În stoc
3.230,00 lei
- Garantia unui produs original
- Drept de retur 14 zile
- Depozit controlat termic
- Plata la curier in momentul livrarii
- Plata cu cardul Online
- Plata prin tranfer bancar
- Livram oriunde in Romania la 29 RON
- Livrare gratuita peste 800 de RON
Un arbușt ornamental timpuriu, minunat, cu flori de culoare vibrantă, ușor de cultivat. Florile gutuiului japonez apar adesea înaintea frunzișului. Este o plantă foioasă, rezistentă la secetă, care nu necesită multă îngrijire. Dimensiune de livrare: într-un recipient rotund de 2 litri, în stare potrivită sezonului.
Înălțimea arbuștului depășește rar 1,5-1,7 metri. Lățimea sa este puțin mai mică decât aceasta, aproximativ 1,2-1,5 metri.
Un arbușt ornamental timpuriu, minunat, cu flori de culoare vibrantă, ușor de cultivat. Florile gutuiului japonez apar adesea înaintea frunzișului. Este o plantă foioasă, rezistentă la secetă, care nu necesită multă îngrijire. Dimensiune de livrare: într-un recipient rotund de 2 litri, în stare potrivită sezonului.
Este una dintre arbuști ornamentali cu înflorire cea mai timpurie. Decorul său floral de primăvară devreme există în mai multe versiuni, în culorile florilor roșu aprins, alb, portocaliu și roz strălucitor. Tufa încâlcită este densă, spinoasă și tolerează bine tunderea.
Înălțimea arbuștului depășește rar 1,5-1,7 metri. Lățimea sa este puțin mai mică decât aceasta, aproximativ 1,2-1,5 metri.
Creșterea dinamică a lăstarilor depinde de factorii de mediu. Gutuiului japonez îi plac curțile însorite și calde. Țara lui de origine este Japonia. Frunzele sale cresc până la o lățime de 3-5 cm, culoarea lor este verde închis și strălucitoare. Gutuiul japonez înflorește în martie-aprilie, dar vremea încălzită din ultimii ani arată că poate înflori încă din februarie-martie. Aduce fructe mici, asemănătoare gutuiului, care sunt puternic parfumate, dar consumul lor nu este recomandat din cauza amărăciunii.
Care sunt nevoile gutuiului japonez?
Nu trebuie să ne fie frică de îngrijirea gutuiului japonez. Creșterea sa va fi echilibrată ca urmare a udării adecvate și a aplicării nutrienților. Este rezistent la secetă, dar necesită cantități regulate și optime de apă la o vârstă fragedă. În ceea ce privește cerințele sale de sol, se recomandă evitarea solurilor calcaroase, deoarece frunzele gutuilor ornamentale pot prezenta îngălbenire. Gutuiului japonez îi place solul bogat în nutrienți, proaspăt și acid. Când plantați, adăugați 1 mână de îngrășământ organic, granulat per plantă în gaura de plantare, ceea ce favorizează creșterea rapidă a rădăcinilor. Dacă solul este neutru, adăugați substrat acidîn groapa de plantare. Asigurați-vă că groapa de plantare este cel puțin de două ori dimensiunea ghiveciului în care a fost răsadul. Pentru arbuști mici, acesta înseamnă o groapă de plantare de aprox. 40 cm x 40 cm x 40 cm. Puneți răsadul scos din ghiveci în groapa de plantare și compactați substratul acid îmbogățit cu îngrășământ organic în jurul lui. Gulerul rădăcinii gutuiului japonez nu trebuie să fie situat mai adânc decât era inițial în ghiveci. Udarea abundentă favorizează creșterea rădăcinilor și creșterea lăstarilor cât mai curând posibil.
Unde și lângă ce plante să plantez gutuiul japonez?
Îl poți așeza în siguranță într-un strat de arbuști decorativi, în compania, photiniei, laurului, sălcioarei sau cornului variegat. Cu înflorirea sa timpurie va fi un membru decisiv al fazei inițiale a valului de flori. Gutuiul japonez merită plantat într-un loc unde îl putem vedea înflorirea timpurie în lunile reci. Florile sale colorate ies în evidență și în fața unui gard viu alcătuit din chiparoși leyland. Poate fi plantat împreună cu plante veșnic verzi cu flori rare sau abia vizibile, cum ar fi de ex. Euonymus japonicus. Plantați într-un loc însorit, cald, ferit de vânt. Poate fi plantat lângă garduri sau în gazon. Datorită naturii sale spinoase, este potrivit și pentru crearea unui gard viu, ca delimitator de spațiu. În acest caz tulpinile trebuie plantate la 80-100 cm unul de celălalt.
Îngrijirea gutuiului japonez
Tolerează bine tunderea. Tăierea lăstarilor trebuie să aibă loc după ofilirea florilor, la începutul verii, ca diferențierea mugurilor să se întâmple la timp pentru înflorirea de anul viitor. Evităm tăierea la sfârșitul toamnei și iarna, deoarece pe baza celor menționate mai sus, nu ne putem baza pe numărul suficient de flori. Lucrăm întotdeauna cu foarfece ascuțite și dezinfectate, pentru a evita posibile infecții. Tunderea formativă este posibilă pe tot parcursul anului. Adăugați îngrășământ suficient la tulpinile de gutui japonez plantate, astfel încât randamentul de flori de primăvară să fie abundentă. Chiar și după înflorire granule de îngrășământ organic pot fi adăugate la baza gutuiului japonez, pentru a încuraja creșterea lăstarilor proaspete și pentru dezvoltarea plantei. Aprovizionarea cu nurtienți trebuie să aibă loc primăvara și toamna, cu 1-1 mână de îngrășământ organic per plantă. După plantare se recomandă o udare regulată, de minim 6-8 litri de apă per rădăcină.
0
(0 Review-uri)
Sorteaza dupa calificative