Previous
Next

Affirm Opti contine o tehnologie proprie, cu ingredientul activ acoperit cu anti-oxidanti care stabilizeaza substanta activa si prezinta un nivel de control ridicat al daunatorilor. Aceasta formulare moderna, de tip granulat, produce mai putin praf in timpul manipularii si, prin urmare, mai putina expunere. In plus, aceasta a imbunatatit higroscopicitatea ceea ce inseamna mai putine resturi pe ambalaj si, prin urmare, mai usor de clatit. 

220,00 lei
168,00 lei
(Pretul include TVA)
În stoc

Credit module tbi bank 3.3.5

42.09 Lei x 4 rate

- Garantia unui produs original

- Notificare SMS

- Drept de retur 14 zile

- Depozit controlat termic

- Plata la curier in momentul livrarii

- Plata cu cardul Online

- Plata prin tranfer bancar

- Livram oriunde in Romania la 29 RON

- Livrare gratuita peste 800 de RON

Substanta activa: 9.5 grame / kilogram emamectin benzoat;

Grupa chimica: Avermectine;

Formulare: Granule dispersabile in apa

Mod de actiune: Sistemic (translaminar sau penetrant)

Clasificare: Atentie

Affirm Opti actioneaza asupra lepidopterelor prin contact si ingestie. Produsul are miscare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor activ de produs care protejeaza eficient planta impotriva lepidopterelor.

Ce este nou la Affirm Opti si cum functioneaza

Affirm Opti contine o tehnologie proprie, cu ingredientul activ acoperit cu anti-oxidanti care stabilizeaza substanta activa si prezinta un nivel de control ridicat al daunatorilor. Aceasta formulare moderna, de tip granulat, produce mai putin praf in timpul manipularii si, prin urmare, mai putina expunere. In plus, aceasta a imbunatatit higroscopicitatea ceea ce inseamna mai putine resturi pe ambalaj si, prin urmare, mai usor de clatit. 

Emamectinul benzoat apartine familiei de avermectine si deriva din procesele de fermentare ale microorganismelor de sol Streptomyces avermitilis. 

Modul de actiune al insecticidului Affirm Opti este unic printre insecticidele specifice impotriva lepidopterelor - actioneaza prin blocarea transmiterii impulsurilor nervoase ale insectelor, prin interferenta cu functionarea canalelor de clor ale sistemului lor nervos.

Produsul Affirm Opti este, conform Syngenta, cel mai bun produs destinat combaterii moliilor fructelor (Cydia pomonella, Adoxophies spp, Anarsia lineatella, Cydia funebranna, Minatori, alte specii de lepidoptere).

Cum se foloseste insecticidul Affirm Opti?

Produsul se aplica inaintea eclozarii larvelor din ou, sau la aparitia primelor larve, cand se inregistreaza maximul curbei de zbor, moment identificat cu ajutorul capcanelor feromonale sau la avertizare. 

Se recomanda a nu se depasi 2-3 tratamente pe sezon cu Affirm Opti. Intervalul dintre aplicari este de 7-10 zile, in functie de conditiile climatice si presiunea de daunatori. 

Tratamentele cu Affirm Opti se recomanda exclusiv in afara perioadei infloritului. 

Produsul se poate aplica la urmatoarele culturi, in urmatoarele doze: 

Cultura

Spectru de combatere

Doza

Timp de pauza

Mar, par, gutui, mosmon

Cydia pomonella, Adoxophies spp, Archips spp, Spilonota spp, Leucoptera scitella, Litchocolletis biancardela, Perileucoptera spp.

2 kg / ha

7 zile

Prun

Cydia funebrana

2.5 kg/ ha

7 zile

Cais

Cydia molesta, Anarsia lineatella

2.5 kg/ha

7 zile

Piersic, Nectarin

Cydia spp, Anarsia lineatella

2.5 kg/ha

7 zile

In cazul in care aplicam tratamentul in 10 litri de solutie (cu pompe de spate mici / atomizoare) vom folosi o doza de 15 - 20 grame de Affirm Opti, dizolvat in volumul de apa dat. 

Avantajele folosirii insecticidului Affirm Opti

  • Dintre avantajele folosirii produsului insecticid Affirm Opti, enumeram: 
  • Este absorbit rapid de tesuturile plantei, penetrarea in frunza si in lastari avand loc in doar cateva ore. 
  • Activitatea de lunga durata a insecticidului este asigurata prin absorbtia unui rezervor de substanta activa din tesuturile plantei. 
  • Usor si sigur de aplicat: noua formula de tip granulat duce la formarea de mai putin praf, in timpul manipularii.
  • Absorbtia rapida asigura o buna protectie a substantei active in cazul precipitatiilor si a fotodegradarii, cantitatea absorbita de planta avand un foarte bun efect in combaterea larvelor Lepidopterelor.
  • Protectia UV asigura mai mult timp pentru protectia foliara a produsului Affirm Opti. 
  • In comparatie cu alte produse, Affirm Opti are o persistenta relativ scurta pe suprafata frunzelor ceea ce permite un timp de pauza pana la recoltare mai scurt. 

Intrucat produsul este periculos pentru albine, se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine. Nu se va aplica pe plante in timpul infloritului si nu se va utiliza produsul in timpul sezonului activ al albinelor. 

Din aceleasi considerente, produsul nu se va aplica pe buruieni inflorite. In serele in care se utilizeaza bondari este recomandata inchiderea coloniilor in stup si acoperirea stupilor inaintea aplicarii produselor. 

Domeniu de Utilizare (Insecticide)Pomi Fructiferi
Tip (Insecticide)Insecticid Sistemic
Stare (Insecticide)Insecticid Granule Dispersabile În Apă (WG)
Ingredient Activ (Insecticide)9.5 g/kg emamectin benzoat

Review-uri All reviews

Aveți întrebări?