Perioada de vegetatie: 55 de zile.
Frunze verzi, radacini rotund- turtite, de un rosu purpuriu inchis.
Ambalaj 4g
Sfecla rosie are un continut ridicat de vitamina B, mangan, fibre, fier, fosfor si vitamina C. Aceasta este una dintre plantele cu cele mai mari beneficii pentru sanatatea ficatului. Sucul de sfecla, de exemplu, este unul dintre cele mai bune surse de antioxidanti si nitrati naturali.
PlantMaster intelege cat de importanta este introducerea sfeclei rosii in consumul zilnic, asa ca iti pune la dispozitie o gama variata de seminte de sfecla. Cultiva aceasta planta minune in gradina ta si bucura-te de beneficiile sale asupra sanatatii.
Cum se cultiva semintele de sfecla?
In Romania, se cultiva urmatoarele soiuri de sfecla rosie:
· Rubiniu, un soi semi-timpuriu, care se cultiva din 2005;
· Reta;
· Regat;
· de Arad, cultivat inca din 1991.
Culturile de sfecla rosie se infiinteaza prin semanat. Culturile premergatoare recomandate de agronomi includ tomate, ardei, varza, castraveti, ceapa, mazare verde si vinete – pentru sfecla semanata primavara.
Culturile timpurii sunt destinate obtinerii radacinilor de sfecla rosie pentru consum in timpul verii. Culturile de toamna sunt destinate radacinilor pentru pastrare si consum in timpul iernii.
Consulta oferta completa de seminte si comanda soiul potrivit perioadei de insamantare vizate. Profita de ofertele de pret avantajoase si include sfecla rosie in culturile si alimentatia ta.
Sunt 10 produse.
Perioada de vegetatie: 55 de zile.
Frunze verzi, radacini rotund- turtite, de un rosu purpuriu inchis.
Ambalaj 4g
Denumire oficiala: Beta vulgaris var. conditiva 'Detroit'
Denumire populara: sfecla rosie
Soi semitimpuriu.
Denumire oficiala: Beta vulgaris var. conditiva 'Cylindra'
Denumire populara: sfecla rosie
Soi timpuriu cu radacina de forma alungita, cilindrica, culoare bordo inchis, gust placut.
Perioada de vegetatie 50-60 zile. Radacinile rotund turtite cu suprafata neteda, textura fina, gustoasa, de culoare rosu inchis. Se preteza si pentru culturi succesive. Soi productiv.
- perioada de vegetatie 55 de zile;
- frunze verzi;
Mangoldul este o planta cunoscuta cu numele de sfecla pentru frunze sau sfecla de spanac. Se folosesc frunzele ca la spanac, avand un continut mare de vitamine si saruri minerale.
Se culege atunci cand frunzele au ajuns la maturitate; se recomanda sa se inlature nu mai mult de o patrime din frunze pentru a nu se epuiza planta.
1 gram conține aproximativ 70 semințe de sfeclă.
Sfecla Detroit este un soi semitimpuriu. Radacinile sunt de forma sferica, cu suprafata neteda, textura interna foarte buna, de culoare bordo. Se poate semana pentru culturi timpurii si in cultura succesiva.
Soiul este productiv.
Soi cu perioadă de vegetaţie 90-110 zile. Se poate cultiva atât ca şi cultură principală cât ca şi cultură succesivă.
Sfecla roşie cu perioadă de vegetaţie 90-110 zile, recomandată pentru cultură principală timpurie sau succesivă.
Sfecla roşie Detroit 2 este un soi productiv cu o perioada de vegetaţie scurtă, recomandat pentru cultura principală şi secundară.
Rădăcina este mare, sferică, de culoare bordo.
Soi cu rădăcină rotunjită, cu terminații scurte și subțiri de culoare roșu închis. Pulpă roșie lucioasă.