dintre cele mai indragite plante aromatice folosite in bucatariile din intreaga lume. Mararul este o planta care se foloseste in totalitate: frunzele, tulpina si seminte. Acesta se pune in ciorbe si poate fi folosit pentru a da aroma placintelor sau diverselor tipuri de sosuri sau salate. In plus, are o multime de beneficii pentru cei care o consuma.
PlantMaster are o gama extrem de variata de seminte de marar, astfel incat sa te poti bucura de aroma si beneficiile multiple ale acestei plante aromatice. Mararul contine substante active cu multiple proprietati benefice pentru sanatatea omului. Frunzele si semintele acestei mirodenii au un ulei volatil cu un continut de pana la 60% de carvona – un antioxidant puternic, care se mai gaseste si in frunzele de dafin si in semintele de chimen –, substante minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier etc., cat si vitaminele A, B si C.
Cum se cultiva mararul?
Semintele de marar pot fi semanate in gradina incepand din luna martie si pana in luna iulie.
Mararul se poate cultiva atat in gradina, in aer liber, cat si in ghiveci. Plantele dupa rasarire trebuie rarite, astfel incat sa ramana o distanta de aproximativ 20 de centimetri intre ele, in cazul in care sunt cultivate in aer liber. In cazul in care cultivi semintele in ghiveci, nu este nevoie sa fie rarit, deoarece viata plantei este scurta, de 6-10 luni.
Mararul germineaza la o temperatura de 3-4 grade Celsius, dar este optima la 20-22 de grade Celsius. Aceasta planta iubeste soarele, asa ca semintele trebuie plantate intr-un loc cu o buna expunere la soare. De asemenea, are nevoie de un teren cu textura medie, bogat in humus, bine drenat si care sa poata fi mentinut umed in permanenta, dar fara stagnari de apa. Frunzele pot fi recoltate si dupa 6-8 saptamani de la semanat.
Consulta oferta completa de seminte marar si comanda cantitatea dorita. Mararul este o planta nelipsita din casa si din bucatele oricui.
Sunt 2 produse.