4 motive pentru a folosi combaterea biologică

4 motive pentru a folosi combaterea biologică

Dacă ești agricultor și ai în vedere să folosești combaterea biologică pentru culturile tale, poate simți uneori că nu știi dacă asta este o decizie bună. Pentru a te ajuta, am pregătit un articol scurt, care îți oferă patru motive pentru care merită să folosești combaterea biologică.

Înainte de a-ți oferi motivele care să te ajute să decizi dacă merită să folosești acest tip de combatere în culturile tale, este important să știi ce înseamnă acest tip de combatere. Combaterea biologică este o metodă de restricționare a efectelor animalelor dăunătoare, agenților patogeni și plantelor, utilizând alte organisme utile, precum microorganisme, insecte și plante care inhibă organismele dăunătoare.

4 motive să alegi combaterea biologică

1. Strategie specifică

Atunci când alegi să implementezi combaterea biologică pentru a preveni dăunătorii din culturile tale, majoritatea agenților de control biologic vor viza doar speciile de dăunători pe care ar trebui să le vizeze. Există agenți de control biologic care combat mai multe populații de dăunători, însă acest aspect este determinat de locație și cultură.

Beneficiul unei strategii specifice constă în renunțarea la chimicale și alegerea unei abordări mai atente, care îmbunătățește calitatea culturilor. Acest lucru se datorează faptului că agenții de control biologic vizează dăunătorii fără a afecta fructele, legumele și florile.

2. Durabilitate

Spre deosebire de substanțele chimice, inamicii naturali au abilitatea de a se reproduce fără intervenția ta. Asta înseamnă că strategia va continua să protejeze culturile după utilizarea inițială a agenților de combatere biologică în cultură. În plus, combaterea biologică poate fi menținută pe o perioadă mai mare de timp decât alte metode de combatere a dăunătorilor.

3. Costuri mai mici pe termen lung

 Costul inițial al combaterii biologice s-ar putea să ți se pară destul de mare, însă acest tip de combatere se poate dovedi a fi eficient din punct de vedere al costului pe termen lung. Asta deoarece, datorită naturii sale de auto-perpetuare, procedura nu necesită să fie reluată chiar și atunci când apar noi dăunători dintre speciile deja combătute.

4. Prevenirea cu succes a dăunătorilor

Cel mai important motiv pentru care merită să optezi pentru combaterea biologică este faptul că acest tip de combatere are succes. Indiferent de populația de dăunători pe care vrei să o combați, combaterea biologică îți asigură eficiența și va viza dăunătorii care prezintă riscul de a-ți distruge producția culturilor.

Concluzie

Așadar, acestea sunt doar patru motive, însă importante, care să te asigure că faci alegerea potrivită atunci când optezi pentru combaterea biologică a culturilor tale.