Filtrează:
Tip Semințe
Pret
lei lei
Brand
mai mult... mai puțin
Filtre
Slider Offer Banner

Ultimele review-uri

Seminte de praz

Prazul este o planta care se cultiva pe intreg teritoriul tarii, insa zona Olteniei este renumita pentru consumul ei. Acesta are o istorie indelungata, inca din perioada Romei Antice. Potrivit legendelor, se spune ca imparatul Nero iubea prazul, pe care il consuma fie ca supa, fie in stare cruda, in salata, deoarece considera ca e superior usturoiului si cepei si are proprietati benefice pentru voce. Prazul este simbolul Tarii Galilor, iar monedele britanice din 1985 si 1990 de o lira au imprimate un praz integrat intr-o coroana.

 

Daca si tu vrei sa iti imbogatesti culturile si sa ai in gradina ta aceasta planta regala, atunci PlantMaster iti pune la dispozitie o gama variata de seminte de praz.

 

Prazul face parte dintre legumele putin pretentioase la caldura. Semintele de praz germineaza incepand cu 3-4 grade Celsius si au nevoie de 31 de zile pentru a germina. Aceasta planta prefera temperaturi cuprinse intre 14-25 de grade Celsius. Prazul rezista destul de bine si la temperaturi scazute, pragul minim de la care este afectat de inghet este de -5 grade Celsius.

 

Aceasta planta vegeteaza bine pe soluri mijlocii-usoare, bine drenate, revene si afanate. Planta iubeste solurile luto-nisipoase, aluviale (zona de lunca a raurilor) etc. Daca ai un astfel de colt in gradina ta, nu pierde ocazia de a te bucura de aroma si savoarea mancarurilor pe baza de praz.

 

Consulta oferta completa de seminte praz si comanda soiul preferat. Iti asiguram livrare rapida si preturi avantajoase.

Aveți întrebări?